Ιστοριες για Αγρίους Νο2
+15
coldlife
warriors1981
leon4idas
regularpaul
veteranos-6-
Κρόνιος
Centaur
tzonnis4
κεμπαπ-δοξαρα
miazwipierikos
rodfan
Michael
sellos
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
giorgos37
19 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 4
Σελίδα 2 από 4 • 1, 2, 3, 4
Απ: Ιστοριες για Αγρίους Νο2
pagouristan έγραψε:ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ??
pagouristan...απλα ειναι τα πραγματα...αλλαζεις θρησκεια...αμα γινεις δωδεκαθεος παραδειγμα....και γινει το 90% των ελληνων πιστοι του δωδεκαθεου τοτε ναι να βαλουμε τον κεραυνο του Δια για συμβολο...
κεμπαπ-δοξαρα- Αριθμός μηνυμάτων : 2363
Τόπος : δραμααααααα
Ομάδα :
Ομάδα : ΔΟΞΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΝΟ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙA!
ΔΟΞΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΟΠΑΠ!
Registration date : 13/02/2010
ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΦΙΛΕ Μ...ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΠΤ...ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΕΟ'',ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ....
????????- Επισκέπτης
δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου..Τι λές ρε Σέλλο και εσύ θα μας τρέλάνεις
ποιοι ειστε εσεις..?Υποτίθεται και ότι έχεις και κάποια σωστή γνώμη από μας.
οχι,ειπα φασιστηκα εχει εισβαλει η θρησκεια του Ιησου στην Ελληνικη κοινωνια..Θεωρείς φασιστική επιβολή τον σταυρό στην σημαία μας?
η μοναδικη φορα που άνθρωποι πολεμησαν για τον Σταυρο,εγιναν απο τα μεγαλυτερα εγληματα της ανθρωποτητας..Για αυτόν όμως τον Σταυρό πολέμησαν κάποιοι για να είσαι εσύ ελεύθερος.
τη σχεση της ελευθεριας και του Σταυρου δεν την καταλαβαινω..απο που προκειπτει?
και εγω που δεν θελω γιατι να την κανω??Λές τέτοια πράγματα για την θρησκεία μας?Εγώ πάντως θέλω όταν πηγαίνω σχολείο να κάνω προσευχή πάντως.
τυπικα ειμαι..βλεπεις δεν ειχαν την καλοσυνη να με ρωτησουν οταν με βαφτισανδεν είσαι χριστιανός
οπως με υποχρεωνοναν να διαβαζω ΜΟΝΟ για αυτη τη θρησκεια..
οπως δεν επιτρεπουν σε οποινδηποτε αλλο θελει σε αυτη τη χωρα να
συμμετασχει στα μυστηρια της δικιας του θρησκειας..
(εγω το πρωτο πληγμα το επαθα οταν στο σχολειο,λιγο πιο μικρος απο σενα
απεβαλε ο διευθυντης μαθητη που δεν ηθελε να πει προσευχη..σιχαθηκα κι αυτον και την θρησκεια του..βεβαια το φυσαγε και δεν κρυωνε μετα,αλλα το κακο ειχε γινει..
τα επομενα πληγματα ηρθαν αργοτερα διαβαζοντας (εκτος σχολειου ) για τα εγκληματα αυτης της θρησκειας απεναντι στους ανθρωπους απεναντι στους πολιτισμους-ενας απο αυτους ηταν και ο αρχαιος Ελληνικος-
αλλα και για τα νεοτερα εγλήματα των προισταμενων και διευθυνταδων της εκκλησιας)
σημασια ομως δεν εχει τι πιστευω εγω ή ο καθενας
σημασια εχει ο καθενας να ειναι ελευθερος να πιστευει αυτο που θελει
χωρις περιορισμους,χωρις προσυτιλητισμο,χωρις να του ασκειται βια..
σε σχεση με ποιοι θεμα??δεν έχεις καταλάβει το σκοπό αυτής της φασιστικής κυβέρνησης!!
sellos- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 01/11/2008
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ...sellos έγραψε:δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου..Τι λές ρε Σέλλο και εσύ θα μας τρέλάνειςποιοι ειστε εσεις..?Υποτίθεται και ότι έχεις και κάποια σωστή γνώμη από μας.οχι,ειπα φασιστηκα εχει εισβαλει η θρησκεια του Ιησου στην Ελληνικη κοινωνια..Θεωρείς φασιστική επιβολή τον σταυρό στην σημαία μας?η μοναδικη φορα που άνθρωποι πολεμησαν για τον Σταυρο,εγιναν απο τα μεγαλυτερα εγληματα της ανθρωποτητας..Για αυτόν όμως τον Σταυρό πολέμησαν κάποιοι για να είσαι εσύ ελεύθερος.
τη σχεση της ελευθεριας και του Σταυρου δεν την καταλαβαινω..απο που προκειπτει?και εγω που δεν θελω γιατι να την κανω??Λές τέτοια πράγματα για την θρησκεία μας?Εγώ πάντως θέλω όταν πηγαίνω σχολείο να κάνω προσευχή πάντως.τυπικα ειμαι..βλεπεις δεν ειχαν την καλοσυνη να με ρωτησουν οταν με βαφτισανδεν είσαι χριστιανός
οπως με υποχρεωνοναν να διαβαζω ΜΟΝΟ για αυτη τη θρησκεια..
οπως δεν επιτρεπουν σε οποινδηποτε αλλο θελει σε αυτη τη χωρα να
συμμετασχει στα μυστηρια της δικιας του θρησκειας..
(εγω το πρωτο πληγμα το επαθα οταν στο σχολειο,λιγο πιο μικρος απο σενα
απεβαλε ο διευθυντης μαθητη που δεν ηθελε να πει προσευχη..σιχαθηκα κι αυτον και την θρησκεια του..βεβαια το φυσαγε και δεν κρυωνε μετα,αλλα το κακο ειχε γινει..
τα επομενα πληγματα ηρθαν αργοτερα διαβαζοντας (εκτος σχολειου ) για τα εγκληματα αυτης της θρησκειας απεναντι στους ανθρωπους απεναντι στους πολιτισμους-ενας απο αυτους ηταν και ο αρχαιος Ελληνικος-
αλλα και για τα νεοτερα εγλήματα των προισταμενων και διευθυνταδων της εκκλησιας)
σημασια ομως δεν εχει τι πιστευω εγω ή ο καθενας
σημασια εχει ο καθενας να ειναι ελευθερος να πιστευει αυτο που θελει
χωρις περιορισμους,χωρις προσυτιλητισμο,χωρις να του ασκειται βια..σε σχεση με ποιοι θεμα??δεν έχεις καταλάβει το σκοπό αυτής της φασιστικής κυβέρνησης!!
????????- Επισκέπτης
pagouristan έγραψε:ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΦΙΛΕ Μ...ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΠΤ...ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΕΟ'',ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ....
ναι ξερω οτι δεν ειναι ευκολο....αλλα ποιοι σε εμποδιζουν? οι γονεις σου? οι συγγενεις σου??? μη σε θεωρησουν απολωλο ατομο η μαυρο προβατο ???? οσο για τα συμβολα....το συμβολο του ταυρου του πας σε εκφραζει? γιατι για τον πας για την ομαδα για τη φανελα τρεχεις τρεχουμε σα το μαλακα...γιατι ολα ανθρωπινα ειναι .....
Ομάδα :
τ
και το αλλο 10 τι να κανει?να αυτοκτονησει?
και δεν αναφερομαι στο σταυρο.μικρη σημασια εχει
το προβλημα ειναι η γενικοτερη κοινωνικη συμπεριφορα της εκκλησιας..
δεν αναφερομουν μονο στην οικονομικη χρεια που δινει ο ορος της παγκοσμιοποιησης,αλλα σε παγκοσμιες κοινωνιες
χωρις συνορα
κρατοι
σημαιες
θρησκειες
το ειδανικο δηλάδη..
και απλα θα πω ξανα
"ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΤΕ"
τυπικα ναι..ουσιαστικα αμφιβαλωο 90% των ελληνων ειναι χριστιανων
το προβλημα ειναι η γενικοτερη κοινωνικη συμπεριφορα της εκκλησιας..
για αυτο σου λεω μην διαβάζεις τετοια σιτε..να αλλαξουμε αμα ειναι τον σταυρο και να βαλουμε την ημισεληνο
ενω τωρα ειναι καλυτερα..παγκοσμιοποιηση???? να'σαι δουλος της νεας ταξης πραγματων???? να δουλευεις γι'αυτους για 300 και 400 ευρω??? να τρως τα μεταλλαγμενα τους???
δεν αναφερομουν μονο στην οικονομικη χρεια που δινει ο ορος της παγκοσμιοποιησης,αλλα σε παγκοσμιες κοινωνιες
χωρις συνορα
κρατοι
σημαιες
θρησκειες
το ειδανικο δηλάδη..
μην διαβαζεις τετοια σιτε..ναι να σεβομαστε τις σημαιες και τις ιστοριες τους αλλα οταν μας κλεβουν την ιστορια μας και θελουν να καταλαβουν εδαφη μας....πως να αισθανθω???
μην διαβαζεις τετοια σιτε..σε λιγο θα γραψουν πως η γη ειναι επιπεδη..να αφησω εγω τους "monkeydonia" να παρουν τη "solun" ετσι αποκαλουν την θεσσαλονικη...
για την Β. Ηπειρο εχω προσωπικη αποψηοταν εσενα θανο σου εχουν την βορεια ηπειρο ..ζουνε ποσοι βορειοηπειρωτες χωρις τη ελληνικη βοηθεια....και θετουν θεμα τσαμουριας...
και απλα θα πω ξανα
sellos- Respected
Ομάδα :
ΕΛΑ ΤΩΡΑ,ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ??ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ??ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ,ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΤΛ ΣΩΝΕΙ Κ ΚΑΛΑ??
????????- Επισκέπτης
sellos έγραψε:ττυπικα ναι..ουσιαστικα αμφιβαλωο 90% των ελληνων ειναι χριστιανων
το προβλημα ειναι η γενικοτερη κοινωνικη συμπεριφορα της εκκλησιας..για αυτο σου λεω μην διαβάζεις τετοια σιτε..να αλλαξουμε αμα ειναι τον σταυρο και να βαλουμε την ημισεληνοενω τωρα ειναι καλυτερα..παγκοσμιοποιηση???? να'σαι δουλος της νεας ταξης πραγματων???? να δουλευεις γι'αυτους για 300 και 400 ευρω??? να τρως τα μεταλλαγμενα τους???
χωρις συνορα
κρατοι
σημαιες
θρησκειες
το ειδανικο δηλάδη..μην διαβαζεις τετοια σιτε..ναι να σεβομαστε τις σημαιες και τις ιστοριες τους αλλα οταν μας κλεβουν την ιστορια μας και θελουν να καταλαβουν εδαφη μας....πως να αισθανθω???μην διαβαζεις τετοια σιτε..σε λιγο θα γραψουν πως η γη ειναι επιπεδη..να αφησω εγω τους "monkeydonia" να παρουν τη "solun" ετσι αποκαλουν την θεσσαλονικη...για την Β. Ηπειρο εχω προσωπικη αποψηοταν εσενα θανο σου εχουν την βορεια ηπειρο ..ζουνε ποσοι βορειοηπειρωτες χωρις τη ελληνικη βοηθεια....και θετουν θεμα τσαμουριας...
και απλα θα πω ξανα
1) τοσο ειναι το ποσοστο θανο ...εννοειται δε θα αυτοκτονησει το υπολοιπο 10%...μουσουλμανοι κλπ .....φυσικα δεν μου αρεσει η συμπεριφορα των ρασοφορων...
ρε θανο μου λες να μη διαβαζω τετοια σαιτ....μα ρε θανο αυτα ειναι γραμμενα γνωστα παντου....απο τα καναλια μεχρι στα ραδιοφωνα και στις μικρες εφημεριδες....
τι να σου πω και παραθεσω για το μακεδονικο???
τα χαρτονομισματα τους??? που εχουν ολη τη μακεδονια και τον λευκο πυργο??? τον αλυτρωτισμο τους????
και ποσα αλλα μπορω να σου γραψω....
για τη τσαμουρια??? που αλβανοι εχουν μηνυσεις στο ευρωπαικο δικαστηριο για να διεκδικησουν περιουσιες στη πρεβεζα γιαννενα αρτα κλπ κλπ???? που ονειρευονται τη μεγαλη αλβανια????
τι θες να σου παραθεσω ντοκουμεντα για την ημισεληνο οτι ητανε σε νομισμα βυζαντινο???? πολλυ πριν εμφανιστουν οι σελτζουκοι τουρκοι????
λες για την παγκοσμιοποιηση ....πολλυ ωραια αλλα πολλυ ουτοπικα ρε συ....οταν ο αλλος κοντευει να με φαει...θα ζησω ηρεμα και ωραια μαζι του....παγκοσμιοποιηση κατ'εμε ειναι να ζησουμε ολοι χωρις σημαιες χωρις συμβολα χωρις θρησκειες αλλα σαν ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ Ν.Π.Τ και να πιστευουμε σε ενα θεο το ΧΡΗΜΑ......εξαιτιας αυτονων και των πολιτικων που μας κυβερνανε φτασαμε σ'αυτο το σημειο οπου ειμαστε....
Ομάδα :
pagouristan έγραψε:ΕΛΑ ΤΩΡΑ,ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ??ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ??ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ,ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΤΛ ΣΩΝΕΙ Κ ΚΑΛΑ??
και φυσικα δε το συγκρινω....ειδες πιο πανω τι εγραψα περι πολεμων???? στην δικια μας συγκεκριμενη περιπτωση το ξαναλεω....ο μακρυγιαννης και ο κολοκοτρωνης ελεγαν...για την πατρις και για την θρησκεια....ναι συμβολα που ξεχωριζουν απο τους τουρκους με τα τοσα δεινα που μας κανανε και μας κανουνε ακομα....και τους σκοπιανους που πανε να παρουνε τη μακεδονια ...και τους αλβανους που κοιταζουνε για την μεγαλη αλβανια....
Ομάδα :
καποιοι λενε πως οι προγονοι μας εδωσαν την ζωη τους για αυτη την σημαια...ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΙ...η σημαια πηρε την τελικη της μορφη επι ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΘΩΝΑ, ο μεν πρωτος της εδωσε το σχημα, αντιγραφο της αγγλικης αποικιοκρατικης σημαιας, και ο δε Οθωνας την εκανε μπλε, αντιγραφωντας την σημαια της βαυβαριας... Η Ελληνες στην επανασταση παλεψαν για την γαμημενη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ασπρο-μπλε ΥΦΑΣΜΑ με 9 ΓΡΑΜΜΕΣ...
tzonnis4- Αριθμός μηνυμάτων : 191
Ομάδα :
Ομάδα : Odiati e Fieri ΘΥΡΑ 4
Registration date : 27/09/2009
tzonnis4 έγραψε:καποιοι λενε πως οι προγονοι μας εδωσαν την ζωη τους για αυτη την σημαια...ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΙ...η σημαια πηρε την τελικη της μορφη επι ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΘΩΝΑ, ο μεν πρωτος της εδωσε το σχημα, αντιγραφο της αγγλικης αποικιοκρατικης σημαιας, και ο δε Οθωνας την εκανε μπλε, αντιγραφωντας την σημαια της βαυβαριας... Η Ελληνες στην επανασταση παλεψαν για την γαμημενη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ασπρο-μπλε ΥΦΑΣΜΑ με 9 ΓΡΑΜΜΕΣ...
οριστε η ιστορια με την ελληνικη σημαια....
http://www.apodimos.com/arthra/05/Mar/H_ELLHNIKH_SHMAIA_KAI_H_ISTORIA_THS/index.htm
Ομάδα :
Ομάδα :
απ'ολο το αρθρο εσυ αυτο καταλαβες???
Ομάδα :
δεν ηταν απαντηση στο λινκ σου... απλα βρηκα και εβαλα τις πηγες του προηγουμενου ποστ μου..
Ομάδα :
tzonnis4 έγραψε:δεν ηταν απαντηση στο λινκ σου... απλα βρηκα και εβαλα τις πηγες του προηγουμενου ποστ μου..
ΟΚεικ αλλα κανε το κοπο να διαβασεις το λινκ που εβαλα....για δωσε το λινκ σου να το διαβασω..ετσι απο περιεργεια...
Ομάδα :
πατα πανω στους 2 τιτλους των αρθρων και θα εμφανιστουν αν εννοεις αυτο
Ομάδα :
Οσο για τον σταβρο πανω στην σημαια. Ξεροντας οτι το μεγαλυτερο πληγμα που δεχτηκε ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος προηλθε απτους φανατισμενους ρασοφορους, μονο γι αυτον τον λογο κατα την γνωμη μου πρεπει να αφαιρεθει απο την σημαια...
Ομάδα :
tzonnis4 έγραψε:πατα πανω στους 2 τιτλους των αρθρων και θα εμφανιστουν αν εννοεις αυτο
αυτο εννοουσα
Ομάδα :
tzonnis4 έγραψε:Οσο για τον σταβρο πανω στην σημαια. Ξεροντας οτι το μεγαλυτερο πληγμα που δεχτηκε ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος προηλθε απτους φανατισμενους ρασοφορους, μονο γι αυτον τον λογο κατα την γνωμη μου πρεπει να αφαιρεθει απο την σημαια...
και περιμενω την απαντηση που σου εκανε περι τη σημαια της κρητικης πολιτιειας....ειναι τουρκικη και εχει σταυρο????
Ομάδα :
Δεν με απασχολουν οι "μεγαλες ιδεες"
δεν με απασχολουν οι θρησκειες
με απασχολει μονον ο άνθρωπος..
το "Μακεδονικο"
το "Κυπριακο"
το ζητημα της Τσαμουριας κι αλλα τοσα που προκυπτουν μεσα στους χρονους
εδω αλλοι ειχαν την διαθεση να παρουν την Αγκυρα..
ειναι υποθεσεις που "απασχολουν" λιγους
ειναι τεχνητες "κρισεις"
"γκριζες ζωνες" που δημιουργουνται απο τους λιγους
για να σκοτωνονται οι πολλοι
για τα αφεντη το φαι που λεει και ενας στιχος..
εγω προτιμω να συναναστρεφομαι
με ανθρωπους που δεν δικαιολογούν την υπαρξη τους πανω σε ιδεολογιες
του μισους, με εθνικιστικες τασεις που εχουν την τιμητικη τους στα Βαλκανια
εδω και δεκαετιες..
προτιμω να ζησω με τον Αλβανο,τον Βουλγαρο, τον Τουρκο, τον Σλαβο Μακεδονα
τον Ελληνα που γουσταρει τη ζωη
που δεν ζει για να καταστρεψει,αλλα για να δημιουργησει
που αγαπαει τη ζωη,αγαπαει τους ανθρωπους
οσοι θελουν βεβαια μπορουν να ζησουν κοντα ή τροφοδοτωντας τiς ιδεολογιες
που μισουν τον ιδιο τον ανθρωπο..
ο καθενας κανει τις επιλογες τους..
τωρα για τα υπολοιπα, μπορει να γινει μεγαλη συζητηση
αλλα δεν εχει νοημα,βαριεμαι..
πρεπει να ξεκινησουμε απο τα βασικα...
Υ.Γ Δεν θα ηταν κακο παντως να διαβασει καποιος αυτα που γραφτηκαν ως διδασκαλια του Ιησου..
εγω οταν τα φερνω στο μυαλο μου, μου ερχεται, σε αντίθεση, η εικονα ενος "αγανακτισμενου πολιτη" καπου εκει στον Αγ Παντελεημονα να λεει τη φραση " Ειμαστε Χριστιανοι @@ την Παν..."
οποτε μετα απο αυτο τι να συζητησω με τους Χριστιανους,που πιστευουν στον Σταυρο, στον μυθο των Εβραιων (εχουμε γραψει καλυτερους παντως στην Ελλαδα,απλα μας φαγαν τα κυκλοματα στην προωθηση του,οι Εβραιοι καναν best seler), αλλα ξεχνανε τον άνθρωπο..
δεν θα ηταν κακο να διαβασει καποιος τους αρχαιους φιλοσοφους
και την οπτικη που δινουν για το ανθρωπινο ειδος..
ειναι προτιμοτερο να διαβασει καποιος αυτα
παρα τα monkey-site
τελως παντων..αυτα..
δεν με απασχολουν οι θρησκειες
με απασχολει μονον ο άνθρωπος..
το "Μακεδονικο"
το "Κυπριακο"
το ζητημα της Τσαμουριας κι αλλα τοσα που προκυπτουν μεσα στους χρονους
εδω αλλοι ειχαν την διαθεση να παρουν την Αγκυρα..
ειναι υποθεσεις που "απασχολουν" λιγους
ειναι τεχνητες "κρισεις"
"γκριζες ζωνες" που δημιουργουνται απο τους λιγους
για να σκοτωνονται οι πολλοι
για τα αφεντη το φαι που λεει και ενας στιχος..
εγω προτιμω να συναναστρεφομαι
με ανθρωπους που δεν δικαιολογούν την υπαρξη τους πανω σε ιδεολογιες
του μισους, με εθνικιστικες τασεις που εχουν την τιμητικη τους στα Βαλκανια
εδω και δεκαετιες..
προτιμω να ζησω με τον Αλβανο,τον Βουλγαρο, τον Τουρκο, τον Σλαβο Μακεδονα
τον Ελληνα που γουσταρει τη ζωη
που δεν ζει για να καταστρεψει,αλλα για να δημιουργησει
που αγαπαει τη ζωη,αγαπαει τους ανθρωπους
οσοι θελουν βεβαια μπορουν να ζησουν κοντα ή τροφοδοτωντας τiς ιδεολογιες
που μισουν τον ιδιο τον ανθρωπο..
ο καθενας κανει τις επιλογες τους..
τωρα για τα υπολοιπα, μπορει να γινει μεγαλη συζητηση
αλλα δεν εχει νοημα,βαριεμαι..
πρεπει να ξεκινησουμε απο τα βασικα...
Υ.Γ Δεν θα ηταν κακο παντως να διαβασει καποιος αυτα που γραφτηκαν ως διδασκαλια του Ιησου..
εγω οταν τα φερνω στο μυαλο μου, μου ερχεται, σε αντίθεση, η εικονα ενος "αγανακτισμενου πολιτη" καπου εκει στον Αγ Παντελεημονα να λεει τη φραση " Ειμαστε Χριστιανοι @@ την Παν..."
οποτε μετα απο αυτο τι να συζητησω με τους Χριστιανους,που πιστευουν στον Σταυρο, στον μυθο των Εβραιων (εχουμε γραψει καλυτερους παντως στην Ελλαδα,απλα μας φαγαν τα κυκλοματα στην προωθηση του,οι Εβραιοι καναν best seler), αλλα ξεχνανε τον άνθρωπο..
δεν θα ηταν κακο να διαβασει καποιος τους αρχαιους φιλοσοφους
και την οπτικη που δινουν για το ανθρωπινο ειδος..
ειναι προτιμοτερο να διαβασει καποιος αυτα
παρα τα monkey-site
τελως παντων..αυτα..
Έχει επεξεργασθεί από τον/την sellos στις Παρ 9 Ιουλ 2010 - 16:39, 2 φορές συνολικά
sellos- Respected
Ομάδα :
αφνικά, μία ρωσική οβίδα πλήττει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (12) και άλλη, που προερχόταν από το ρωσικό πολεμικό "Μπελίκη" χτυπά και καταρρίπτει τον ιστό με την μεγάλη ελληνική πολεμική Σημαία (12).
Τότε ο άξιος στρατοπεδάρχης Μιχάλης Καλορίζικος, διατάζει να στηθεί και πάλι στη θέση του ο κομμένος ιστός με τη Σημαία.
Δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τη διαταγή του και πετάγεται σαν ελατήριο από το ταμπούρι του ο ατρόμητος αγωνιστής Σπύρος Καγιαλές-Καγιαλεδάκης. Με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή του μέσα στην πύρινη κόλαση του βομβαρδισμού, έχοντας στα χείλη του -όπως ο ίδιος διηγούταν αργότερα- τους γνωστούς στίχους "για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία", αρπάζει τον ιστό, αναδιπλώνει την τεράστια Σημαία γύρω από τον ώμο του (12),(13), ξαναστήνει τον ιστό και απλώνει την Σημαία που κυματίζει και πάλι περήφανη, μέσα σε πανδαιμόνιο ενθουσιασμού των επαναστατών.
Νέα οβίδα καταρρίπτει και πάλι τον ιστό (13). Και πάλι ο Σπύρος Καγιαλές-Καγιαλεδάκης πετάγεται και τον ξαναστήνει όπως πριν, ενώ το στρατόπεδο "σείεται από ουρανομήκεις ζητωκραυγές".
Προτού όμως κατασιγάσουν οι ζητωκραυγές, τρίτη οβίδα θρυμματίζει πια τον ιστό και ρίχνει κάτω την Σημαία (13).
Τότε συνέβη κάτι το απίστευτο, κάτι ανεπανάληπτο: Ο Σπύρος Καγιαλές-Καγιαλεδάκης, ορμά αμέσως, αρπάζει την σημαία, κάνει το ίδιο του το σώμα ιστό (12), (13) και ανυψώνει με τα χέρια του τη Σημαία, που συνέχιζε να κυματίζει περήφανη απέναντι από τα κανόνια του ξένου στόλου.
Οι επαναστάτες και τα πληρώματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων που παρακολουθούσαν την εξέλιξη του βομβαρδισμού, έγιναν μάρτυρες μίας απρόσμενης έκπληξης, ενός θαύματος που προκάλεσε η τόσο ριψοκίνδυνη όσο και μοναδική ηρωική πράξη του Σπύρου Καγιαλέ-Καγιαλεδάκη και εξέφραζε με μοναδικό τρόπο την αμετάκλητη απόφαση των επαναστατημένων Κρητικών για ελευθερία ή θάνατο:
Μόλις οι ναύαρχοι του ενωμένου στόλου είδαν με τα κιάλια (12), ότι η Σημαία και πάλι κυματίζει με κοντάρι έναν επαναστάτη, έναν από τους αγωνιστές που ορθώθηκε κόντρα στα κανόνια τους, δεν πίστευαν στα μάτια τους! Θαύμασαν τόσο, που διέταξαν αμέσως παύση πυρός.
Ήταν τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κλαίγοντας αγκάλιασε τον ηγούμενο Ιερόθεο και του είπε: "Ιερόθεε, να για ποιον λαό αγωνιζόμαστε! Η νίκη και η Ένωση μετά από αυτά είναι βεβαία".(Μαρτυρία του ίδιου του Ιερόθεου στην εφημερίδα "Αθηναϊκή" 13 Νοεμβρίου 1961)
Το στρατόπεδο δονείται από τις ζητωκραυγές (12) και τους πανηγυρισμούς. Στο θωρηκτό "'Υδρα" ψέλνεται ο εθνικός ύμνος. Ζητωκραυγές και χειροκροτήματα ακούγονται πλέον όχι μόνο από τα ελληνικά, αλλά και από τα ιταλικά και γαλλικά πλοία!!! (12).
Ετσι είναι οι κρητικοί κι όχι καλομαθημένα που το παίζουν επαναστάτες κι αντιεξουσιαστές από το pc τους.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την sellos στις Παρ 9 Ιουλ 2010 - 16:09, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : οχι σε προσωπικο επιπεδο..)
Να σημειώσω μόνο ότι και τα 2 άκρα είναι φασισμός. Όχι μόνο το τέρμα δεξιά.
Πληροφοριακά.
Απλά να αναφέρω ότι υπάρχουν στοιχεία που οι υπέρμαχοι της άκρατης παγκοσμιοποίησης θέλουν να αφανίσουν όπως είναι η Θρησκεία, τα Σύμβολα και η Ιστορία. Αν και ο ρόλος της Θρησκείας είναι διφορούμενος και εν μέρει σκοτεινός στο πέρασμα των γεγονότων από τον Μεσαίωνα, Σταυροφορίες κτλ. Αλλά δεν φταίει η θρησκεία για αυτό, αλλά οι άνθρωποι. Το αν έχει Σταυρό που αναφέρατε ποσώς με ενδιαφέρει. Είναι η σημαία μας. Χωρίς τα σύμβολα μας, τα σύμβολα των κρατών, είμαστε πίθηκοι χωρίς γένια και τρίχες στην πλάτη. (αν και για μερικούς δεν το εγγυώμαι ). Εύχομαι όσοι την απαξιώνουν να μην βρεθούν ποτέ μία μέρα να την αναζητούν για να γελάσει το χειλάκι τους λίγο. Να μην ζήσουν μαύρες μέρες. Γιατί θα είναι αργά.
Πληροφοριακά.
Απλά να αναφέρω ότι υπάρχουν στοιχεία που οι υπέρμαχοι της άκρατης παγκοσμιοποίησης θέλουν να αφανίσουν όπως είναι η Θρησκεία, τα Σύμβολα και η Ιστορία. Αν και ο ρόλος της Θρησκείας είναι διφορούμενος και εν μέρει σκοτεινός στο πέρασμα των γεγονότων από τον Μεσαίωνα, Σταυροφορίες κτλ. Αλλά δεν φταίει η θρησκεία για αυτό, αλλά οι άνθρωποι. Το αν έχει Σταυρό που αναφέρατε ποσώς με ενδιαφέρει. Είναι η σημαία μας. Χωρίς τα σύμβολα μας, τα σύμβολα των κρατών, είμαστε πίθηκοι χωρίς γένια και τρίχες στην πλάτη. (αν και για μερικούς δεν το εγγυώμαι ). Εύχομαι όσοι την απαξιώνουν να μην βρεθούν ποτέ μία μέρα να την αναζητούν για να γελάσει το χειλάκι τους λίγο. Να μην ζήσουν μαύρες μέρες. Γιατί θα είναι αργά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Morpheas στις Παρ 9 Ιουλ 2010 - 16:34, 1 φορά
Centaur- Αριθμός μηνυμάτων : 2981
Ομάδα :
Registration date : 03/02/2010
θα μπορουσα θανο μου να σου απαντουσα για ολα αυτα...τελειωμο δεν θα ειχαμε... αλλα σιγουρα αγαπη και ειρηνη πρωτα απ'ολα Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ....
και αρχαια φιλοσοφια διαβαζουμε... ....τα παντα ολα που λεει και μια ψυχη...αρκει να εχουμε τα ματια και τα μυαλα ανοιχτα....
και αρχαια φιλοσοφια διαβαζουμε... ....τα παντα ολα που λεει και μια ψυχη...αρκει να εχουμε τα ματια και τα μυαλα ανοιχτα....
Ομάδα :
Φίλε μου, σημασία δεν έχουν τα σχήματα και τα χρώματα, ή ακόμα και το υλικό. Σημασία έχει το ό,τι αυτό εκφράζει.
Και εκφράζει Ελλάδα στην τελική!
Φιλολογικά μιλώντας τώρα, το γαλάζιο δεν ήταν μέχρι πριν 200 χρόνια ποτέ επίσημο χρώμα της Ελλάδας. Το γαλάζιο το έτρωγε στη μάπα ο Έλληνας κάθε μέρα. Λογικό είναι να του έκαναν εντύπωση άλλα χρώματα, πιο σπάνια. "Επίσημο" χρώμα θεωρείτο από την αρχαιότητα και μέχρι το βυζάντιο, το πορφυρό. Το κόκκινο με απλά λόγια... Στο βυζάντιο ήταν για κάποιο λόγο και το κίτρινο. Το βυζαντινό σύμβολο ήταν ο δικέφαλος αετός. Η κιτρινόμαυρη σημαία με τον δικέφαλο λοιπόν, που σε περιόδους πολέμου γινόταν κοκκινόμαυρη! Όπως η σημερινή σημαία της Αλβανίας!
Ο Ρήγας Φεραίος έλεγε ότι η σημαία μας θα έπρεπε να έχει σαν χρώματα το κόκκινο που θα συμβόλιζε το αίμα που χύθηκε ανα τους αιώνες, συν το κιτρινόμαυρο του βυζαντίου. Κάτι σαν την σημερινή σημαία της Γερμανίας ή του Βελγίου δηλαδή!
Αγαπημένο χρώμα των τούρκων ήταν το γαλάζιο. Όταν κατέβηκαν οι τούρκοι στην περιοχή, τους έκανε εντύπωση το χρώμα του ουρανού, ο καθαρός ουρανός. Έτσι αργότερα, όταν εγκατέλειψαν την νομαδική ζωή, στα ταβάνια των σπιτιών τους κρεμούσαν γαλάζια υφάσματα, προσθέτοντας μερικές φορές αστέρια πεντάλφα... Γαλάζια σημαία δηλαδή με ένα λευκό αστέρι θα ήταν το σύμβολο που τους εξέφραζε... Δεν το έκαναν ίσως γιατί τους πρόλαβαν οι Έλληνες! Το γαλάζιο στα γαλλικά λέγεται τυρκουάζ. Τουρκικό γαλάζιο δηλαδή...
Στο βυζάντιο προ χριστιανισμού, είχαν σαν σύμβολο το εξάκτινο αστέρι (εξάκτινος ήλιος σωστότερα). Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος και οι μακεδόνες θέλησαν να τους καθυποτάξουν, αντιστάθηκαν σθεναρά, παρ' όλο που μειονεκτούσαν αριθμητικά. Τα κατάφεραν για λίγο καιρό. Μάλιστα κατά την διάρκεια μιας μάχης κρίσιμης, που κόντρα στα προγνωστικά δεν έχασαν, στον ουρανό υπήρχε το φυσικό φαινόμενο της ορατής ύπαρξης ταυτοχρόνως του ήλιου και της σελήνης. Θεώρησαν αυτό το γεγονός σημαδιακό, και έτσι αργότερα τροποποίησαν σύμβολό τους προσθέτοντας δίπλα στον εξάκτινο ήλιο τους και την σελήνη. Η σελήνη που φαίνεται την μέρα, πάντοτε είναι γεμάτη, ή σχεδόν γεμάτη. Αν όμως σχεδίαζαν μια σελήνη γεμάτη, σχηματικά δεν θα έμοιαζε με σελήνη. Έτσι το επίσημο σύμβολό τους θα ήταν ο εξάκτινος ήλιος που είχε δίπλα του την ημισέληνο! Μάλιστα έκοψαν και νομίσματα με αυτό το λογότυπο τότε. Εξάκτινος ήλιος με ημισέληνο σε χρώμα πορφυρό! Πως σας φαίνεται; Θυμίζει τίποτα; Μετατρέψτε το εξάκτινο αστέρι (ή ήλιο) σε πεντάκτινο... Ταμάμ! . Σκεφτείτε μια άλλη τυχαία πορεία της ιστορίας. Αν δεν περπατούσε ο χριστιανισμός στο βυζάντιο αργότερα, κι αν επικρατούσε ο Ελληνισμός, ίσως είχαμε σήμερα σαν σημαία μας την σημαία της Τουρκίας!
Ελληνικό σύμβολο στην αρχαότητα θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τον τετράκτινο ήλιο. Τον συναντάμε στην πλειονότητα των ελληνικών αγγείων. Η σημαία μας δηλαδή κάλλιστα θα μπορούσε να είναι πορφυρή, με τετράκτινο ήλιο. Θα πλησίαζε έτσι στην αρχαία ιστορία μας. Αν μάλιστα δεν έφευγε τόσο μικρός ο Αλέξανδρος, ίσως ή σημαία μας να ήταν ολόιδια με αυτή που απέσυραν οι σκοπιανοί!
Όπως καταλαβαίνετε, σαν σημαία μας θα μπορούσαμε να έχουμε μια άλλη σημαία, που θα μας εξέφραζε καλύτερα βάσει της μέχρι τώρα ιστορικής μας πορείας. Αυτό όμως σε καμμιά περίπτωση δεν διακαιολογεί την απαξίωση της με την δικαιολογία ότι είναι ένα κομμάτι πανί. Εκατομμύρια ζωές χάθηκαν για την πατρίδα. Και η σημαία συμβολίζει την πατρίδα, ό,τι χρώμα κι ό,τι σχήμα κι αν έχει...
Σεβασμός!
Και εκφράζει Ελλάδα στην τελική!
Φιλολογικά μιλώντας τώρα, το γαλάζιο δεν ήταν μέχρι πριν 200 χρόνια ποτέ επίσημο χρώμα της Ελλάδας. Το γαλάζιο το έτρωγε στη μάπα ο Έλληνας κάθε μέρα. Λογικό είναι να του έκαναν εντύπωση άλλα χρώματα, πιο σπάνια. "Επίσημο" χρώμα θεωρείτο από την αρχαιότητα και μέχρι το βυζάντιο, το πορφυρό. Το κόκκινο με απλά λόγια... Στο βυζάντιο ήταν για κάποιο λόγο και το κίτρινο. Το βυζαντινό σύμβολο ήταν ο δικέφαλος αετός. Η κιτρινόμαυρη σημαία με τον δικέφαλο λοιπόν, που σε περιόδους πολέμου γινόταν κοκκινόμαυρη! Όπως η σημερινή σημαία της Αλβανίας!
Ο Ρήγας Φεραίος έλεγε ότι η σημαία μας θα έπρεπε να έχει σαν χρώματα το κόκκινο που θα συμβόλιζε το αίμα που χύθηκε ανα τους αιώνες, συν το κιτρινόμαυρο του βυζαντίου. Κάτι σαν την σημερινή σημαία της Γερμανίας ή του Βελγίου δηλαδή!
Αγαπημένο χρώμα των τούρκων ήταν το γαλάζιο. Όταν κατέβηκαν οι τούρκοι στην περιοχή, τους έκανε εντύπωση το χρώμα του ουρανού, ο καθαρός ουρανός. Έτσι αργότερα, όταν εγκατέλειψαν την νομαδική ζωή, στα ταβάνια των σπιτιών τους κρεμούσαν γαλάζια υφάσματα, προσθέτοντας μερικές φορές αστέρια πεντάλφα... Γαλάζια σημαία δηλαδή με ένα λευκό αστέρι θα ήταν το σύμβολο που τους εξέφραζε... Δεν το έκαναν ίσως γιατί τους πρόλαβαν οι Έλληνες! Το γαλάζιο στα γαλλικά λέγεται τυρκουάζ. Τουρκικό γαλάζιο δηλαδή...
Στο βυζάντιο προ χριστιανισμού, είχαν σαν σύμβολο το εξάκτινο αστέρι (εξάκτινος ήλιος σωστότερα). Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος και οι μακεδόνες θέλησαν να τους καθυποτάξουν, αντιστάθηκαν σθεναρά, παρ' όλο που μειονεκτούσαν αριθμητικά. Τα κατάφεραν για λίγο καιρό. Μάλιστα κατά την διάρκεια μιας μάχης κρίσιμης, που κόντρα στα προγνωστικά δεν έχασαν, στον ουρανό υπήρχε το φυσικό φαινόμενο της ορατής ύπαρξης ταυτοχρόνως του ήλιου και της σελήνης. Θεώρησαν αυτό το γεγονός σημαδιακό, και έτσι αργότερα τροποποίησαν σύμβολό τους προσθέτοντας δίπλα στον εξάκτινο ήλιο τους και την σελήνη. Η σελήνη που φαίνεται την μέρα, πάντοτε είναι γεμάτη, ή σχεδόν γεμάτη. Αν όμως σχεδίαζαν μια σελήνη γεμάτη, σχηματικά δεν θα έμοιαζε με σελήνη. Έτσι το επίσημο σύμβολό τους θα ήταν ο εξάκτινος ήλιος που είχε δίπλα του την ημισέληνο! Μάλιστα έκοψαν και νομίσματα με αυτό το λογότυπο τότε. Εξάκτινος ήλιος με ημισέληνο σε χρώμα πορφυρό! Πως σας φαίνεται; Θυμίζει τίποτα; Μετατρέψτε το εξάκτινο αστέρι (ή ήλιο) σε πεντάκτινο... Ταμάμ! . Σκεφτείτε μια άλλη τυχαία πορεία της ιστορίας. Αν δεν περπατούσε ο χριστιανισμός στο βυζάντιο αργότερα, κι αν επικρατούσε ο Ελληνισμός, ίσως είχαμε σήμερα σαν σημαία μας την σημαία της Τουρκίας!
Ελληνικό σύμβολο στην αρχαότητα θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τον τετράκτινο ήλιο. Τον συναντάμε στην πλειονότητα των ελληνικών αγγείων. Η σημαία μας δηλαδή κάλλιστα θα μπορούσε να είναι πορφυρή, με τετράκτινο ήλιο. Θα πλησίαζε έτσι στην αρχαία ιστορία μας. Αν μάλιστα δεν έφευγε τόσο μικρός ο Αλέξανδρος, ίσως ή σημαία μας να ήταν ολόιδια με αυτή που απέσυραν οι σκοπιανοί!
Όπως καταλαβαίνετε, σαν σημαία μας θα μπορούσαμε να έχουμε μια άλλη σημαία, που θα μας εξέφραζε καλύτερα βάσει της μέχρι τώρα ιστορικής μας πορείας. Αυτό όμως σε καμμιά περίπτωση δεν διακαιολογεί την απαξίωση της με την δικαιολογία ότι είναι ένα κομμάτι πανί. Εκατομμύρια ζωές χάθηκαν για την πατρίδα. Και η σημαία συμβολίζει την πατρίδα, ό,τι χρώμα κι ό,τι σχήμα κι αν έχει...
Σεβασμός!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Κρόνιος στις Παρ 9 Ιουλ 2010 - 16:38, 1 φορά
Κρόνιος- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 4243
Τόπος : Καβάλα
Ομάδα :
Ομάδα : ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Registration date : 17/11/2008
Σελίδα 2 από 4 • 1, 2, 3, 4
Παρόμοια θέματα
» Ιστοριες για Αγρίους Νο3
» Ιστοριες για Αγριους Νο4
» Ιστορίες κοκκινοπράσινης τρέλας!
» Β.Κορέα: Τύμπανα πολέμου και άλλες ιστορίες...
» ΕΚΔΡΟΜΕΣ/ΙΣΤΟΡΙΕΣ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
» Ιστοριες για Αγριους Νο4
» Ιστορίες κοκκινοπράσινης τρέλας!
» Β.Κορέα: Τύμπανα πολέμου και άλλες ιστορίες...
» ΕΚΔΡΟΜΕΣ/ΙΣΤΟΡΙΕΣ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
Σελίδα 2 από 4
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης