Η «οικονομική» κρίση
Σελίδα 1 από 1
05052010
Η «οικονομική» κρίση
Σήμερα έγινε πορεία (ειρηνική στην αρχή) διαμαρτυρίας στην Αθήνα με τα γνωστά επακόλουθα. Δυστυχώς είχε και θανάτους (!!!) και ίσως ήταν μια από τις πιο μαζικές των τελευταίων δεκαετιών. Έκατσα λοιπόν στον καναπέ, άνοιξα την τηλεόραση, γνωρίζοντας το τι έχω να επωμισθώ από τον «βομβαρδισμό» νέων και προπαγάνδας με σκοπό την αλλείωση κάποιων γεγονότων με διάφορα σχόλια πάνω σε αυτά. Άκουσα οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, από ανθρώπους που δήθεν θέλουν να το παίζουν κάποιοι. Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στον θάνατο των 3 ανθρώπων (πραγματικά είναι πολύ λυπηρό γεγονός) και μετά στα νέα μέτρα που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.....ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Έτσι λοιπόν είπα να μπω στα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία να διαβάσω και να δω τα γεγονότα όπως τα βλέπει ένας απλός Ευρωπαίος πολίτης από την τηλεόρασή του. Το ΔΝΤ ερμήνευσε λάθος την όλη αυτή διαμαρτυρία, νομίζοντας ότι είναι ο αποδέκτης αυτών. ΛΑΘΟΣ κάνει. Διαμαρτυρηθήκαμε για τις κυβέρνησεις που κατάντησαν την Ελλάδα μας σε αυτό το σημείο, για την διαφθορά που προξένησαν στην χώρα, για την ατιμωρησία όλων των υπευθύνων που ο καθένας συνέβαλε, είτε λίγο είτε πολύ, στο να φτάσουμε σε αυτό το χάλι. Διαμαρτυρόμαστε για την εκ νέου λάθος κατανομή των φόρων και των περικοπών, για την ευκαιρία που δόθηκε στους μεγαλοβοιομήχανους να απολύσουν προσωπικό με πρόφαση την κρίση. Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί καλούμαστε όλοι εμείς να πληρώσουμε την κακοδιαχείριση και το κλέψιμο, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια; Ναι θα συμφωνούσα να τα υποστώ όλα αυτά, εφόσον είχαν τιμωρηθεί πρώτα κάποιοι, εφόσον μου υποσχόντουσαν ένα καλύτερο αύριο και πάνω από όλα εφόσον κάναν όλοι υποχωρήσεις και όχι μόνο τα «κορόιδα» (μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες).
Από εκεί και πέρα μπορεί να απαντήσει κάποιος από τους 300 το πως θα ζήσουμε; Αφήστε το, ρητορικό το ερώτημα. Όταν δεν έχεις δουλέψει στην ζωή σου δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα. Φταίνε λοιπόν οι πολιτικοί, αλλά μόνο αυτοί;
Εγώ πιστεύω φταίμε και εμείς, και όταν λέω "εμείς" εννοώ οι Έλληνες, σαν ράτσα. Στόχος μας να «βολευτούμε» σε κάποια δημόσια θέση με σκοπό να κάνουμε ότι κατακρίνουμε και κοροϊδεύουμε μέχρι να μπούμε (δεν το λέω υποτιμητικά για κάποιους, έτσι έχει η κατάσταση). Φταίμε και εμείς γιατί έχουμε στο αίμα μας την λούφα, την καλοπέραση και πάνω από όλα κοιτάμε την πάρτυ μας....Εξού και η διαφθορά και οι χρηματισμοί και τα κλεψίματα.
Ας τα ξεχάσουμε όλα λοιπόν και ας έρθουμε ένα μήνα πίσω. Νιώσατε ποτέ ότι υπάρχει οικονομική κρίση; Προσοχή, οικονομική κρίση πρακτικά, όχι στην συνείδησή μας. Εγώ πιστεύω ότι μάλλον δεν υπήρχε, αλλά την δημιούργησαν και μας την περάσαν υποσυνείδητα την τελευταία 2ετία, γιατί πολύ απλά υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει με το παρόν χρηματοοικονομικό σύστημα.
Κάτι τελευταίο. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τον λόγο που αυξάνονται ΦΠΑ και τιμές, ενώ χαμηλώνονται ραγδαία μισθοί και συντάξεις και ταυτοχρόνως η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη; Εντάξη είναι άμεσα χρήματα, μακροπρόθεσμα δεν είναι τα ίδια έσοδα επί της ουσίας; Δηλαδή ναι μεν αύξησες του φόρους, ωστόσο την στιγμή που μείωσες την αγοραστική δύναμη (μείωση μισθών και συντάξεων) και αύξησες του φόρους, πως θα γίνει να έχεις παραπάνω έσοδα από τους φόρους; Πολύ απλά δεν θα έχεις....Με λίγα λόγια πιστεύω ότι κάναν μια τρύπα στο νερό για τα μάτια της ΕΕ. Για πιο λόγο μειώνεται το βιοτικό μας επίπεδο και το όποιο κύρος είχε η χώρα;
Θέλω να γράψω και άλλα, ωστόσο ήδη πιστεύω πως δεν τα έγραψα όπως θα ήθελα μιας και επικρατεί μία σύγχυση στο μυαλό μου από πληροφορίες και γεγονότα που δύσκολα μπορώ να συντάξω χωρίς να τις ταξινομήσω και να διαχωρίσω αυτά που θέλω να κρατήσω και αυτά που θέλω να πετάξω (Άλλωστε αυτός είναι και ένας άλλος στόχος τους...)
Αυτά λοιπόν για την κρίση συνείδησης.
Έτσι λοιπόν είπα να μπω στα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία να διαβάσω και να δω τα γεγονότα όπως τα βλέπει ένας απλός Ευρωπαίος πολίτης από την τηλεόρασή του. Το ΔΝΤ ερμήνευσε λάθος την όλη αυτή διαμαρτυρία, νομίζοντας ότι είναι ο αποδέκτης αυτών. ΛΑΘΟΣ κάνει. Διαμαρτυρηθήκαμε για τις κυβέρνησεις που κατάντησαν την Ελλάδα μας σε αυτό το σημείο, για την διαφθορά που προξένησαν στην χώρα, για την ατιμωρησία όλων των υπευθύνων που ο καθένας συνέβαλε, είτε λίγο είτε πολύ, στο να φτάσουμε σε αυτό το χάλι. Διαμαρτυρόμαστε για την εκ νέου λάθος κατανομή των φόρων και των περικοπών, για την ευκαιρία που δόθηκε στους μεγαλοβοιομήχανους να απολύσουν προσωπικό με πρόφαση την κρίση. Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί καλούμαστε όλοι εμείς να πληρώσουμε την κακοδιαχείριση και το κλέψιμο, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια; Ναι θα συμφωνούσα να τα υποστώ όλα αυτά, εφόσον είχαν τιμωρηθεί πρώτα κάποιοι, εφόσον μου υποσχόντουσαν ένα καλύτερο αύριο και πάνω από όλα εφόσον κάναν όλοι υποχωρήσεις και όχι μόνο τα «κορόιδα» (μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες).
Από εκεί και πέρα μπορεί να απαντήσει κάποιος από τους 300 το πως θα ζήσουμε; Αφήστε το, ρητορικό το ερώτημα. Όταν δεν έχεις δουλέψει στην ζωή σου δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα. Φταίνε λοιπόν οι πολιτικοί, αλλά μόνο αυτοί;
Εγώ πιστεύω φταίμε και εμείς, και όταν λέω "εμείς" εννοώ οι Έλληνες, σαν ράτσα. Στόχος μας να «βολευτούμε» σε κάποια δημόσια θέση με σκοπό να κάνουμε ότι κατακρίνουμε και κοροϊδεύουμε μέχρι να μπούμε (δεν το λέω υποτιμητικά για κάποιους, έτσι έχει η κατάσταση). Φταίμε και εμείς γιατί έχουμε στο αίμα μας την λούφα, την καλοπέραση και πάνω από όλα κοιτάμε την πάρτυ μας....Εξού και η διαφθορά και οι χρηματισμοί και τα κλεψίματα.
Ας τα ξεχάσουμε όλα λοιπόν και ας έρθουμε ένα μήνα πίσω. Νιώσατε ποτέ ότι υπάρχει οικονομική κρίση; Προσοχή, οικονομική κρίση πρακτικά, όχι στην συνείδησή μας. Εγώ πιστεύω ότι μάλλον δεν υπήρχε, αλλά την δημιούργησαν και μας την περάσαν υποσυνείδητα την τελευταία 2ετία, γιατί πολύ απλά υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει με το παρόν χρηματοοικονομικό σύστημα.
Κάτι τελευταίο. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τον λόγο που αυξάνονται ΦΠΑ και τιμές, ενώ χαμηλώνονται ραγδαία μισθοί και συντάξεις και ταυτοχρόνως η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη; Εντάξη είναι άμεσα χρήματα, μακροπρόθεσμα δεν είναι τα ίδια έσοδα επί της ουσίας; Δηλαδή ναι μεν αύξησες του φόρους, ωστόσο την στιγμή που μείωσες την αγοραστική δύναμη (μείωση μισθών και συντάξεων) και αύξησες του φόρους, πως θα γίνει να έχεις παραπάνω έσοδα από τους φόρους; Πολύ απλά δεν θα έχεις....Με λίγα λόγια πιστεύω ότι κάναν μια τρύπα στο νερό για τα μάτια της ΕΕ. Για πιο λόγο μειώνεται το βιοτικό μας επίπεδο και το όποιο κύρος είχε η χώρα;
Θέλω να γράψω και άλλα, ωστόσο ήδη πιστεύω πως δεν τα έγραψα όπως θα ήθελα μιας και επικρατεί μία σύγχυση στο μυαλό μου από πληροφορίες και γεγονότα που δύσκολα μπορώ να συντάξω χωρίς να τις ταξινομήσω και να διαχωρίσω αυτά που θέλω να κρατήσω και αυτά που θέλω να πετάξω (Άλλωστε αυτός είναι και ένας άλλος στόχος τους...)
Αυτά λοιπόν για την κρίση συνείδησης.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Betafans στις Σαβ 20 Νοε 2010 - 0:37, 2 φορές συνολικά
Η «οικονομική» κρίση :: Σχόλια
Απ: Η «οικονομική» κρίση
Αφου πω πως συμφωνω με τα παραπανω..
σημερα ηταν μια συγκλονιστικη μερα..για όσους βρεθηκαμε
εκει,αλλα και για ολοκληρο τον ελληνικο λαο..
Δυστυχως καλυψε ολο αυτο το γεγονος της μαζικης συμμετοχης,της έντονης και δυναμικης ,ενα θλιβερο γεγονος..
για όποιο λογο κι αν έγινε..με όποιν τροπο κι αν εγινε
δεν μπορει να ειναι ευχαριστο οταν χανωνται ανθρωπινες ζωες..
Δεν τρεφω αυταπατες,δεν πιστευω πως αυτο που ζησαμε,που ειδαμε
ειναι αποτελεσμα μετα απο καποια σκεψη,μετα απο καποια οργανωμενη αποφαση
για αλλαγη (καποιοι μπορουν να το ονομασουν εξεγερση,επανασταση κτλπ,εμενα μου αρκει η λεξη αλλαγη..γιατι πρεπει να αλλαξουμε πρωτα ο καθενας μας,για να σηκωσουμε και το αναστημα μας)..
θυμος ηταν,οργη,μισος και αλλα αρνητικα (δυνατα) συναισθηματα
που συνηθως δεν εχουν ευχαριστα αποτελεσματα..
Δυστυχως αφησαμε τον καιρο να περασει και θα έρθουν βιαιοι καιροι..
σημερα ηταν μια συγκλονιστικη μερα..για όσους βρεθηκαμε
εκει,αλλα και για ολοκληρο τον ελληνικο λαο..
Δυστυχως καλυψε ολο αυτο το γεγονος της μαζικης συμμετοχης,της έντονης και δυναμικης ,ενα θλιβερο γεγονος..
για όποιο λογο κι αν έγινε..με όποιν τροπο κι αν εγινε
δεν μπορει να ειναι ευχαριστο οταν χανωνται ανθρωπινες ζωες..
Δεν τρεφω αυταπατες,δεν πιστευω πως αυτο που ζησαμε,που ειδαμε
ειναι αποτελεσμα μετα απο καποια σκεψη,μετα απο καποια οργανωμενη αποφαση
για αλλαγη (καποιοι μπορουν να το ονομασουν εξεγερση,επανασταση κτλπ,εμενα μου αρκει η λεξη αλλαγη..γιατι πρεπει να αλλαξουμε πρωτα ο καθενας μας,για να σηκωσουμε και το αναστημα μας)..
θυμος ηταν,οργη,μισος και αλλα αρνητικα (δυνατα) συναισθηματα
που συνηθως δεν εχουν ευχαριστα αποτελεσματα..
Δυστυχως αφησαμε τον καιρο να περασει και θα έρθουν βιαιοι καιροι..
Επίσης, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω σε αυτόν τον τομέα, όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα κτήρια τα οποία προορίζονται για δημόσια χρήση (είτε ανήκουν στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα) οφείλουν να έχουν σχέδιο κινδύνου για παν ενδεχόμενο (πυρκαγιά, σεισμούς κοκ) και το οποίο γνωρίζουν οι εργαζόμενοι εκεί (λέμε τώρα, θεωρητικά). Γιατί στην Marfin δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου και γενικότερα πυρασφάλεια με οποιοδήποτε μέσο; Φυσικά αν υπήρχε δεν θα θρηνούσαμε σήμερα θύματα. Δυστυχώς όμως στο Ελληνικό κράτος δεν λειτουργούν όλα όπως πρέπει, μιας και η γραφειοκρατία βλέπει μόνο ότι είναι γραπτό και τίποτα αν υπάρχει στην πράξη.
"Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν..."
http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/04/john-perkins-confessions-of-economic.html
http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/04/john-perkins-confessions-of-economic.html
Betafans έγραψε:Επίσης, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω σε αυτόν τον τομέα, όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα κτήρια τα οποία προορίζονται για δημόσια χρήση (είτε ανήκουν στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα) οφείλουν να έχουν σχέδιο κινδύνου για παν ενδεχόμενο (πυρκαγιά, σεισμούς κοκ) και το οποίο γνωρίζουν οι εργαζόμενοι εκεί (λέμε τώρα, θεωρητικά). Γιατί στην Marfin δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου και γενικότερα πυρασφάλεια με οποιοδήποτε μέσο; Φυσικά αν υπήρχε δεν θα θρηνούσαμε σήμερα θύματα. Δυστυχώς όμως στο Ελληνικό κράτος δεν λειτουργούν όλα όπως πρέπει, μιας και η γραφειοκρατία βλέπει μόνο ότι είναι γραπτό και τίποτα αν υπάρχει στην πράξη.
Φίλε Beta αυτό όμως που λές σχετικά με την έξοδο κινδύνου...
δεν δικαιολογεί την πράξη αυτού που πέταξε τη μολότοφ...
ελπίζω να μην εννοείς αυτό...
Όχι φίλε μου, εννοείτε πως δεν δικαιολογείται τέτοια πράξη, απλώς θέλω να στραφώ και κατά του Βγενόπουλο τον οποίο τα ΜΜΕ προστατεύουν όπως και γενικότερα μου την δίνει ότι για αυτό το γεγονός επισκιάστηκαν οι απαιτήσεις ενός ολόκληρου λαού. Πραγματικά είναι θλιβερό, αλλά δεν μπορούμε να ασχολούμαστε όλη την ημέρα μόνο με αυτό, η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει και να συλληφθούν οι δράστες και να κατηγορηθεί η Μαρφίν.
Η ειρηνικη συγκεντρωση χτυπηθηκε ανελεητα!
"Πριν απο μιση ωρα η ειρηνικη συγκεντρωση χτυπηθηκε απο πολλες διμηριες των ΜΑΤ ενω παντου στη περιοχη υπαρχουν ασφαλητες που τραμπουκιζουν κοσμο.
Μολις αποχωρησε απο το σημειο η ομαδα Δελτα κατω απο ισχυρες αποδοκιμασιες και ειρωνικα χειροκροτηματα.
Συμφωνα με πληροφορια που ερχεται απο...
μελος του ΣΧΣ που ειναι αποκλεισμενο στο Συνταγμα μαζι με πολυ κοσμο εχουν χτυπησει μια 60χρονη γυνασικα χωρις κανενα απολυτως λογο.
Σε ολη τη περιοχη κοσμος απο τη συγκεντρωση αλλα και περαστικοι αποδοκιμαζουν οσο μπορουν τις δυναμεις της χουντας.
Αλλος κοσμος τραπηκε σε φυγη με μαζικη εφοδο των ΜΑτ προς τη Σταδιου και την Ερμου.
Από την αρχη της επιχειρισης “καθαρισματος ” της Βουλης οι αντρες των ΜΑΤ εκαναν επελαση χτυπωντας τις ασπιδες με βημα.
Πως ονομαζεται το πολιτευμα που χτυπαει ειρηνικες πορειες?"
από troktiko.blogspot.com
Και όλα αυτά γιατί; Σας πείραξε κανένας; Γιατί προκαλείτε τον κόσμο;
"Πριν απο μιση ωρα η ειρηνικη συγκεντρωση χτυπηθηκε απο πολλες διμηριες των ΜΑΤ ενω παντου στη περιοχη υπαρχουν ασφαλητες που τραμπουκιζουν κοσμο.
Μολις αποχωρησε απο το σημειο η ομαδα Δελτα κατω απο ισχυρες αποδοκιμασιες και ειρωνικα χειροκροτηματα.
Συμφωνα με πληροφορια που ερχεται απο...
μελος του ΣΧΣ που ειναι αποκλεισμενο στο Συνταγμα μαζι με πολυ κοσμο εχουν χτυπησει μια 60χρονη γυνασικα χωρις κανενα απολυτως λογο.
Σε ολη τη περιοχη κοσμος απο τη συγκεντρωση αλλα και περαστικοι αποδοκιμαζουν οσο μπορουν τις δυναμεις της χουντας.
Αλλος κοσμος τραπηκε σε φυγη με μαζικη εφοδο των ΜΑτ προς τη Σταδιου και την Ερμου.
Από την αρχη της επιχειρισης “καθαρισματος ” της Βουλης οι αντρες των ΜΑΤ εκαναν επελαση χτυπωντας τις ασπιδες με βημα.
Πως ονομαζεται το πολιτευμα που χτυπαει ειρηνικες πορειες?"
από troktiko.blogspot.com
Και όλα αυτά γιατί; Σας πείραξε κανένας; Γιατί προκαλείτε τον κόσμο;
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α) ζητάει πτώχευση!
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_1850.html
Εντοπίστηκε ο ένας απο τους δολοφόνους της Marfin;
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=25680&catid=4
Υπέρ του πακέτου οι μισοί Ελληνες
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11782944
100.000€ τα ροζ τηλέφωνα στο αγροτικής ανάπτυξης!!!
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/100000_09.html
Αποζημίωση στην Siemens κατέβαλε ο Χριστοφοράκος.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11784944
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_1850.html
Εντοπίστηκε ο ένας απο τους δολοφόνους της Marfin;
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=25680&catid=4
Υπέρ του πακέτου οι μισοί Ελληνες
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11782944
100.000€ τα ροζ τηλέφωνα στο αγροτικής ανάπτυξης!!!
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/100000_09.html
Αποζημίωση στην Siemens κατέβαλε ο Χριστοφοράκος.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11784944
Παρόμοια θέματα
» Ελληνική κρίση...Κρίση πραγματικού χρέους ή ψευδοκρίση;
» H κρίση χτυπά τους ποδοσφαιριστές
» "Έτσι γ@μάνε αυτοί που σας χρωστάνε": Το χιούμορ και η κρίση
» H κρίση χτυπά τους ποδοσφαιριστές
» "Έτσι γ@μάνε αυτοί που σας χρωστάνε": Το χιούμορ και η κρίση
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης