ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
+6
PATAPON
ederson
_KALOGREZA
ΠΕΙΡΑΙΑΣ14
mario4
πάμμαχον
10 απαντήσεις
Σελίδα 4 από 5
Σελίδα 4 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Απ: ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ 1936-41
Μάνος Ν. Χατζηδάκης
Η "Πορεία προς την Δόξα" είναι ένα έργο που δύσκολα - όπως πιστεύουμε - μπορεί να βρεθεί ανάλογό του στην ελληνική βιβλιογραφία. Μέσα από τι σελίδες του παρουσιάζονται οι προσπάθειες του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά για την προετοιμασία της Ελλάδος ενόψει της Ιταλικής επιθέσεως αλλά και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γενικώτερα.Προσπάθειες τόσο σε διπλωματικό επίπεδο στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα της Ελλάδος, σε στρατιωτικό επίπεδο με σωστά μελετημένη και διαρκή πολεμική προπαρασκευή, αλλά και σε ηθικό επίπεδο με την καλλιέργεια υψηλού σθένους και φρονήματος σε όλους τους Έλληνες.
288 σελίδες
Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Έκδοση της Εθνικής Εταιρείας
"Ο Κομμουνισμός στην Ελλάδα" εξεδόθη το 1937 από την Εθνική Εταιρεία από τα αρχεία του παρανόμου, τότε, ΚΚΕ τα οποία κατασχέθηκαν από την ασφάλεια του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου. Η έκδοση αυτή εντασσόταν στην γενικότερη προσπάθεια της τότε κυβερνήσεως να εμποδίσει την Σοβιετική επιρροή στην Ελλάδα.216 σελίδες
Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Κωνσταντίνος Πλεύρης
ISBN: 960-8358-03-5
Παρατίθενται φωτογραφίαι και κείμενα που στοιχειοθετούν τα εγκλήματα και τας προδοσίας του ΚΚΕ. Πρέπει να τα μάθουν οι νέοι διότι η αριστερή προπαγάνδα παρεποίησε ή απεσιώπησε την αλήθειαν. Καλώ τους αριστερούς και τους υποστηρικτάς των να σχολιάσουν τα στοιχεία , που παραθέτω , διότι να τα αντικρούσουν είναι αδύνατον. Απλώς ας αποτολμήσοπυν να τα σχολιάσουν. Ούτε αυτό θα κάνουν αλλά θα τα αποσιωπήσουν, όσο μπορούν. Θα προσπαθήσουν δηλαδή αυτό το βιβλίο να περάσει απαρατήρητο, να μη διαβασθή , ώστε να μην πληροφορηθή ο κόσμος και ιδίως οι νέοι την πραγματικότητα.
Καλώ τον Έλληνα και την Ελληνίδα να μελετήσουν προσεκτικώς τας φωτογραφίας και τα κείμενα, δια να εννοήσουν το μέγεθος των εγκλημάτων και της προδοσίας του ΚΚΕ και να τοποθετηθούν αποφασιστικώς κατά συνείδησιν απέναντί του.
Σήμερον οι εθνοπροδόται και εγκληματίαι του ΚΚΕ μετέχουν της δημόσιας ζωής, τους τιμούν τα πολιτικά κόμματα και επιπλέον παριστάνουν τα θύματα! Σχεδόν όλαι αι τηλεοράσεις και εφημερίδες προβάλλουν τον αριστερισμό, προβάλλουν αριστεςρούς και αριστεράς θέσεις , ώστε δικαίως διερωτώμαι: ποίος ενίκησε το συμμοριτοπόλεμο; Η Εθνική Ελλάς ή το προδοτικό ΚΚΕ;
Φυσικά τότε ενίκησαν οι πατριώται αλλά τώρα επικρατούν οι προδόται. Και τούτο αποτελεί ιστορικήν αδικίαν τηνη οποίαν εν γνώσιν των διαπράττουν όλα τα πολιτικά κόμματα και ο εκφυλισμένος ψευδοπνευματικός κόσμος.
Έναντι της κομουνιστικής προπαγάνδας προτείνουμε την αλήθειαν των πραγματικών γεγονότων. Σεις θα κρίνετε.
σελίδες 318
LOL μαλλον ξεφυγαμε τελειως, αμα θεωρειται και η 21η απριλιου επανασταση, κατα τον ιδιο τροπο μπορουμε ανετα τον κυριο κοκκαλη να τον ονομασουμε Αγνο Επιχειρηματιαπάμμαχον έγραψε:
ΗΜΕΡΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ
Στυλιανός Γ. Παττακός
21η Απριλίου 1967 – 8η Οκτωβρίου 1973
Περιγράφονται όλα τα κοινωφελή έργα της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου τα οποία αναβάθμισαν το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού.
536 σελίδες
Spyrpoul14- Αριθμός μηνυμάτων : 1059
Τόπος : ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ομάδα :
Ομάδα : Εθνικοί....εκ φύσεως ανώτεροι
Registration date : 12/05/2009
ΜΑΥΡΟΣ 14 έγραψε:mario4 έγραψε:θα μπορούσες να μη βάλεις τη φωτογραφία του βιβλίου
του Α'προέδρου της ..Δημοκρατίας (sic) από τακτ!
Φιλε μου δεν πιστευω....
Η Κρητη ξερω οτι βγαζει λεβεντες και δεν εχει ...... αδελφες και κομμουνιστες :cool2:
Μην με απογοητευσεις σε παρακαλω!!!! :xaxa: :xaxa:
Ρε moderators τι είναι αυτό?ΕΛΕΟΣ...ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ?
Mαύρε14 είσαι όντως εσύ που τα γράφεις αυτά?Και πληροφοριακά προφανώς και η κρήτη βγάζει λεβέντες και κομμουνιστές,αναρχικούς,ακροαριστερούς.Εθνικιστές και ακροδεξιοί εκεί είναι είδος προς εξαφάνιση...
Πάμμαχον κόψε πάλι τα αστεία περί επαναστάσεως 21ης απρίλη. Είναι χαβαλετζής πάντως ο άτιμος... ωραίος!!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ANTIFA_KALOGREZA στις Τρι 21 Ιουλ 2009 - 16:33, 1 φορά
_KALOGREZA- Team Moderator
- Αριθμός μηνυμάτων : 2074
Τόπος : KAΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ...
Ομάδα :
Registration date : 29/10/2008
αυτος ποτε δεν καταλαβα, ενω πιστευε τα ιδια με τον κυριο 88 γιατι ταχθηκε με το μερος των συμμαχων και οχι του αξωνα?πάμμαχον έγραψε:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ 1936-41
Μάνος Ν. Χατζηδάκης
Ομάδα :
Ανατρίχιασα...τί μορφες είναι αυτές
η αλήθεια είναι πως εμαθα και κάτι καινούργιο
"Α' ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ"
της ποιας :?:
μπερδευτηκα πάλι
όσο ζεις μαθαίνεις...
μπερδευτηκα πάλι
όσο ζεις μαθαίνεις...
sellos- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 01/11/2008
γιατι κατα την διαρκεια της επαναστασης του 1967 εφυγε απο την χωρα ο βασιλευς-ειχαμε πρωτο προδρεο ελληνικης δημοκρατιαςsellos έγραψε:Ανατρίχιασα...τί μορφες είναι αυτές
μπερδευτηκα πάλι
όσο ζεις μαθαίνεις...
πάμμαχον έγραψε:ειχαμε πρωτο προδρεο ελληνικης δημοκρατιας
Της ποιας????
φανταζομαι αντιλαμβανεσαι τον όρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..
sellos- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 01/11/2008
Η διήγηση ξεκινά με τις διαμάχες για τη διαδοχή στο θρόνο της Περσίας. Όταν ο Δαρείος ο Β' πεθαίνει, στο θρόνο τον διαδέχεται ο αδερφός του ο Αρταξέρξης. Όμως ο γιος του Δαρείου, ο Κύρος ο Νεότερος, εποφθαλμιώντας την εξουσία, συγκεντρώνει στρατιωτική δύναμη από εκατό χιλιάδες Πέρσες και δεκατρείς χιλιάδες Έλληνες, κυρίως Σπαρτιάτες, και κατευθύνεται εναντίον του Αρταξέρξη.
Το 401 π.Χ. οι δύο στρατοί συγκρούονται στα Κούναξα κοντά στον ποταμό Ευφράτη. Ο Κύρος σκοτώνεται στη μάχη και ο στρατός του κατατροπώνεται. Οι Έλληνες του Ξενοφώντα απομένουν μόνοι σε μια αφιλόξενη και εχθρική γη, χωρίς τρόφιμα, με κατεστραμμένο οπλισμό, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα...
Μέσα από αμέτρητους κινδύνους και ταλαιπωρίες, με μόνο εφόδιο το ανεξάντλητο ψυχικό του σθένος, ο Ξενοφώντας κατορθώνει να φέρει τους άντρες του από τη Βαβυλώνα στη θάλασσα, που θα τους οδηγήσει τελικά στην πατρίδα.
ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΟΥ-ΠΟΘΟΥ ΜΑΡΙΑ
Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που το πήραν αιχμάλωτο από τη Λήμνο, ξετυλίγεται το έπος του αρχαίου κόσμου. Ο Αλκαμένης κατόρθωσε να φτάσει στη Σπάρτη, να γνωρίσει από κοντά τη μοναδική αυτή πόλη, αλλά και να γίνει ο μάρτυρας των γεγονότων στις μεγαλύτερες πολεμικές συγκρούσεις της Ιστορίας. Ως είλωτας, ως μελλοθάνατος, ως παρατηρητής, γίνεται ο μυθικός άξονας που φέρει όλη τη σκληρότητα αλλά και τη σαγήνη ενός κόσμου που θα μπορούσε κανείς να τον πει σημερινό.
"Το Ξύλινο τείχος", πάνω απ' όλα, είναι η ανθρώπινη περιπέτεια, ο άνθρωπος. Η εποποιία των αγώνων του, αλλά και η αντίληψή του για τη ζωή και τη μοίρα, για τον Άδη, για την ψυχή. Και μόνον η απόφαση εκείνων των "ολίγων" να αντικρούσουν την ύβρι του περσικού ιμπεριαλισμού δίνει το μέτρο της εποχής.
Με λόγο ζωντανό και διορατικό, με τα γεγονότα να εκτυλίσσονται στην αρχετυπική τους ποίηση, το μυθιστόρημα ακυρώνει το χρόνο γίνεται μια περιπέτεια του σημερινού ανθρώπου πάνω στην ίδια γη.
Ένα μυθιστόρημα που ανιχνεύει, στα βάθη της ψυχής, τη συλλογική μνήμη και τη χαμένη αυτογνωσία.
615 ΣΕΛΙΔΕΣ
πάμμαχον έγραψε:γιατι κατα την διαρκεια της επαναστασης του 1967 εφυγε απο την χωρα ο βασιλευς-ειχαμε πρωτο προδρεο ελληνικηςsellos έγραψε:Ανατρίχιασα...τί μορφες είναι αυτές
μπερδευτηκα πάλι
όσο ζεις μαθαίνεις...δημοκρατιαςδικτατοριας θες να πεις
Ομάδα :
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μάνος Ν. Χατζηδάκης
Ένα από τα πλέον ελκυστικά κεφάλαια της μακροχρονίου έρευνας του γράφοντος, υπήρξε η ανακάλυψη της – εν πολλοίς άγνωστης μέχρι τώρα – ιδεολογίας της 21ης Απριλίου. Αυτή αποτελεί και τον αντικειμενικό σκοπό του έργου τούτου. Για πρώτη φορά, βάσει των πλέον πρωτογενών πηγών και επισήμων στοιχείων, αναλύεται η Ιδεολογία της 21ης Απριλίου!
Η εργασία χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: Στο Α΄ μέρος, που αποτελεί το εισαγωγικό στο θέμα γίνεται μία συνολική Κοινωνιολογική θεώρηση της 21ης Απριλίου. Αναλύονται τα αίτια, η κινητήρια δύναμη, η κοινωνική της σύνθεση, η νομική της υποστάση, οι σκοποί, ο χαρακτήρας της, το είδος και η σύνθεση του καθεστώτος της, η φυσιογνωμία του Αρχηγού της και ο συγκριτισμός της με τις άλλες επαναστάσεις. Στο Β΄ μέρος, που αποτελεί και το κυρίως θέμα, γίνεται η ανάλυση των Ιδεολογικών αρχών της 21ης Απριλίου. Αναλύονται οι ιδεολογικές και φιλοσοφικές βάσεις της, η προέλευση και ο τρόπος διαμορφώσεως της. Ξεδιπλώνεται το σύνολο του πλέγματος των Εθνικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Ιδεωδών που της δίδουν την υπόσταση μιας ολοκληρωμένης Εθνικοινωνικής και πολιτικής Ιδεολογίας. Στο Γ΄μέρος, που αποτελεί το επιλογικό – συμπερασματικό του όλου έργου, γίνεται λόγος για την δικαίωση της 21ης Απριλίου. Γίνεται σύγκριση μεταξύ λόγων και έργων, Ιδεών και Πράξεων, ώστε να απαντηθεί το κατά πόσο επέτυχε ή όχι και κατά πόσο δικαιώνεται στην Ιστορία ως Επανάσταση και ως Ιδεολογία.
644 σελίδες
εκδόσεις Πελασγός
ANTIFA_KALOGREZA έγραψε:ΜΑΥΡΟΣ 14 έγραψε:mario4 έγραψε:θα μπορούσες να μη βάλεις τη φωτογραφία του βιβλίου
του Α'προέδρου της ..Δημοκρατίας (sic) από τακτ!
Φιλε μου δεν πιστευω....
Η Κρητη ξερω οτι βγαζει λεβεντες και δεν εχει ...... αδελφες και κομμουνιστες :cool2:
Μην με απογοητευσεις σε παρακαλω!!!! :xaxa: :xaxa:
Ρε moderators τι είναι αυτό?ΕΛΕΟΣ...ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ?
Mαύρε14 είσαι όντως εσύ που τα γράφεις αυτά?Και πληροφοριακά προφανώς και η κρήτη βγάζει λεβέντες και κομμουνιστές,αναρχικούς,ακροαριστερούς.Εθνικιστές και ακροδεξιοί εκεί είναι είδος προς εξαφάνιση...
Πάμμαχον κόψε πάλι τα αστεία περί επαναστάσεως 21ης απρίλη. Είναι χαβαλετζής πάντως ο άτιμος... ωραίος!!!
Φιλε μου δεν μπορω κομμουνισμο με τιποτα.....
Αυτοι ειναι αρνηστες και ειναι αυτοι που κατεχουνε το περισσοτερο χρημα.....
Οποιος θελει κομμουνισμο τα συνορα ειναι ανοικτα,Ρωσια και Κινα σας περιμενουνε...
Βουρ (οχι ο φιλος μου ο Κερκυραιος...) στον πατσα :bounce: να δειτε τι σημαινει κομμουνισμος...
Εγω αυτους που ξερω τους κομμουνιστες Εκαλη και Διονυσο μενουνε,και ετοιμαζονται να κανουνε επανασταση :cool2:
Βεβαια το κακο ειναι οτι και στην οικογενεια μου εχουμε ακομα ενα σφαλμα,δυστυχως τα ιδια πιστευω εχει και ο «μικρος» αδελφος μου :pale:
ΜΑΥΡΟΣ 14- Αριθμός μηνυμάτων : 121
Ομάδα :
Ομάδα : ΕΘΝΙΚΑΡΑ
Registration date : 06/11/2008
Το γεγονος οτι το πολιτευμα που νοσταλγεις ειναι ακριβως αυτο που κυβερνα την τουρκια εδω και κατι χρονια.εφαρμοζει ακριβως τις ιδιες τακτικες και εχει την ιδια ιδεολογια,δεν σε προβληματιζει εστω και λιγο.Τι ειναι τελικα αυτο που ορισμενοι τελικα νοσταλγειτε.Το σκεφτηκατε τελικα ποτε στα σοβαρα.Νομιζω ιδεολογικα εχεις πολλα κοινα με εναν κεμαλιστι.Ισως το σφαλμα να βρισκετε αλλου στν οικογενια σου.
burgos- Αριθμός μηνυμάτων : 1068
Ομάδα :
Registration date : 27/05/2009
burgos έγραψε:Το γεγονος οτι το πολιτευμα που νοσταλγεις ειναι ακριβως αυτο που κυβερνα την τουρκια εδω και κατι χρονια.εφαρμοζει ακριβως τις ιδιες τακτικες και εχει την ιδια ιδεολογια,δεν σε προβληματιζει εστω και λιγο.Τι ειναι τελικα αυτο που ορισμενοι τελικα νοσταλγειτε.Το σκεφτηκατε τελικα ποτε στα σοβαρα.Νομιζω ιδεολογικα εχεις πολλα κοινα με εναν κεμαλιστι.Ισως το σφαλμα να βρισκετε αλλου στν οικογενια σου.
Θα μπορουσες να μου αναφερεις το δικο σου πιστευω να το σχολιασω και εγω;;;
Και μαλλον δεν εχεις καταλαβει καλα,δεν πιστευω σε τιποτα παρα μονο στα χερακια μου για να μου δωσουνε τροφη...
Με εχεις μπερδεψει με τον μπαγλαμα (πάμμαχον) μαλλον....
Δεν ειμαι ουτε μαυρος σε πολιτευμα (παρα μονο στο χρωμα του δερματος μου),ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΣ και ροζ(...),ουτε Πρασινος (αλλωστε αυτος δεν μπορει να καβαλησει ενα ποδηλατο και ενα κανο,ολοκληρο λιμενικο ετρεξε να τον σωσει που τον πηρε το ρευμα...) και ουτε μπουλης γιατι απλα ο ανθρωπος ειναι ανυπαρκτος....
Απλα αν μπορουσα να εβγαινα στον δρομο να «παρω» κατι κεφαλια Αλβανων,εκει ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΗΣ
Ομάδα :
οκ το παραδέχομαι, είμαι αναρχοαυτονομιστής
mario4- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 16471
Τόπος : ΛΑΣΙΘΙ
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
λατρεύουμε του ΟΦΗ την Ιδέα..
mario4 έγραψε:οκ το παραδέχομαι, είμαι αναρχοαυτονομιστής
Τον φιλο τον byrgo ρωτησα αλλα αφου μου το ανεφερες και εσυ κανενα προβλημα...
Εγω εχω την εντυπωση (μπορει να ειναι και λαθος γιατι σου επαναλαμβανω δεν ασχολουμαι με την πολιτικη....) οτι αυτο που λες οτι εισαι,ειναι καποιο που μαζευονται σε μια συγκεντρωση και το μονο που κανουνε ειναι να τα σπανε θεωροντας οτι αυτο ειναι αντιδραση....
Ειναι ομως;;;Εναντια σε ποιον σε αυτον που εχει ενα μαγαζι ή σε καποιον που θελει να παει στην Αθηνα να δουλεψει και να μην μπορει;;;
Αν κανω λαθος συγνωμη και περιμενω να με διορθωσει καποιος....
Ειμαι υπερ της «μορφης βιας» σε αυτους (αλλα προσωπικα σε αυτους και οχι αοριστα) που μας κυβερνανε μας λαλανε και μας κλεβουνε,εκει ναι αλλα οχι αοριστα και ριχνοντας στο καθε μπατσο ή κακομοιρη που μπορει να βρεθει τυχαια...
Συγνωμη για το μακρυ κειμενο,ελπιζω να μην ξεφυγα και να μην εθειξα καποιον γιατι δεν εχω αυτο σκοπο.....
Ομάδα :
όχι ρε συ δεν είναι καμμιά οργανωμένη ιδεολογία υπέρ της βίας αυτό!
απλώς δεν θέλω να με κάνουνε κουμάντο ούτε από 300 χιλιόμετρα
(Αθήνα) ούτε από 4 χιλιάδες χιλιόμετρα (ΗΠΑ) ούτε από άλλα κέντρα
εκτός του τόπου μου και των κατοίκων του..
mario4- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 16471
Τόπος : ΛΑΣΙΘΙ
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
λατρεύουμε του ΟΦΗ την Ιδέα..
mario4 έγραψε:όχι ρε συ δεν είναι καμμιά οργανωμένη ιδεολογία υπέρ της βίας αυτό!
Aααα τοτε αλλαζει,αυτο ειναι καλο να γουσταρεις τον τοπο σου και του κατοικους που το περιβαλλουν....
Αλλα νομιζω οτι κατι τετοιο ειναι και ο μπαγλαμας (παμμαχον...) :lol: :xaxa:
Ομάδα :
ΜΑΥΡΟΣ 14 έγραψε:σου επαναλαμβανω δεν ασχολουμαι με την πολιτικη....
Φαίνεται αδεφέ.
Παρόλα που δεν ασχολείσε, όπως ισχυρίζεσαι , αυτό δεν σε σταματά από το να κάνεις μη αντικειμενιή κριτική, να λασπολογείς και να αναπαράγεις αστικά ιδεολογήματα.
Μίλησες για κομμουνιστές της Εκάλης και λοιπά τέτοια χαριτωμένα. Αυτά φίλε δεν αγγίζουνε τους κομμουνιστές. Γιατί οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι αυτοαποσχολούμενοι ξέρουμε ποιοι είναι οι κομμουνιστές και δεν χρειάζεται να απολογηθούμε σε τέτοιου είδους αντικομμουνιστικές αστειότητες. Πήγαινε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πες αυτά που γράφεις εδώ μέσα. Θα σε πετάξουνε στην θάλασσα. Πήγαινε πέστα στους απολυμένους του Παπουτσάνη, που ύστερα από πολύμηνο αγώνα μαζί με το ταξικό τους σωματείο ανακλήθηκαν οι απολύσεις τους. Αλλά αυτά δεν πρόκειται να τα ακούσεις στο δελτίο του Πρεπεντέρη ή του Χατζηνικουλάου, ούτε να τα διαβάσεις στην εφημερίδα του Ψυχάρη και του Μπόμπολα.
Ρωσία και Κίνα.
Δεν θέλω να σε τρομάξω, και σόρρυ άμα το μαθαίνεις από μένα, αλλά εδώ και μια εισοσαετία η παλινόρθωση του καπιταλισμού είναι γεγονός στην Ρωσία. Και αν θες να ξέρεις οι κατακτήσεις των εργατών του Σοβιετικού κράτους ήταν τόσο μεγάλες που οι σημερινές συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που θέλει να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματα της δεν μπορούν να συγκριθούν.
Γιατί στο Σοβιετικό κράτος ο μέγιστος χρόνος εργασίας κάθε εβδομάδα, βάσει νόμου, δεν μπορούσε να ξεπερνά τις 40 ώρες. Στην δημοκρατική ευρωπαική ένωση αντίθετα, με την συνθήκη Σέρκας πρωθείται η δυνατότητα στον εργοδότη να απασχολεί τον εργαζόμενο 65 ώρες την εβδομάδα. Για να μην πιάσω το Μάαστριχ ή την οδηγία Μπόλκεστάιν που έρχεται στην χώρα μας (και εφαρμόζεται καλοκαιριάτικα) και κουράσω.
(αν θες τα αναλύω ακόμα περισσότερο δεν έχω πρόβλημα)
Κίνα.
Εδώ φαίνεται όντως δεν ασχολείσαι με την πολιτική, κι αν ασχολείσαι δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα. Στο καπιταλιστικό τέρας που λέγεται Κίνα, με το "ελεύθερο" εμπόριο/αγορά να ανθούν με την απογόρευση δράσης συνδικαλιστικού σωματείου, με την απαγόρευση απεργίας και λοιπές άλλες αντεργατικές πολιτκές μόνο το όνομα και τα σύμβολα θυμίζουν σοσιαλιστικό κράτος.
Ρώτα και κανένα κομμουνιστή να σου πει την γνώμη του πριν μιλήσεις και εκτεθείς.
ederson έγραψε:ΜΑΥΡΟΣ 14 έγραψε:σου επαναλαμβανω δεν ασχολουμαι με την πολιτικη....
να αναπαράγεις αστικά ιδεολογήματα
Ρώτα και κανένα κομμουνιστή να σου πει την γνώμη του πριν μιλήσεις και εκτεθείς.
Φιλε μου με εχεις μπερδεψει δεν αναπαραγω εγω τιποτα,γυρνα πισω και δες...
Αλλος γνωστος μπαγλαμας ειναι αυτος....
Κουμμουνιστες εχω ρωτησει πολλους και εγω τους απανταω αφου ειναι τοσο ωραια στην Κινα και στην Ρωσια γιατι δεν την κανουνε με ελαφρα πηδηματακια για εκει....
Εγω εχω συναδελφους,κουμουνιστες και συνδικαλιστες που μενουνε Εκαλη και Διονυσο....
Εσενα σου φαινεται χαριτωμενο αλλα για εμενα ειναι πραγματικοτητα
Καλα η Κερκυρα ειναι κοκκινη και κομμουνιστικη,το ξερω απο τον παππου μου που ητανε και τα δυο (Κερκυραιος απο Καρουσαδες και κουμμουνιστης).....
Εγω ειμαι κοντα στον Παγκαλο που σαν πρωην κουμουνιστης λεει οτι οποιος ειναι κουμουνιστης μετα τα 30 του πρεπει να ψαχτει....
Ο μικρος αδελφος μου ειναι 28,κανω λιγο υπομονη δυο χρονια...
Στην τελικη τα δυο μεγαλα κομματα,κλεβουνε λαλανε τον κοσμο και ο κομμουνισμος δεν παει παραπανω (συνολικα) απο 15 % ,μαλλον πρεπει να ειναι πολυ λαλακας ο Ελληνας...
.....ή ανυπαρκτος ο κομμουνισμος.
Για εμενα ισχυουν και τα δυο....
Αν εχω ξεφυγει λογω πολιτικων παρακαλω τους διαχειριστες να με επαναφερουνε και μετα να με αποβαλλουν με ΜΠΛΕ καρτα (λογω ομαδος και οχι ιδεολογιας...)
Αμα θελεις αδελφε στειλε μου p.m. για να σου πω και αλλα απο κομμουνιστες συνδικαλιστες ελεω δουλειας....
Σε εταιρεια πετρελαιοειδων δουλευω και εχουμε συγχωνευσεις,αγορες και απορροφησεις.....
Ομάδα :
αυτο πρεπει να το ψαξεις στους συν τοπιτες σου(κρητικους κ οχι μονο)που λενε τον γεωργιο παπανδρεου(τον παππου)γερο της δημοκρατιας που α)πουλησε την ελλαδα στους αγγλους β)τα ετη 1963 ή 1965 ηθελε να δωσει το καστελοριζο στους τουρκους κ να παρουμε ολη την κυπρο και μετα τον λαοπλανο τον ανδρεα(που εδιωχνε τις βασεις-απο την αθηνα κ τις πηγε στην σουδα)εξακολουθειτε εσεις οι κρητικοι-και οι υπολοιποι να ψηφιζετε τον εγγονο που πεφτει απο το ποδηλατο-ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ-ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ(ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ)ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΔΩmario4 έγραψε:όχι ρε συ δεν είναι καμμιά οργανωμένη ιδεολογία υπέρ της βίας αυτό!
αυτο δεν το καταλαβαινω, ενω ολοι τους βριζουν και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατι παντα βγενουν??????πάμμαχον έγραψε:αυτο πρεπει να το ψαξεις στους συν τοπιτες σου(κρητικους κ οχι μονο)που λενε τον γεωργιο παπανδρεου(τον παππου)γερο της δημοκρατιας που α)πουλησε την ελλαδα στους αγγλους β)τα ετη 1963 ή 1965 ηθελε να δωσει το καστελοριζο στους τουρκους κ να παρουμε ολη την κυπρο και μετα τον λαοπλανο τον ανδρεα(που εδιωχνε τις βασεις-απο την αθηνα κ τις πηγε στην σουδα)εξακολουθειτε εσεις οι κρητικοι-και οι υπολοιποι να ψηφιζετε τον εγγονο που πεφτει απο το ποδηλατο-ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ-ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ(ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ)ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΔΩmario4 έγραψε:όχι ρε συ δεν είναι καμμιά οργανωμένη ιδεολογία υπέρ της βίας αυτό!
Ομάδα :
E αυτοι διωριζουν στο δημοσιο.Ακομα δηλαδη το ψαχνεις...
burgos- Αριθμός μηνυμάτων : 1068
Ομάδα :
Σελίδα 4 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Σελίδα 4 από 5
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης