Moderator...
+57
megara4
Centaur
roni4
I
Barbabilios
thanosleeds
COOPER 14
panos
Nem 4
Mitsos14
ofi-athens
paranoia_trikala
monoDOXA!!!
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
coldlife
PAS
apaixtos
Michael
Serraios-5-
κεμπαπ-δοξαρα
mike12
rodos-4-
rebels agia marina
Nikaia
zaxos4snakes
titor6
titormos_nikaia_g6
ederson
remali
πάμμαχον
Kotsos_ACAB
psixiatros
iason
Stef-Pierikos
vour
mario4
Fredericks -5-
giorgos37
Παναγιώτης
palios-4
aoktshs777
Pierikos1961
Κρόνιος
iliaskan
MAciVOL
alves...7
pas1966
thyellara-5
sellos
PAS_asty
PasGiannina
.
Angel
MIXOS
_KALOGREZA
Rossoblu
Betafans
61 απαντήσεις
Σελίδα 4 από 15
Σελίδα 4 από 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Απ: Moderator...
Καταρχήν θα συμφωνισω στα ζητηματα που έθεσε ο Pierikos1961,θα ήθελα όμως να κανω ενα ερωτημα πανω στην προτασή του για το κάτα ποσο είναι πρακτικά εφικτό.
Εαν επιλέξουν οι οπαδοι μιας ομαδας έναν συγκεκριμενο Mod για τον χώρο τους,θα υπαρχει πάλι το προβλημα οτι μπαινουν και γραφουν σε κάθε topic και οπαδοι άλλων ομαδων .
Στη συγκεκριμένη περιπτωση για παραδειγμα
αν ο antifa ήταν συντονιστης του χώρου που αναφαίρεται στον Ατρόμητο και η συζήτηση για τον αγώνα Ιωνικος-Ατρομητος γινοταν σε αυτον τον χώρο κι όχι στον χώρο του Ιωνικου,το ίδιο αποτελεσμα?
Δεν βλέπω να δίνει κάποιο αποτελεσμα αυτη η πρόταση,εκτος και δεν το έχω καταλάβει σωστα.
Πάντως συμφωνω με το να γίνει ψηφοφορία εκ νεου για αναδειξη συντονιστων,αφου απο την τελευταία φορα έχουν μπει κι άλλα μέλη.
Εαν επιλέξουν οι οπαδοι μιας ομαδας έναν συγκεκριμενο Mod για τον χώρο τους,θα υπαρχει πάλι το προβλημα οτι μπαινουν και γραφουν σε κάθε topic και οπαδοι άλλων ομαδων .
Στη συγκεκριμένη περιπτωση για παραδειγμα
αν ο antifa ήταν συντονιστης του χώρου που αναφαίρεται στον Ατρόμητο και η συζήτηση για τον αγώνα Ιωνικος-Ατρομητος γινοταν σε αυτον τον χώρο κι όχι στον χώρο του Ιωνικου,το ίδιο αποτελεσμα?
Δεν βλέπω να δίνει κάποιο αποτελεσμα αυτη η πρόταση,εκτος και δεν το έχω καταλάβει σωστα.
Πάντως συμφωνω με το να γίνει ψηφοφορία εκ νεου για αναδειξη συντονιστων,αφου απο την τελευταία φορα έχουν μπει κι άλλα μέλη.
sellos- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 01/11/2008
Sellos, εμένα με χάλασε απίστευτα το ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έδωσε σημασία στο παρακάτω post του kokkiniotis3
Εγώ είμαι υπέρ στο να υπάρχει συνολικός συντονισμός με επιλεκτικές εξαιρέσεις όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο. Δεν είμαι υπέρ στο να είναι κάθε topic ομάδας, ένα κλειστό υποφόρουμ με τους δικούς του συντονιστές και τους δικούς του κανόνες.
Η ουσία δηλαδή σε αυτό που εγώ ζήτησα από την αρχή είναι η παρακάτω
ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ. Αντίθετα ο μοναδικός moderator που συμμετείχε στο topic, συνέχιζε ακάθεκτος. Δεν πρέπει, σε τέτοιες περιπτώσεις, να γίνεται κάτι ; Αφού ο beta και οι άλλοι δύο moderators δεν μπόρεσαν να επέμβουν (καλώς ή κακώς οι moderators, ανάμεσα τους και ο ANTIFA_KALOGREZA, δεν είναι και οι μπάτσοι του forum να τρέχουν δεξιά και αριστερά να τραβάνε το αυτί του καθενός, πόσο μάλλον μεταξύ τους), θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας.kokkiniotis3 έγραψε:ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΡΗ , ΦΙΛΟ , ΚΟΥΜΠΑΡΟ Η ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ .
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .
Εγώ είμαι υπέρ στο να υπάρχει συνολικός συντονισμός με επιλεκτικές εξαιρέσεις όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο. Δεν είμαι υπέρ στο να είναι κάθε topic ομάδας, ένα κλειστό υποφόρουμ με τους δικούς του συντονιστές και τους δικούς του κανόνες.
Η ουσία δηλαδή σε αυτό που εγώ ζήτησα από την αρχή είναι η παρακάτω
Pierikos1961 έγραψε:Εγώ ζητάω να υπάρχει δικαίωμα, όσον αφορά τα topics των ομάδων, οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας να ζητάνε από τον beta να αφαιρέσει τα δικαιώματα moderator από κάποιον και αντίστοιχα, αν το επιθυμούν, να ορίζουν δικό τους team moderator.
Μπορεί να μην το ζητήσει ποτέ κανείς, μπορεί να το ζητήσουν και όλοι.
Pierikos1961- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 6613
Ομάδα :
Ομάδα : Pierikos
Registration date : 04/11/2008
Θα διαφωνήσω. Αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του forum. Το θέμα είναι κατά πόσο είμαστε δεκτικοί στην συζήτηση ή απλά μας ενδιαφέρει να προκαλέσουμε τον αντίπαλο.sellos έγραψε:Εαν επιλέξουν οι οπαδοι μιας ομαδας έναν συγκεκριμενο Mod για τον χώρο τους,θα υπαρχει πάλι το προβλημα οτι μπαινουν και γραφουν σε κάθε topic και οπαδοι άλλων ομαδων .
Τα περισσότερα μέλη από εμάς που βρεθήκαμε εδώ στο ξεκίνημα του forum, κάναμε προσπάθειες προσέγγισης μεταξύ μας. Όπως ξέρεις κι εσύ, αυτό το κλίμα έχει αρχίσει σιγά σιγά να χαλάει. Ας προσπαθήσουμε να το διαφυλάξουμε όσο περισσότερο γίνεται. Η δημιουργία αυτού του forum είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια του beta και δεν πρέπει να πάει στράφι.
Ας κάνουμε κάποιες διορθωτικές ενέργειες και αν κάτι δεν περπατήσει, εδώ είμαστε να το ξαναθέσουμε σε συζήτηση και να το αλλάξουμε.
Και πίστεψε με, όπως και τις προηγούμενες φορές, το πρώτο μέλος που θα γκρινιάξει αν κάτι δεν πάει καλά, θα είμαι εγώ…
Pierikos1961- Respected
Ομάδα :
Pierikos1961 εμένα με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Επικροτώ και υποστηρίζω τις προτάσεις σου.
Όσον αφορά το ποστ του κοκκινιώτη, θα πω ότι και μένα με άγγιξε. Δεν έκανα τίποτα -κακώς ίσως- γιατί αισθανόμουν ότι θα κατέληγε πάλι στο να με κατηγορήσουν για υποστηρικτή του Ιωνικού (βλέπε συζήτηση "ΠΑΣ-Ιωνικός" στην ενότητα του Ιωνικού).
Είχα σκοπό να πω τις απόψεις μου ιδιαιτέρως στον Beta (μέσω ΠΜ) και περίμενα πότε θα μπει, αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις.
Ένα μεγάλο μπράβο από μένα για την έκφραση της γνώμης σου.
Μακάρι όλοι να είχαν αυτή τη "μαγκιά".
Όσον αφορά το ποστ του κοκκινιώτη, θα πω ότι και μένα με άγγιξε. Δεν έκανα τίποτα -κακώς ίσως- γιατί αισθανόμουν ότι θα κατέληγε πάλι στο να με κατηγορήσουν για υποστηρικτή του Ιωνικού (βλέπε συζήτηση "ΠΑΣ-Ιωνικός" στην ενότητα του Ιωνικού).
Είχα σκοπό να πω τις απόψεις μου ιδιαιτέρως στον Beta (μέσω ΠΜ) και περίμενα πότε θα μπει, αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις.
Κρόνιος- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 4243
Τόπος : Καβάλα
Ομάδα :
Ομάδα : ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Registration date : 17/11/2008
Στο post του Κοκκινιώτη δεν έδωσα και μεγαλη σημασια γιατι συμμετειχε και ίδιος σε αυτη την "ηλιθιοτητα".
Δεν δεν έννοουσα πως είναι προβλημα το ότι μπαινουν οπαδοι άλλων ομαδων σε topic αλλων ομαδων,
καθε άλλο,αλλα πως δεν θα έχει πρακτικο αποτελεσμα,γιατι μια διαφωνια,μια κόντρα μπορει να ξεκινήσει σε οποιοδήποτε σημείο(εδωσα και χαρακτηριστικό παραδειγμα).
το σημαντικό θα ήταν να καταλάβει απο μόνος του ένας συντονιστης πως όταν συμμετεχει σε μια συζητηση να μην κανει χρηση των "δικαιωμάτων" του.
Μπορουμε λοιπον να διαλέξουμε αυτους που θεωρουμε πως θα τηρήσουν αυτον τον (κατα τη γνώμη μου) ηθικό κανόνα και επειδη μια ψηφοφορια γίνεται με βαση συμπαθιες,ίσως θα ήταν χρησιμο να δωθει η δυνατότητα στον ADMIN η στον global η δυνατότητα να παρατηρει και τους mods..
Δεν δεν έννοουσα πως είναι προβλημα το ότι μπαινουν οπαδοι άλλων ομαδων σε topic αλλων ομαδων,
καθε άλλο,αλλα πως δεν θα έχει πρακτικο αποτελεσμα,γιατι μια διαφωνια,μια κόντρα μπορει να ξεκινήσει σε οποιοδήποτε σημείο(εδωσα και χαρακτηριστικό παραδειγμα).
το σημαντικό θα ήταν να καταλάβει απο μόνος του ένας συντονιστης πως όταν συμμετεχει σε μια συζητηση να μην κανει χρηση των "δικαιωμάτων" του.
Μπορουμε λοιπον να διαλέξουμε αυτους που θεωρουμε πως θα τηρήσουν αυτον τον (κατα τη γνώμη μου) ηθικό κανόνα και επειδη μια ψηφοφορια γίνεται με βαση συμπαθιες,ίσως θα ήταν χρησιμο να δωθει η δυνατότητα στον ADMIN η στον global η δυνατότητα να παρατηρει και τους mods..
sellos- Respected
Ομάδα :
Δεν την ξεκίνησε όμως. Υπάρχει διαφορά...sellos έγραψε:Στο post του Κοκκινιώτη δεν έδωσα και μεγαλη σημασια γιατι συμμετειχε και ίδιος σε αυτη την "ηλιθιοτητα"...
Σωστό ! Και επειδή προσωπικά δεν θέλω να περιμένω να δω αν θα το ανακαλύψει μόνος του και πότε, χτυπάω καμπανάκι...sellos έγραψε:το σημαντικό θα ήταν να καταλάβει απο μόνος του ένας συντονιστης πως όταν συμμετεχει σε μια συζητηση να μην κανει χρηση των "δικαιωμάτων" του.
Ας με διορθώσει ο kronios αλλά αν δεν κάνω λάθος υπάρχει αυτή η δυνατότητα και σήμερα άσχετα αν δεν χρησιμοποιείται. Μπορεί το ότι ένας mod δεν την λέει σε έναν άλλον mod να είναι και μέσα στα πλάισια των ηθικών κανόνων που ανέφερες. Αλλά σαν δυνατότητα λογικά πρέπει να παίζει και σήμερα...sellos έγραψε:Μπορουμε λοιπον να διαλέξουμε αυτους που θεωρουμε πως θα τηρήσουν αυτον τον (κατα τη γνώμη μου) ηθικό κανόνα και επειδη μια ψηφοφορια γίνεται με βαση συμπαθιες,ίσως θα ήταν χρησιμο να δωθει η δυνατότητα στον ADMIN η στον global η δυνατότητα να παρατηρει και τους mods..
Pierikos1961- Respected
Ομάδα :
kronios έγραψε:Pierikos1961 εμένα με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Επικροτώ και υποστηρίζω τις προτάσεις σου.
kronie,εκτος απο τις τεχνικες βοηθειες που προσφερεις (αν και δεν έχω γνωσεις αντιλαμβανόμαι πως είναι σημαντικές) ως μέλος του forum και κυριως ο global καλο θα ήταν να εκφραζεις τη γνώμη σου δημόσια και οποιος σε κατηγορει είναι προβλημα του,δεν κατέλαβες απο μόνος σου τη θέση εκλ'εχθηκες απο κάποιους..
sellos- Respected
Ομάδα :
Όταν αρχικώς αναφέρθηκε η θέση "global", στις αρμοδιότητές του θα ήταν και η "επίβλεψη" των υπόλοιπων συντονιστών.
Όταν μου αποδόθηκε από τον Beta ο τίτλος, στο υπόλοιπο επεξηγηματικό κείμενό του ο Beta ανέφερε κατηγορηματικώς ότι, ο τίτλος αυτός είναι μόνο τίτλος λόγω της "τεχνικής" βοήθειας, και δεν θα έχω παραπάνω διακαιώματα και αρμοδιότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους συντονιστές...
Ας αποφασίσουμε τι από τα δύο ισχύει.Αν ίσχυε το πρώτο σίγουρα κάτι παραπάνω θα έκανα.
Αν όμως ισχύει το δεύτερο, φανταστείτε ένα φόρουμ με αντεγκλήσεις μεταξύ των συντονιστών, τι εικόνα θα δημιουργούσε...
Γι' αυτό και οι μέχρι τώρα επεμβάσεις μου ήταν όταν δεν είχε ανακατευτεί άλλος συντονιστής.
Όταν μου αποδόθηκε από τον Beta ο τίτλος, στο υπόλοιπο επεξηγηματικό κείμενό του ο Beta ανέφερε κατηγορηματικώς ότι, ο τίτλος αυτός είναι μόνο τίτλος λόγω της "τεχνικής" βοήθειας, και δεν θα έχω παραπάνω διακαιώματα και αρμοδιότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους συντονιστές...
Ας αποφασίσουμε τι από τα δύο ισχύει.Αν ίσχυε το πρώτο σίγουρα κάτι παραπάνω θα έκανα.
Αν όμως ισχύει το δεύτερο, φανταστείτε ένα φόρουμ με αντεγκλήσεις μεταξύ των συντονιστών, τι εικόνα θα δημιουργούσε...
Γι' αυτό και οι μέχρι τώρα επεμβάσεις μου ήταν όταν δεν είχε ανακατευτεί άλλος συντονιστής.
Κρόνιος- Respected
Ομάδα :
Συμφωνοι,δεν την ξεκίνησε αυτός
ετσι κι αλλιως δεν υπάρχει λόγος να επικεντρωθουμε σε πρόσωπα
Καλως χτύπησες το καμπανάκι,δικαιωμα του καθενός είναι να θέτει τη γνώμη του και στη συγκεκριμένη ήταν και απαραίτητο να γίνει
τον τροπο ψαχνουμε νομίζω που θα διαφυλαχθει η αμεροληψια των mods.
νομιζω πως ο global την έχει,για τους mods δεν ξέρω
κάτι τέτοιο είχε γράψει ο beta
ετσι κι αλλιως δεν υπάρχει λόγος να επικεντρωθουμε σε πρόσωπα
Καλως χτύπησες το καμπανάκι,δικαιωμα του καθενός είναι να θέτει τη γνώμη του και στη συγκεκριμένη ήταν και απαραίτητο να γίνει
τον τροπο ψαχνουμε νομίζω που θα διαφυλαχθει η αμεροληψια των mods.
νομιζω πως ο global την έχει,για τους mods δεν ξέρω
κάτι τέτοιο είχε γράψει ο beta
Απλώς άμα χρειάζονται καμία συμβουλή οι συντονιστές (οι υπόλοιποι) θα την δίνει και θα παρακολουθεί τους συντονιστές άμα <<δουλεύουν>> σωστά και αντικειμενικά. Τϊποτα άλλο παραπάνω...
τα δυο post του beta,η χρονική σειρά είναι όπως τα έβαλα..Δημιουργήθηκε νέα κατηγορία συντονιστών "Global Moderator". Σε αυτήν θα ανήκει ο kronios ο οποίος βοηθάει πάρα πολύ στην διαχείριση του φόρουμ και ξεκουράζει λίγο και εμένα με τις ιδέες του . Δεν πιστεύω να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Την ίδια δουλειά θα συνεχίσει να κάνει με όλους τους υπόλοιπους moderators και δεν έχει κάποιο δικαίωμα παραπάνω .
Ευχαριστώ
sellos- Respected
Ομάδα :
Αν ίσχυει μόνον το δευτερο κάλο θα ήταν να έχει και τις αρμοδιότητες του πρωτου post
κι αν δεν λέγεται Κρονιος,ας λέγεται όπως θέλει..
κι αν δεν λέγεται Κρονιος,ας λέγεται όπως θέλει..
sellos- Respected
Ομάδα :
Μεγάλη έκταση δώσαμε στο θέμα των moderators.
Όποτε κάποιος από αυτούς κοντραριστεί, γράψει κάτι η'' εναντιωθεί με κάποιον άλλο, αμέσως πέφτουν όλοι να τον φάνε.
Είναι φυσικό και οι mods να έχουν άποψη και γνώμη ασχέτως αν αυτές εναντιώνονται καμιά φορά με κάποιες άλλες κάποιων άλλων μελών του forum και άλλων ομάδων. Καλό βέβαια είναι να μην φτάνουν οι καταστάσεις σε άκρα που δεν αρμόζουν τόσο στο forum όσο και στους ίδιους τους χρήστες, είτε είναι υπεύθυνοι, είτε άλλα μέλη.
Κυρίως και πιο σοβαρό είναι οι υπεύθυνοι, mods και λοιποί να μην κάνουν χρήση του προτερήματος που έχουν στο forum.
Προτείνω να ηρεμήσουμε λίγο και να αφήσουμε τα πράματα όσον αφορά τους υπευθύνους όπως έχουν. Επιπλέον προτείνω να υπάρξουν δύο ακόμη mods για πιο καλό έλεγχο του forum. Eννοείται βέβαια πως όλοι, παλιοί και τυχόν νέοι, θα προσέχουν και πως σε περίπτωση λαθεμένων κινήσεων η'' εκφράσεων, θα επεμβαίνουν οι πιο πάνω από αυτούς beta-admin και kronios-global mod.
Εάν επιθυμείτε και πάλι επαναεκλογή moderators, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα κι ας αποφασίσει ο beta η'' τα μέλη με ψηφοφορία για το τι θα γίνει.
Πάντως πιστεύω πως το επίπεδο του forum βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πάντα θα υπάρχουν, το άριστο δεν πιάνεται με τίποτε, είναι σαν το άπειρο, γνώμη μου βέβαια. Όπως πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί που δεν είναι σωστοί και που θα φέρνουν αντράλα και εκνευρισμό σε όλα και σε όλους τους τομείς.
Ας ηρεμήσουμε λίγο λοιπόν κι ας αποφασιστεί το σωστό για το οτιδήποτε στο μέλλον.
Τελειώνοντας θα έλεγα πως θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πια topics είχαν προβλήματα έκφρασης, ποια κλειδώθηκαν, ποιες ομάδες έχουν αναμειχθεί, επίσης και ποια μέλη είναι αυτά που δημιουργούν κυρίως το πρόβλημα.
Όποτε κάποιος από αυτούς κοντραριστεί, γράψει κάτι η'' εναντιωθεί με κάποιον άλλο, αμέσως πέφτουν όλοι να τον φάνε.
Είναι φυσικό και οι mods να έχουν άποψη και γνώμη ασχέτως αν αυτές εναντιώνονται καμιά φορά με κάποιες άλλες κάποιων άλλων μελών του forum και άλλων ομάδων. Καλό βέβαια είναι να μην φτάνουν οι καταστάσεις σε άκρα που δεν αρμόζουν τόσο στο forum όσο και στους ίδιους τους χρήστες, είτε είναι υπεύθυνοι, είτε άλλα μέλη.
Κυρίως και πιο σοβαρό είναι οι υπεύθυνοι, mods και λοιποί να μην κάνουν χρήση του προτερήματος που έχουν στο forum.
Προτείνω να ηρεμήσουμε λίγο και να αφήσουμε τα πράματα όσον αφορά τους υπευθύνους όπως έχουν. Επιπλέον προτείνω να υπάρξουν δύο ακόμη mods για πιο καλό έλεγχο του forum. Eννοείται βέβαια πως όλοι, παλιοί και τυχόν νέοι, θα προσέχουν και πως σε περίπτωση λαθεμένων κινήσεων η'' εκφράσεων, θα επεμβαίνουν οι πιο πάνω από αυτούς beta-admin και kronios-global mod.
Εάν επιθυμείτε και πάλι επαναεκλογή moderators, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα κι ας αποφασίσει ο beta η'' τα μέλη με ψηφοφορία για το τι θα γίνει.
Πάντως πιστεύω πως το επίπεδο του forum βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πάντα θα υπάρχουν, το άριστο δεν πιάνεται με τίποτε, είναι σαν το άπειρο, γνώμη μου βέβαια. Όπως πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί που δεν είναι σωστοί και που θα φέρνουν αντράλα και εκνευρισμό σε όλα και σε όλους τους τομείς.
Ας ηρεμήσουμε λίγο λοιπόν κι ας αποφασιστεί το σωστό για το οτιδήποτε στο μέλλον.
Τελειώνοντας θα έλεγα πως θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πια topics είχαν προβλήματα έκφρασης, ποια κλειδώθηκαν, ποιες ομάδες έχουν αναμειχθεί, επίσης και ποια μέλη είναι αυτά που δημιουργούν κυρίως το πρόβλημα.
PasGiannina- Admin
- Αριθμός μηνυμάτων : 12603
Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 31/10/2008
Pierikos1961 έγραψε:Πιστεύω ότι o ANTIFA_KALOGREZA θα πρέπει να σταματήσει να έχει δικαιώματα moderator στο topic του Ιωνικού και να γράφει εκεί σαν απλό μέλος όπως και οι υπόλοιποι, και εφόσον το επιθυμούν οι φίλοι του Ιωνικού να ορίσουν έναν δικό τους να αναλάβει το ρόλο του team moderator στο topic της ομάδας τους.
Όποιος έχει άποψη για το θέμα ή έχει να προτείνει άλλες ιδέες, ας ποστάρει.
Συμφωνώ απολύτως φίλε μου!Αν και διαφωνώ σε 2 πράγματα βασικά στο ποστ σου στο ιωνικός-ατρόμητος,αλλά θα στα στείλω σε p.m. ευτυχώς θα μου φύγει και το "βάρος" του τι αποφάσεις να πέρνω.Με διευκολύνει πολύ η πρότασή σου.Για μοντερέιτορ ομάδας θα ψηφίζουν μόνο οι φίλοι της ομάδας ή και όποια άλλα μέλη θέλουν?
_KALOGREZA- Team Moderator
- Αριθμός μηνυμάτων : 2074
Τόπος : KAΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ...
Ομάδα :
Registration date : 29/10/2008
Λοιπόν προτείνω και εγώ με την σειρά μου αυτό που είχα πει πριν καιρό. 1 ή 2 team moderator ανάλογα με την κινητικότητα της κατηγορίας, 2 general που θα είναι συντονιστές στις υπόλοιπες κατηγορίες (ότι περισσεύει και τέτοια), ο global και εγώ. Δηλαδή θα έχουμε άμα τα βαλουμε σε πυραμίδα αρμοδιοτήτων:
- Admin
Δεν χρειάζετε να πω κάτι περισσότερο - Global Moderator (1)
Συντονιστής σε όλες τις κατηγορίες+επίβλεψη των υπόλοιπον συντονιστών του φόρουμ. - General Moderator (2)
Οι πρώτοι θα είναι συντονιστές σε όλες τις κατηγορίες πλην των ομάδων - Team Moderator (1ή2/ομάδα)
Συντονιστής μόνο στην κατηγορία της ομάδας του
"Παντρεύοντας" τις προτάσεις σου με αυτές του Pierikos1961 που τις θεωρώ σωστές και ευκολότερα υλοποιήσιμες προτείνω:
Ο Team Moderator να μπορεί να είναι και κάποιος από τους υπάρχοντες ιεραρχικά ανώτερους εφ' όσον το επιθυμούν οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας. Αν για παράδειγμα στην ενότητα της Κέρκυρας δεν υπάρχει ενδιαφέρον για team moderator, αλλά οι Κερκυραίοι θέλουν για mod τον PasGiannina, τότε να μπορεί να είναι team mod για την Κέρκυρα, άσχετα αν είναι και general.
Για τις ομάδες που δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης (είτε λόγω απουσίας οπαδών, είτε απλώς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος), η θέση να καλύπτεται μέχρι να βρεθεί ενδιαφερόμενος από έναν ή περισσότερους που θα αποφασίζει ο Admin.
Ο Team Moderator να μπορεί να είναι και κάποιος από τους υπάρχοντες ιεραρχικά ανώτερους εφ' όσον το επιθυμούν οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας. Αν για παράδειγμα στην ενότητα της Κέρκυρας δεν υπάρχει ενδιαφέρον για team moderator, αλλά οι Κερκυραίοι θέλουν για mod τον PasGiannina, τότε να μπορεί να είναι team mod για την Κέρκυρα, άσχετα αν είναι και general.
Για τις ομάδες που δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης (είτε λόγω απουσίας οπαδών, είτε απλώς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος), η θέση να καλύπτεται μέχρι να βρεθεί ενδιαφερόμενος από έναν ή περισσότερους που θα αποφασίζει ο Admin.
Κρόνιος- Respected
Ομάδα :
Προτείνω:
- Admin: Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο.
- Global Moderator: Όπως έχει με τον kronios ο οποίος θα είναι συντονιστής σε όλες τις κατηγορίες+επίβλεψη των υπόλοιπων συντονιστών του φόρουμ.
- General Moderators: Όπως έχουν με τους PasGiannina και ANTIFA_KALOGREZA. Επιπλέον να υπάρξουν κι άλλοι δύο, από άλλες ομάδες εάν γίνεται εκτός ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΑΤΡΟΜΗΤΟ.
Προυπόθεση όμως να είναι οι παραπάνω τέσσερις mods, να μην έχουν αυτή την αρμοδιότητα σε αγώνες της ομάδος τους. Δηλαδή όταν παίζει ο ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, ο PasGiannina και ANTIFA_KALOGREZA στο συγκεκριμένο topic του αγώνα να μην έχουν την αρμοδιότητα Μoderator αλλά να γράφουν μόνο ως απλά μέλη. Moderator σ`αυτόν τον αγώνα θα είναι οι υπόλοιποι δύο που προτείνω να υπάρξουν, η'' αν παίζει ο Ατρόμητος με τον Ιωνικό, ο ANTIFA_KALOGREZA στο topic αυτού του αγώνα να μην έχει την αρμοδιότητα Mod αλλά να γράφει ως απλό μέλος του forum, Μods δε, να είναι οι τρεις υπόλοιποι.Πιστεύω να είμαι κατανοητός όσο αφορά τους General Mods.
- Team Moderators: Δεν το βλέπω να γίνεται, είναι δύσκολο να βρεθούν τόσα άτομα, επιπλέον προβλεπω να γίνεται ένα ψιλομπάχαλο στον έλεγχο.
Τέλος πιστεύω πως με την πρότασή μου, που συμπληρώνει αυτή του Betafans, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
- Admin: Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο.
- Global Moderator: Όπως έχει με τον kronios ο οποίος θα είναι συντονιστής σε όλες τις κατηγορίες+επίβλεψη των υπόλοιπων συντονιστών του φόρουμ.
- General Moderators: Όπως έχουν με τους PasGiannina και ANTIFA_KALOGREZA. Επιπλέον να υπάρξουν κι άλλοι δύο, από άλλες ομάδες εάν γίνεται εκτός ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΑΤΡΟΜΗΤΟ.
Προυπόθεση όμως να είναι οι παραπάνω τέσσερις mods, να μην έχουν αυτή την αρμοδιότητα σε αγώνες της ομάδος τους. Δηλαδή όταν παίζει ο ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, ο PasGiannina και ANTIFA_KALOGREZA στο συγκεκριμένο topic του αγώνα να μην έχουν την αρμοδιότητα Μoderator αλλά να γράφουν μόνο ως απλά μέλη. Moderator σ`αυτόν τον αγώνα θα είναι οι υπόλοιποι δύο που προτείνω να υπάρξουν, η'' αν παίζει ο Ατρόμητος με τον Ιωνικό, ο ANTIFA_KALOGREZA στο topic αυτού του αγώνα να μην έχει την αρμοδιότητα Mod αλλά να γράφει ως απλό μέλος του forum, Μods δε, να είναι οι τρεις υπόλοιποι.Πιστεύω να είμαι κατανοητός όσο αφορά τους General Mods.
- Team Moderators: Δεν το βλέπω να γίνεται, είναι δύσκολο να βρεθούν τόσα άτομα, επιπλέον προβλεπω να γίνεται ένα ψιλομπάχαλο στον έλεγχο.
Τέλος πιστεύω πως με την πρότασή μου, που συμπληρώνει αυτή του Betafans, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
PasGiannina- Admin
Ομάδα :
Το βραδάκι θα κάνω ένα ποστ για το νέο σύστημα το οποίο θα οριστικοποιηθεί, όπου θα γράψω αναλυτικά τα πάντα...
PasGiannina- Admin
Ομάδα :
Μιά άλλη πρόταση για να υπάρχει σύγκλιση με όλες τις μέχρι τώρα προτάσεις ,είναι να ορισθούν ακόμα 2 ή 3 συντονιστές, και οι οπαδοί κάθε ομάδας να επιλέγουν με "εσωτερική" ψηφοφορία 2 συντονιστές της αρεσκείας τους, από τους 5 συνολικά που θα υπάρχουν.
Κρόνιος- Respected
Ομάδα :
Διαφωνώ με την πυραμίδα του beta, συμφωνώ με kronios και PasGiannina σε πολλά.
Αφού λοιπόν θέλουμε να ξαναδούμε από την αρχή το σύστημα συντονισμού, η δική μου άποψη συνοψίζεται στα εξής :
1. Να υπάρχουν συνολικά 3-5 moderators που να έχουν αρχικά την ευθύνη συντονισμού για όλα τα topics.
2. Οι moderators να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον beta να μην ασκούν χρέη moderator σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που δεν επιθυμούν.
3. Οι οπαδοί μιας ομάδας να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον beta να αφαιρέσει αρμοδιότητες συντονισμού στο topic της ομάδας τους από συγκεκριμένο moderator.
4. Οι οπαδοί μιας ομάδας να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον beta να δώσει δικαίωμα team moderator σε κάποιον δικό τους, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του moderator στην θεματική ενότητα της ομάδας τους και μόνο.
Σε πρώτη φάση μίλαμε μόνο για το πρώτο αφού τα υπόλοιπα 3 θα γίνονται επιλεκτικά και όταν υπάρξει σχετικό αίτημα.
Από κει και πέρα, πιστεύω ότι πρέπει να ισχύουν και τα παρακάτω :
-. Να γίνει σεβαστό από όλους μας ότι οι moderators είναι ταυτόχρονα και μέλη. Σαν απλά μέλη λοιπόν έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους ,όπως και οι υπόλοιποι, ακριβώς με τους ίδιους όρους που ισχύουν για όλους.
-. Οι moderators θα πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα προνόμια του moderator (είτε στην πράξη είτε σαν “απειλές”) για να περνάνε πιο εύκολα στους υπόλοιπους την δική τους γραμμή και άποψη.
-. Όταν χρησιμοποιούν αυτά τα προνόμια, θα πρέπει να κρατάνε ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους είτε είναι μέλη που συμπαθούν είτε μέλη που δεν συμπαθούν.
-. Να μην προβληματίζονται να επεμβαίνουν εκεί που χρειάζεται επειδή πιστεύουν ότι κάποια μέλη ή κάποιος άλλος mod θα αντιδράσουν στην επέμβαση τους, όπως σωστά ανέφερε και ο sellos.
-. Να είναι ισότιμοι μεταξύ τους και να μπορούν να παρεμβαίνουν αν κρίνουν ότι κάποιος “συνάδελφος” τους έχει επηρεαστεί και δεν έχει σωστή κρίση. Κανείς μας δεν έχει το αλάθητο. Ούτε καν ο beta.
Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του ρόλου του συντονιστή και ότι είναι σε θέση να διαχωρίζουν το πότε λειτουργούν ως μέλη και πότε ως συντονιστές, ας δηλώσουν συμμετοχή.
Αφού λοιπόν θέλουμε να ξαναδούμε από την αρχή το σύστημα συντονισμού, η δική μου άποψη συνοψίζεται στα εξής :
1. Να υπάρχουν συνολικά 3-5 moderators που να έχουν αρχικά την ευθύνη συντονισμού για όλα τα topics.
2. Οι moderators να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον beta να μην ασκούν χρέη moderator σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που δεν επιθυμούν.
3. Οι οπαδοί μιας ομάδας να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον beta να αφαιρέσει αρμοδιότητες συντονισμού στο topic της ομάδας τους από συγκεκριμένο moderator.
4. Οι οπαδοί μιας ομάδας να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον beta να δώσει δικαίωμα team moderator σε κάποιον δικό τους, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του moderator στην θεματική ενότητα της ομάδας τους και μόνο.
Σε πρώτη φάση μίλαμε μόνο για το πρώτο αφού τα υπόλοιπα 3 θα γίνονται επιλεκτικά και όταν υπάρξει σχετικό αίτημα.
-. Να γίνει σεβαστό από όλους μας ότι οι moderators είναι ταυτόχρονα και μέλη. Σαν απλά μέλη λοιπόν έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους ,όπως και οι υπόλοιποι, ακριβώς με τους ίδιους όρους που ισχύουν για όλους.
-. Οι moderators θα πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα προνόμια του moderator (είτε στην πράξη είτε σαν “απειλές”) για να περνάνε πιο εύκολα στους υπόλοιπους την δική τους γραμμή και άποψη.
-. Όταν χρησιμοποιούν αυτά τα προνόμια, θα πρέπει να κρατάνε ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους είτε είναι μέλη που συμπαθούν είτε μέλη που δεν συμπαθούν.
-. Να μην προβληματίζονται να επεμβαίνουν εκεί που χρειάζεται επειδή πιστεύουν ότι κάποια μέλη ή κάποιος άλλος mod θα αντιδράσουν στην επέμβαση τους, όπως σωστά ανέφερε και ο sellos.
-. Να είναι ισότιμοι μεταξύ τους και να μπορούν να παρεμβαίνουν αν κρίνουν ότι κάποιος “συνάδελφος” τους έχει επηρεαστεί και δεν έχει σωστή κρίση. Κανείς μας δεν έχει το αλάθητο. Ούτε καν ο beta.
Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του ρόλου του συντονιστή και ότι είναι σε θέση να διαχωρίζουν το πότε λειτουργούν ως μέλη και πότε ως συντονιστές, ας δηλώσουν συμμετοχή.
Pierikos1961- Respected
Ομάδα :
Πιστεύω ότι αυτό μπορούν να το κάνουν πράξη οι mods από μόνοι τους. Δεν χρειάζεται να τους το υπαγορεύσει κάποιος.PasGiannina έγραψε:Προυπόθεση όμως να είναι οι παραπάνω τέσσερις mods, να μην έχουν αυτή την αρμοδιότητα σε αγώνες της ομάδος τους. Δηλαδή όταν παίζει ο ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, ο PasGiannina και ANTIFA_KALOGREZA στο συγκεκριμένο topic του αγώνα να μην έχουν την αρμοδιότητα Μoderator αλλά να γράφουν μόνο ως απλά μέλη. Moderator σ`αυτόν τον αγώνα θα είναι οι υπόλοιποι δύο που προτείνω να υπάρξουν, η'' αν παίζει ο Ατρόμητος με τον Ιωνικό, ο ANTIFA_KALOGREZA στο topic αυτού του αγώνα να μην έχει την αρμοδιότητα Mod αλλά να γράφει ως απλό μέλος του forum, Μods δε, να είναι οι τρεις υπόλοιποι.Πιστεύω να είμαι κατανοητός όσο αφορά τους General Mods.
Αν ένας moderator γράφει σαν απλό μέλος του forum, δεν έχει παρά να ποστάρει την άποψη του όπως και οι υπόλοιποι. Αν λειτουργεί σαν mod, αυτό φαίνεται είτε γιατί στο post του κάνει αναφορά στα προνόμια που εκείνος έχει αλλά δεν έχουν οι υπόλοιποι είτε γιατί τα χρησιμοποιεί στην πράξη.
Παράδειγμα : Αν γράψω εγώ κάτι και ο PasGiannina μου απαντήσει έστω και σε έντονο ύφος ποστάροντας με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε πχ. ο sellos, τότε έχει λειτουργήσει σαν μέλος και θα τον κρίνω σαν μέλος και όχι σαν mod.
Αν επέμβει όμως στο δικό μου post τότε έχει λειτουργήσει σαν moderator. Άρα η επέμβαση του και ό,τι σχόλιο έχει γράψει για να αιτιολογήσει το edit του ή την διαγραφή, τον αφορά σαν mod και μόνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα κριθεί ως mod και όχι ως μέλος.
Συμφωνώ απόλυτα. O ρόλος του team moderator πρέπει να ενεργοποιείται όταν υπάρχει βάσιμος λόγος. Αλλιώς θα χαθεί η μπάλα και θα φτάσουμε σε σημείο να χωρίσουμε το forum σε 18 υποφορουμς με διαφορετικούς κανόνες το καθένα. Δεν πρόκειται να περπατήσει.PasGiannina έγραψε:- Team Moderators: Δεν το βλέπω να γίνεται, είναι δύσκολο να βρεθούν τόσα άτομα, επιπλέον προβλεπω να γίνεται ένα ψιλομπάχαλο στον έλεγχο.
Pierikos1961- Respected
Ομάδα :
Pierikos1961 έγραψε:Διαφωνώ με την πυραμίδα του beta, συμφωνώ με kronios και PasGiannina σε πολλά.
Συμφωνώ απολύτως με αυτούς τους όρους.
Δεν απομένει λοιπόν τίποτε άλλο παρά να ζητήσουμε υποψηφιότητες.Betafans έγραψε: Συμφωνώ απολύτως με αυτούς τους όρους.
Κρόνιος- Respected
Ομάδα :
Θα γίνει ψηφοφορία όπως την προηγουμένη??
PasGiannina- Admin
Ομάδα :
Για μένα απομένει κάτι ακόμα.kronios έγραψε:Δεν απομένει λοιπόν τίποτε άλλο παρά να ζητήσουμε υποψηφιότητες.Betafans έγραψε: Συμφωνώ απολύτως με αυτούς τους όρους.
Θέλω να κάνω μια απαραίτητη διευκρίνιση σε σχέση με τις χθεσινές μου τοποθετήσεις.
Τον τελευταίο καιρό είχα παρατηρήσει μια χαλαρότητα στο θέμα του συντονισμού. Ο PasGiannina άφαντος, ο kronios να μπαίνει σε topics όπου παιζόντουσαν αντιπαραθέσεις και να προσπαθεί μεταξύ άλλων να αιτιολογήσει και τον ρόλο του moderator, ο beta να εμφανίζεται περιστασιακά στο forum και να πετάει ατάκες του στυλ “Δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτηση. Δεν ξέρω. Ας μιλήσει ένας mod” ή να “παρακαλάει” να ηρεμήσουν τα πνεύματα και 2 και 3 φορές συνεχόμενα και κανείς να μην του δίνει σημασία μέχρι που ξενέρωσα. Και έρχεται χθες και μου σκάει την χαριστική βολή ο ANTIFA_KALOGREZA.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα να ποστάρω στο topic των moderators.
Ξεκίνησα με την “χαριστική βολή” με σκοπό να επεκταθώ και στα άλλα θέματα που με έχουν προβληματίσει αναφορικά με τους mods. Έχουν τελικά ενεργό ρόλο ή όχι ; Και γιατί να πρέπει να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο; Γιατί ο admin να πετάει το μπαλάκι στους mods όταν βλέπει ότι και οι mods αδυνατούν να επέμβουν ;
Το θέμα είναι ότι όταν ξεκίνησα με το παράδειγμα του ANTIFA, θεωρούσα δεδομένο ότι όπως κάθε βράδυ, έτσι και χθες θα έμπαινε στο forum και θα το συζητούσαμε και μαζί. Δυστυχώς εκείνος δεν εμφανίστηκε με αποτέλεσμα κουβέντα στην κουβέντα με άλλα μέλη να εστιάσω μόνο στο δικό του παράδειγμα.
Διαβάζοντας λοιπόν σήμερα τα χθεσινά μου post, μου αφήνουν μια αίσθηση προσωπικής επίθεσης στον ANTIFA_KALOGREZA. Ίσως γιατί δεν υπήρχε ο δικός του αντίλογος. Αν λοιπόν αυτή η αίσθηση πέρασε και σε άλλους, τότε οφείλω ένα μεγάλο συγγνώμη στον ANTIFA. Πιστεύω όμως ότι εκείνος διάβασε πέρα από τις γραμμές και κατάλαβε που κόλλαγε η τοποθέτηση μου.
Τα παραπάνω φίλε δεν στα στέλνω σε pm γιατί οφείλω να τα πω στον ίδιο χώρο που είπα και τα προηγούμενα. Περιμένω ωστόσο το δικό σου pm για αυτά που είπες ότι θέλεις να συζητήσουμε.
υγ. Θα μου κάνεις παρέα σήμερα στα φαράσια ή θα κρατήσεις μούτρα ;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν ξεφεύγω από τον έλεγχο σου, κάνω ζημιές…
Pierikos1961- Respected
Ομάδα :
Βασικά θέλω να κάνω μία διόρθωση: το ότι δεν μπαίνουμε τις ίδιες ώρες δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με το φόρουμ!Pierikos1961 έγραψε:Ο PasGiannina άφαντος,
Γιατί π.χ. από ότι έχω καταλάβει εσύ μπαίνεις σε διαφορετικές ώρες από αυτές που εγώ μπαίνω!
Να στο πω κι αλλιώς δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην έχω μπει έστω και για μία ώρα η'' και περισσότερες!(τον τελευταίο καιρό).
Έχω επέμβει σε κάποια posts είτε με διορθώσεις, είτε με παρατηρήσεις, είτε ακόμη και με κλειδώματα κάποιων topics.
Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει, συνεχίζουμε με ότι αποφασιστεί.
PasGiannina- Admin
Ομάδα :
Σελίδα 4 από 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Σελίδα 4 από 15
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης