ΤΡΙΤΗ 29 - 5 - 1453 ...... 559 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ
+11
giraios 6
DIO
veteranos-6-
ayuto PAS
mike66diagoras
sellos
boukoumtsa
giorgos37
mario4
PAS
diagoras-paranoia
15 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
ΤΡΙΤΗ 29 - 5 - 1453 ...... 559 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 29 - 5 - 1453 ...... 559 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΠΕΣΕ ΤΡΙΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ......ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ 'ΘΑ ΝΑΙ !!!!!!!!!
diagoras-paranoia- Αριθμός μηνυμάτων : 452
Τόπος : Ανω Ηλιουπολη
Ομάδα :
Ομάδα : ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
Τσαμπικος το ονομα μου
Registration date : 11/11/2011
Απ: ΤΡΙΤΗ 29 - 5 - 1453 ...... 559 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ
ποια θα ναι δικά μας?
PAS- Αριθμός μηνυμάτων : 2974
Ομάδα :
Registration date : 11/03/2009
δικιά μας λέει.
μάλλον εννοεί την Ισταμπούλ των 14 εκατομυρίων τούρκων
τώρα με ποιό τρόπο ήταν δική μας το 1453 δεν το κατάλαβ ποτέ μου.
εγώ θέλω τις Συρακούσες πάντως. πότε τις κατέλαβαν οι Ρωμαίοι?
αλλά και η Αλεξάνδρεια είναι δική μας, άτιμε Αντώνιε. Η Κλεοπάτρα ζει.
5 εκατομύρια φελάχους θα εκτοπίσουμε - σφάξουμε. παιχνιδάκι για τα
ελληνικά στρατά. Θα ηγείται ο Παίσιος των μαγικών πάνω σε ένα συννεφάκι
από λιβάνι...
ΥΓ Εμείς ποιοί είμαστε θα μου εξηγήσει κάποιος?
μάλλον εννοεί την Ισταμπούλ των 14 εκατομυρίων τούρκων
τώρα με ποιό τρόπο ήταν δική μας το 1453 δεν το κατάλαβ ποτέ μου.
εγώ θέλω τις Συρακούσες πάντως. πότε τις κατέλαβαν οι Ρωμαίοι?
αλλά και η Αλεξάνδρεια είναι δική μας, άτιμε Αντώνιε. Η Κλεοπάτρα ζει.
5 εκατομύρια φελάχους θα εκτοπίσουμε - σφάξουμε. παιχνιδάκι για τα
ελληνικά στρατά. Θα ηγείται ο Παίσιος των μαγικών πάνω σε ένα συννεφάκι
από λιβάνι...
ΥΓ Εμείς ποιοί είμαστε θα μου εξηγήσει κάποιος?
mario4- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 16471
Τόπος : ΛΑΣΙΘΙ
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
λατρεύουμε του ΟΦΗ την Ιδέα..
Registration date : 27/05/2009
Σα δεν ντρέπεσαι σάτυρε....
Ομάδα :
σάτυρος σαν τον Κατράκη στο φιλμ που έπαιζε οψες με τον κρητικό ντελικανή?
https://www.youtube.com/watch?v=8RZgrQmbppg
0:58:"00
Θεός Πάνας ο Μάνος Κατράκης
https://www.youtube.com/watch?v=8RZgrQmbppg
0:58:"00
Θεός Πάνας ο Μάνος Κατράκης
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mario4 στις Τρι 29 Μάης 2012 - 18:08, 1 φορά
mario4- Respected
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
Πάντως η Αθήνα ήταν υπό φραγκική - τουρκική κατοχή για 624 συνεχόμενα χρόνια, η Θεσσαλονίκη έμεινε στους Τούρκους για 582 χρόνια, ενώ η Κωνσταντινούπολη μέχρι σήμερα μετράει μόλις 559 χρόνια.
Από τα 14 εκ. των κατοίκων της (κατ' άλλους 20 εκ.) μπορούμε να κρατήσουμε 3,9 εκ. (ώστε η Αθήνα να συνεχίσει να έχει τα πληθυσμιακά πρωτεία), οι υπόλοιποι δεν μας απασχολούν, είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να κατοικούν στην ασιατική πλευρά της πόλης που θα παραμείνει υπό τουρκικό έλεγχο.
Πέρα από την πλάκα, η Κωνσταντινούπολη δε νομίζω ότι θα πάψει ποτέ να ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στους Ελληνες.
Από τα 14 εκ. των κατοίκων της (κατ' άλλους 20 εκ.) μπορούμε να κρατήσουμε 3,9 εκ. (ώστε η Αθήνα να συνεχίσει να έχει τα πληθυσμιακά πρωτεία), οι υπόλοιποι δεν μας απασχολούν, είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να κατοικούν στην ασιατική πλευρά της πόλης που θα παραμείνει υπό τουρκικό έλεγχο.
Πέρα από την πλάκα, η Κωνσταντινούπολη δε νομίζω ότι θα πάψει ποτέ να ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στους Ελληνες.
Σαφεστατα θα έχει μεγαλη γοητεια
είναι το τελευταιο επιτευγμα του ελληνισμου.
Παντως το μεγαλυτερο πληγμα η Κωνσταντινουπολη το δεχθηκε 200 χρονια πριν
απο τους Φραγκους
εκει στην ουσια οριστικε και η ληξη της Βυζαντινης αυτοκρατοριας
οι Οθωμανοι διαδεχθηκαν μια ήδη διαμορφωμενη κατάσταση που απλα μέτραγε αντιστροφα..
Τελος παντως, το ζητημα πλεον έχει ιστορικη σημασια μονο..
είναι το τελευταιο επιτευγμα του ελληνισμου.
Παντως το μεγαλυτερο πληγμα η Κωνσταντινουπολη το δεχθηκε 200 χρονια πριν
απο τους Φραγκους
εκει στην ουσια οριστικε και η ληξη της Βυζαντινης αυτοκρατοριας
οι Οθωμανοι διαδεχθηκαν μια ήδη διαμορφωμενη κατάσταση που απλα μέτραγε αντιστροφα..
Τελος παντως, το ζητημα πλεον έχει ιστορικη σημασια μονο..
sellos- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 01/11/2008
μερικες φορες οταν διαβαζω τα σχολια μερικων εδω μεσα μου βγαινει μια ξυνιλα και αναρωτιεμαι πιοι ειστε και απο που ειστε,σε ποια σχολεια πηγατε εσεις γιατι αποκλειεται να μαθαμε τα ιδια αρα μαλλον σε ...αλλα σχολεια πηγατε,και τι εχετε να μαθετε στα παιδια σας και γενικοτερα ποσο συμασια εχει η ελληνικη ιστορια μας και τα επιτευματα τοσων πολλων που εδωσαν μαχες και σκληρο αγωνα για καποια ιδανικα αλλα και για την ιδια μας την χωρα στην προσφατη ιστορια αλλα ακομα και απο την μυθολογια εως και την αρχαιοτητα,ολα ειναι ενα παιχνιδι για μερικους που ευτηχως ομως ειστε μερικοι και..λιγοι.
τεσπα δεν θα γραψω και πολλα δεν θελω να ξεφυγω απο το θεμα παρα μονο εχω να πω...
ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ........ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ
υ.γ την 25 μαρτιου ημερα εθνικης γιορτης και παλι εμφανηστητε να μας πειτε ξανα τι ειχε γινει και κραξτε ολους εκεινους που πολεμησαν για να το παιζετε εσεις νεομοντερνοι βλακες ψευτοελληνες.
ουφφφφφφφ το καλυτερο οπαδικο φορουμ σε αυτα τα θεματα ειναι.....ΤΖΑΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
τεσπα δεν θα γραψω και πολλα δεν θελω να ξεφυγω απο το θεμα παρα μονο εχω να πω...
υ.γ την 25 μαρτιου ημερα εθνικης γιορτης και παλι εμφανηστητε να μας πειτε ξανα τι ειχε γινει και κραξτε ολους εκεινους που πολεμησαν για να το παιζετε εσεις νεομοντερνοι βλακες ψευτοελληνες.
mike66diagoras- Αριθμός μηνυμάτων : 1543
Τόπος : Λοχος Στρατηγιου
Ομάδα :
Ομάδα : ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 6 θα βρισκεσε για παντα Ορεστακο
ΘΥΡΑ 6 Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ
1905-2012...Keep Walking
Registration date : 17/12/2010
Προσωπικα εκφραζω μεγαλο σεβασμο στην αρχαια Ελλαδα και τον περιφημο πολιτισμο τον οποιο κ αναπτυξαμε σαν χωρα κ αυτο κανεις δεν μπορει να το αμφισβητισει........Απο που και ως που ομως η Κωνσταντινουπολη κ το Βυζαντιο το θεωρουμαι σαν μερος της Ελληνικης ιστοριας...Μπορει να μου εξηγησει καποιος????
ayuto PAS- Αριθμός μηνυμάτων : 2502
Τόπος : korinthos
Ομάδα :
Ομάδα : PAS RE KOUFALES
Registration date : 20/09/2010
Καλε μου φιλε ΑΓΙΟΥΤΟ αστο αδελφε μου ας πιστευει ο καθενας οτι θελει μην αρχιζουμε παλι τα ιδια βαρετα..
Ελα κατω να πιουμε κανενα.....MOJITO
Ελα κατω να πιουμε κανενα.....MOJITO
veteranos-6-- Αριθμός μηνυμάτων : 3641
Τόπος : ΙΑΛΥΣΟΣ
Ομάδα :
Ομάδα : Ο Γιωργης και ο Ορεστης στον παραδεισο ειναι τωρα
και απο εκει ψηλα θα βλεπουνε Διαγορα
1905.....keep walking
Σ.Φ ΔΙΑΓΟΡΑ ΘΥΡΑ 6
ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ...
ΓΑΜΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ...ΔΙΑΓΟΡΑ
ΘΥΡΑ-6-
Registration date : 24/04/2010
στα σχολεία μαθαίνουμε ότι οι Έλληνες ήταν υπό κατοχή
των Ρωμαίων Εθνικών (Ρώμη) και των Οθωμανών μουσουλμάνων
αλλά ότι ήταν ..ελεύθεροι υπό τους Ρωμαίους χριστιανούς (Βυζάντιο)!!!
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπό κατοχή
γιατί καμμία επανάσταση δεν έδιωξε τους Ρωμαίους αυτοκράτορες
από την Ελλάδα. Τα αφεντικά άλλαξαν, χωρίς μάλιστα να επέλθει
η εθνοκτονία που επέβαλαν οι χριστιανοί στους Έλληνες. Αλλιώς
δεν θα υπήρχε χριστιανός φανερά, όπως δεν υπήρχε και φανερά
Έλληνας επί Ρωμαιοχριστιανικής κατοχής.
Τώρα η Κωσταντινούπολη έχει μια άλλη μαγεία γιαυτό και οι θρύλοι. όχι μόνο γιατί ήταν η πρωτεύουσα μιας ελληνόφωνης κρατικής οντότητας με θρησκευτική εξουσία για πολλά έτη. Ο λόγος που συνδέεται με την Ελλάδα είναι το ότι ήταν το κέντρο με το Φανάρι της εξουσίας των Ρωμιών που ήλεγχε δλδ τον χριστιανικό πληθυσμό της οθωμανικής αυτοκρατορίας ανάμεσα στους οποίους και ελληνόφωνοι που θεώρησαν μέσω του διαφωτισμού και της παιδείας τον εαυτό τους ως έλληνα (σε κάποιο βαθμό, αφού αυτή η λέξη είχε δαιμονοποιηθεί από τους χριστιανούς) και αργότερα συνέβαλλαν ώστε να δημιουργηθεί το ελληνικό έθνος μετά από είκοσι αιώνες..
συνοψίζοντας:
Βυζάντιο (ελληνική εθνική)
Augusta Antonina (ρωμαική εθνική)
Nova Roma = Constantinopolis (ρωμαική χριστιανική)
Stamboul (οθωμανική μουσουλμανική)
İstanbul (τουρκική)
των Ρωμαίων Εθνικών (Ρώμη) και των Οθωμανών μουσουλμάνων
αλλά ότι ήταν ..ελεύθεροι υπό τους Ρωμαίους χριστιανούς (Βυζάντιο)!!!
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπό κατοχή
γιατί καμμία επανάσταση δεν έδιωξε τους Ρωμαίους αυτοκράτορες
από την Ελλάδα. Τα αφεντικά άλλαξαν, χωρίς μάλιστα να επέλθει
η εθνοκτονία που επέβαλαν οι χριστιανοί στους Έλληνες. Αλλιώς
δεν θα υπήρχε χριστιανός φανερά, όπως δεν υπήρχε και φανερά
Έλληνας επί Ρωμαιοχριστιανικής κατοχής.
Τώρα η Κωσταντινούπολη έχει μια άλλη μαγεία γιαυτό και οι θρύλοι. όχι μόνο γιατί ήταν η πρωτεύουσα μιας ελληνόφωνης κρατικής οντότητας με θρησκευτική εξουσία για πολλά έτη. Ο λόγος που συνδέεται με την Ελλάδα είναι το ότι ήταν το κέντρο με το Φανάρι της εξουσίας των Ρωμιών που ήλεγχε δλδ τον χριστιανικό πληθυσμό της οθωμανικής αυτοκρατορίας ανάμεσα στους οποίους και ελληνόφωνοι που θεώρησαν μέσω του διαφωτισμού και της παιδείας τον εαυτό τους ως έλληνα (σε κάποιο βαθμό, αφού αυτή η λέξη είχε δαιμονοποιηθεί από τους χριστιανούς) και αργότερα συνέβαλλαν ώστε να δημιουργηθεί το ελληνικό έθνος μετά από είκοσι αιώνες..
συνοψίζοντας:
Βυζάντιο (ελληνική εθνική)
Augusta Antonina (ρωμαική εθνική)
Nova Roma = Constantinopolis (ρωμαική χριστιανική)
Stamboul (οθωμανική μουσουλμανική)
İstanbul (τουρκική)
mario4- Respected
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
Είναι σαφέστατα μέρος της ελληνικής ιστορίας απλώς αποτελεί μια περίοδο μετάλλαξης των Ελλήνων. Εμφανίστηκε μια νέα θρησκεία η οποία για να επιβιώσει στον ζωτικό χώρο της αυτοκρατορίας μετεξελίχθηκε σε ένα blend παγανισμού και Ιουδαϊσμού δημιουργώντας την Ορθοδοξία ( η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό ελληνική πατέντα) και κατέστη όπως αποδείχτηκε πανίσχυρο εργαλείο διπλωματίας,πολιτικής και συνοχής του κράτους.
Το ότι ήταν μια κατά βάση ελληνική αυτοκρατορία αποδεικνύεται και από το πώς την έβλεπαν οι έξω από αυτήν.Όποιος έχει όρεξη μπορεί να διαβάσει τη Σάγκα του Χάραλντ Σίγκουρντσον (επικά ποιήματα του Νορβηγού Βασιλιά Χάραλντ κάπου στο 1000 μ.Χ) όπου εξιστορεί τις περιπέτειές του στο Βυζάντιο και όπου φαίνεται ότι αυτό είναι ελληνικό βασίλειο.
http://omacl.org/Heimskringla/hardrade1.html
Το ότι ήταν μια κατά βάση ελληνική αυτοκρατορία αποδεικνύεται και από το πώς την έβλεπαν οι έξω από αυτήν.Όποιος έχει όρεξη μπορεί να διαβάσει τη Σάγκα του Χάραλντ Σίγκουρντσον (επικά ποιήματα του Νορβηγού Βασιλιά Χάραλντ κάπου στο 1000 μ.Χ) όπου εξιστορεί τις περιπέτειές του στο Βυζάντιο και όπου φαίνεται ότι αυτό είναι ελληνικό βασίλειο.
http://omacl.org/Heimskringla/hardrade1.html
DIO- Αριθμός μηνυμάτων : 1165
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ομάδα :
Ομάδα : Σύνδεσμος Φιλάθλων Κατερίνης "ο Πιερικός''
Registration date : 01/05/2009
Ξερεις μηπως ποσοι Ελληνες εκεινη την μερα σφαχτηκαν και ποσες βιαστηκαν ,η ακομα ποσα βρεφη γινανε μπαλα στα ποδια των μογγολων??
Αυτο θρηνουμε και τις ψυχες αυτων τιμουμε και οχι εαν η Πολη ειναι Ελληνικη η Τουρκικη,γιατι ολα μα ολα τα κανετε μανταρα?
Σοβαρευτητε Ελληνες
Αυτο θρηνουμε και τις ψυχες αυτων τιμουμε και οχι εαν η Πολη ειναι Ελληνικη η Τουρκικη,γιατι ολα μα ολα τα κανετε μανταρα?
Σοβαρευτητε Ελληνες
giraios 6- Αριθμός μηνυμάτων : 656
Τόπος : ΡΟΔΟΣ (ΔΙΑΓΟΡΑΣ)
Ομάδα :
Ομάδα : ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?ΜΟΝΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΕ!
Registration date : 20/01/2010
από 100% "ελληνοχριστιανικό" κόμβο:
http://www.agiasofia.com/greek/greek2.html
Ο φανατισμός των πρώτων χριστιανών ήταν αυτός πού καταδίκασε τόν όρο Ελλην νά μήν χρησιμοποιείται ως εθνική ονομασία, διότι ταυτίζοταν μέ τόν όρο ειδωλολάτρης. Ετσι η επίσημη ονομασία των κατοίκων της Αυτοκρατορίας ήταν Ρωμαίοι καί τό κράτος ονομάζονταν Ρωμαϊκό. Η ονομασία Ρωμαίος επίσης προσέδιδε μία αίγλη καί μία ανωτερότητα έναντι των υπολοίπων λαών γι' αυτό με φανατισμό προσκολήθηκαν σέ αυτή οι κάτοικοι της Αυτοκρατορίας. Αντίθετα, οι Φράγκοι γιά νά τούς μειώσουν τούς αποκαλούσαν Γραικούς καί τόν αυτοκράτορα, Βασιλέα των Γραικών.
Τόν 15ο αιώνα ο Γεώργιος Γεμιστός άλλαξε τό όνομά του στό ελληνικότερον Πλήθων, καί ο Νικόλαος Χαλκοκονδύλης σέ Λαόνικος. Ο τελευτάιος απέρριψε τελείως τόν όρο Ρωμαίος καί ονόμαζε τούς υπηκόους του κράτους Ελληνες καί βασιλείς Ελλήνων τούς αυτοκράτορες. Ο Δούκας ταλαντεύεται μεταξύ Ρωμαίων, Γραικών καί Ελλήνων. Ο τελευταίος Παλαιολόγος στήν τελευταία ομιλία του, αποκάλεσε τήν Βασιλεύουσα "βοηθόν καί σκέπην της πατρίδος, ελπίδα καί χαράν πάντων των Ελλήνων." Βέβαια, καθόλη τήν διάρκεια της Τουρκοκρατίας η πιό συνηθισμένη ονομασία, από τόν αμόρφωτο καί ταπεινωμένο λαό μας, ήταν Ρωμιοί ...
Είναι πάντως συγκινητική η προσπάθεια να ταυτιστούν με τους Έλληνες
(με ηρωική μορφή τον Πλήθωνα που ήταν αντίθετος με το χριστιανισμό)
όταν είδαν ότι στην κατάρρευση τους είχε φέρει η ανθενωτική στάση της
ορθόδοξης εκκλησίας που τελικά τους πρόδοσε στον ξένο κατακτητή..
Το ανθρώπινο στοιχείο του ηρωισμού άλλωστε δεν έχει σχέση με την δουλικότητα
της υποτέλειας και της παράδοσης του μοναχισμού και των ανθελλήνων ιεραρχών.
Αν πρόκεται για αυτό το πράγμα που "εορτάζεται" εντάξει, γιατί εγώ νόμιζα ότι
η εκκλησία έχει κάνει και εδώ αυτο που κάνει πάντα όταν μπλέκει πράγματα
"εθνικά", το άσπρο μαύρο δλδ.
http://www.agiasofia.com/greek/greek2.html
Ο φανατισμός των πρώτων χριστιανών ήταν αυτός πού καταδίκασε τόν όρο Ελλην νά μήν χρησιμοποιείται ως εθνική ονομασία, διότι ταυτίζοταν μέ τόν όρο ειδωλολάτρης. Ετσι η επίσημη ονομασία των κατοίκων της Αυτοκρατορίας ήταν Ρωμαίοι καί τό κράτος ονομάζονταν Ρωμαϊκό. Η ονομασία Ρωμαίος επίσης προσέδιδε μία αίγλη καί μία ανωτερότητα έναντι των υπολοίπων λαών γι' αυτό με φανατισμό προσκολήθηκαν σέ αυτή οι κάτοικοι της Αυτοκρατορίας. Αντίθετα, οι Φράγκοι γιά νά τούς μειώσουν τούς αποκαλούσαν Γραικούς καί τόν αυτοκράτορα, Βασιλέα των Γραικών.
Τόν 15ο αιώνα ο Γεώργιος Γεμιστός άλλαξε τό όνομά του στό ελληνικότερον Πλήθων, καί ο Νικόλαος Χαλκοκονδύλης σέ Λαόνικος. Ο τελευτάιος απέρριψε τελείως τόν όρο Ρωμαίος καί ονόμαζε τούς υπηκόους του κράτους Ελληνες καί βασιλείς Ελλήνων τούς αυτοκράτορες. Ο Δούκας ταλαντεύεται μεταξύ Ρωμαίων, Γραικών καί Ελλήνων. Ο τελευταίος Παλαιολόγος στήν τελευταία ομιλία του, αποκάλεσε τήν Βασιλεύουσα "βοηθόν καί σκέπην της πατρίδος, ελπίδα καί χαράν πάντων των Ελλήνων." Βέβαια, καθόλη τήν διάρκεια της Τουρκοκρατίας η πιό συνηθισμένη ονομασία, από τόν αμόρφωτο καί ταπεινωμένο λαό μας, ήταν Ρωμιοί ...
Είναι πάντως συγκινητική η προσπάθεια να ταυτιστούν με τους Έλληνες
(με ηρωική μορφή τον Πλήθωνα που ήταν αντίθετος με το χριστιανισμό)
όταν είδαν ότι στην κατάρρευση τους είχε φέρει η ανθενωτική στάση της
ορθόδοξης εκκλησίας που τελικά τους πρόδοσε στον ξένο κατακτητή..
Το ανθρώπινο στοιχείο του ηρωισμού άλλωστε δεν έχει σχέση με την δουλικότητα
της υποτέλειας και της παράδοσης του μοναχισμού και των ανθελλήνων ιεραρχών.
Αν πρόκεται για αυτό το πράγμα που "εορτάζεται" εντάξει, γιατί εγώ νόμιζα ότι
η εκκλησία έχει κάνει και εδώ αυτο που κάνει πάντα όταν μπλέκει πράγματα
"εθνικά", το άσπρο μαύρο δλδ.
mario4- Respected
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
ΓΚΡΕΚ ειμαστε ετσι απλα η πρωτη μας φυλη πριν εκατομυρια χρονια απο τους πρωτους πολιτισμους και μετεπειτα δωσαμε το ΦΩΣ σε ολοκληρο τον κοσμο ,που εως τωρα οσοι επισκευτονται την χωρα μας εκφραζουνε δεος και θαυμασμο για οτι εχουμε προσφερει και για ολα μας τα φοντα σε αυτον τον πλανητη,που δεν χρειαζετε να αναλυσουμε.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ-ΠΡΟΚΤΟΛΑΓΝΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!
ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Χ.Α ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΑΠΛΑ ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ)
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ-ΠΡΟΚΤΟΛΑΓΝΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!
ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Χ.Α ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΑΠΛΑ ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ)
giraios 6- Αριθμός μηνυμάτων : 656
Τόπος : ΡΟΔΟΣ (ΔΙΑΓΟΡΑΣ)
Ομάδα :
Ομάδα : ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?ΜΟΝΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΕ!
Registration date : 20/01/2010
mike66diagoras έγραψε:μερικες φορες οταν διαβαζω τα σχολια μερικων εδω μεσα μου βγαινει μια ξυνιλα και αναρωτιεμαι πιοι ειστε και απο που ειστε,σε ποια σχολεια πηγατε εσεις γιατι αποκλειεται να μαθαμε τα ιδια αρα μαλλον σε ...αλλα σχολεια πηγατε,και τι εχετε να μαθετε στα παιδια σας και γενικοτερα ποσο συμασια εχει η ελληνικη ιστορια μας και τα επιτευματα τοσων πολλων που εδωσαν μαχες και σκληρο αγωνα για καποια ιδανικα αλλα και για την ιδια μας την χωρα στην προσφατη ιστορια αλλα ακομα και απο την μυθολογια εως και την αρχαιοτητα,ολα ειναι ενα παιχνιδι για μερικους που ευτηχως ομως ειστε μερικοι και..λιγοι.
Στο σχολείο είχαμε ολοστρόγγυλο 20 σε Ιστορία και Θρησκευτικά (και Γλώσσα). Πρώτα τα μάθαμε, τα αξιολογήσαμε, τα κρίναμε και τα απορρίψαμε.
Εννοείται ότι το Βυζάντιο είναι τμήμα της ελληνικής ιστορίας, δεν έχει να κάνει αν είναι η φυσική συνέχεια της Ρώμης, ούτε αν συν-διοικούσε το παπαδαριό.
Πρώτα απ' όλα να σκεφτούμε ότι μέχρι τη γαλλική επανάσταση δεν υπήρχε η κλασική έννοια του έθνους που γνωρίζουμε σήμερα. Πόσο μάλλον στην αρχαιότητα και το μεσαίωνα.
Για να μην πλατειάσουμε περί ρωμαϊκής περιόδου, περιληπτικά υπήρχαν πόλεις-κράτη που υποτάχθηκαν με τα όπλα, πόλεις - κράτη που παρέμειναν αυτόνομες φιλικά προσκείμενες στη Ρώμη και πόλεις κράτη που πολέμησαν δίπλα στους Ρωμαίους άλλες ελληνικές πόλεις κράτη. Μπερ δε γουέι κατάσταση.
Η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία άρχισε να εξελληνίζεται διοικητικά (για τους υπηκόους ούτε λόγος) από τον 6ο αιώνα, όταν άρχισαν να κόβονται δίγλωσσα νομίσματα και από τον 9ο-10ο αιώνα αποκλειστικά με ελληνικές επιγραφές. Τα ίδια και στη δημόσια διοίκηση.
Από τον 11ο-12ο αιώνα και μετά όλα τα ξένα γραπτά που αναφέρονται στα ανατολικά ζητήματα κάνουν λόγο για "Ελληνες" και ανέφεραν τον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης ως "Ελληνα βασιλιά".
Φυσικά το παπαδαριό είχε τεράστια επιρροή στη διοίκηση. Το ίδιο όμως γινόταν στη δύση, με τον πάπα να ξεκινά ή να σταματά πολέμους αλλά και στον αραβικό κόσμο. Η σχέση κράτους-εκκλησίας δεν ήταν βυζαντινό "προνόμιο".
Ο τίτλος "Αυτοκράτορας των Ρωμαίων" και "Ρωμαίκή Αυτοκρατορία" ήταν τίτλος τιμής, δεν υποδήλωνε εθνική καταγωγή. Οπως άλλωστε και το "τσάρος" (= καίσαρας) που κόλλησαν οι Ρώσοι αργότερα για να θεωρηθούν διάδοχοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δεν ήταν εθνικός χαρακτηρισμός που κατέτασσε τους Ρώσους ως ρωμαίους.
Πρώτα απ' όλα να σκεφτούμε ότι μέχρι τη γαλλική επανάσταση δεν υπήρχε η κλασική έννοια του έθνους που γνωρίζουμε σήμερα. Πόσο μάλλον στην αρχαιότητα και το μεσαίωνα.
Για να μην πλατειάσουμε περί ρωμαϊκής περιόδου, περιληπτικά υπήρχαν πόλεις-κράτη που υποτάχθηκαν με τα όπλα, πόλεις - κράτη που παρέμειναν αυτόνομες φιλικά προσκείμενες στη Ρώμη και πόλεις κράτη που πολέμησαν δίπλα στους Ρωμαίους άλλες ελληνικές πόλεις κράτη. Μπερ δε γουέι κατάσταση.
Η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία άρχισε να εξελληνίζεται διοικητικά (για τους υπηκόους ούτε λόγος) από τον 6ο αιώνα, όταν άρχισαν να κόβονται δίγλωσσα νομίσματα και από τον 9ο-10ο αιώνα αποκλειστικά με ελληνικές επιγραφές. Τα ίδια και στη δημόσια διοίκηση.
Από τον 11ο-12ο αιώνα και μετά όλα τα ξένα γραπτά που αναφέρονται στα ανατολικά ζητήματα κάνουν λόγο για "Ελληνες" και ανέφεραν τον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης ως "Ελληνα βασιλιά".
Φυσικά το παπαδαριό είχε τεράστια επιρροή στη διοίκηση. Το ίδιο όμως γινόταν στη δύση, με τον πάπα να ξεκινά ή να σταματά πολέμους αλλά και στον αραβικό κόσμο. Η σχέση κράτους-εκκλησίας δεν ήταν βυζαντινό "προνόμιο".
Ο τίτλος "Αυτοκράτορας των Ρωμαίων" και "Ρωμαίκή Αυτοκρατορία" ήταν τίτλος τιμής, δεν υποδήλωνε εθνική καταγωγή. Οπως άλλωστε και το "τσάρος" (= καίσαρας) που κόλλησαν οι Ρώσοι αργότερα για να θεωρηθούν διάδοχοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δεν ήταν εθνικός χαρακτηρισμός που κατέτασσε τους Ρώσους ως ρωμαίους.
Δεν νομιζω να αμφισβήτησε κανείς την Ελληνικότητα
της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Απλώς ο Μάριος πιστεύει πως η όποια Ελληνικότητα
στην ουσία καταργείτε με την επικράτηση του Χριστιανισμού
και των τακτικών του και η αλήθεια είναι ότι εν πολλοίς,έχει δίκαιο.
mike66diagoras Όλοι στο σχολείο τα ίδια μαθαίναμε.
Μονο που τα Ιστορικά σχολικά βιβλία δεν έχουν ως σκοπό
να εξυπηρετήσουν την πραγματική γνώση αλλά κάτι άλλο.
της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Απλώς ο Μάριος πιστεύει πως η όποια Ελληνικότητα
στην ουσία καταργείτε με την επικράτηση του Χριστιανισμού
και των τακτικών του και η αλήθεια είναι ότι εν πολλοίς,έχει δίκαιο.
mike66diagoras Όλοι στο σχολείο τα ίδια μαθαίναμε.
Μονο που τα Ιστορικά σχολικά βιβλία δεν έχουν ως σκοπό
να εξυπηρετήσουν την πραγματική γνώση αλλά κάτι άλλο.
Ομάδα :
mike66diagoras έγραψε:μερικες φορες οταν διαβαζω τα σχολια μερικων εδω μεσα μου βγαινει μια ξυνιλα και αναρωτιεμαι πιοι ειστε και απο που ειστε,σε ποια σχολεια πηγατε εσεις γιατι αποκλειεται να μαθαμε τα ιδια αρα μαλλον σε ...αλλα σχολεια πηγατε,και τι εχετε να μαθετε στα παιδια σας και γενικοτερα ποσο συμασια εχει η ελληνικη ιστορια μας και τα επιτευματα τοσων πολλων που εδωσαν μαχες και σκληρο αγωνα για καποια ιδανικα αλλα και για την ιδια μας την χωρα στην προσφατη ιστορια αλλα ακομα και απο την μυθολογια εως και την αρχαιοτητα,ολα ειναι ενα παιχνιδι για μερικους που ευτηχως ομως ειστε μερικοι και..λιγοι.
Βασικα να στα πω εγω που τα κανω και φετος...
Η ελληνικη παιδεια δηλαδη τα ελληνικα βιβλια,τα παρουσιαζουν οπως θελουν οπως γινεται και στην αντιθετη περιπτωση..
roni4- Αριθμός μηνυμάτων : 1094
Τόπος : Ηράκλειο
Ομάδα :
Registration date : 13/02/2010
τα σχολικά βιβλία ανήκουν στην ελληνοχριστιανική προπαγάνδα.
ο σκοπός του σχολείου είναι να σε κάνει ελληνοχριστιανό.
δηλαδή σχιζοφρενή.
αντίστοιχα υπάρχει προπαγάνδα σε σχολικά βιβλία άλλων γειτονικών χωρών.
Στην Τουρκία ας πούμε περιγράφουν με ακρίβεια τα εγκλήματα
των ελλήνων. Αν δεν το ξέρατε οι θηριωδίες και οι αγριότητες
εναντίον γυναικοπαίδων δεν ήταν κατόρθωμα μόνο των "εχθρών και
αλλοθρήσκων"..
Η ιστορία είναι επιστήμη όχι ιδεολόγημα. Και το ελληνοχριστιανικό
ιδεολόγημα είναι βιασμός της λογικής: Πώς ενώθηκαν σε ένα
δύο διαφορετικά πράματα τα οποία στην ουσία είναι σαν το νερό με τη φωτιά.
ο σκοπός του σχολείου είναι να σε κάνει ελληνοχριστιανό.
δηλαδή σχιζοφρενή.
αντίστοιχα υπάρχει προπαγάνδα σε σχολικά βιβλία άλλων γειτονικών χωρών.
Στην Τουρκία ας πούμε περιγράφουν με ακρίβεια τα εγκλήματα
των ελλήνων. Αν δεν το ξέρατε οι θηριωδίες και οι αγριότητες
εναντίον γυναικοπαίδων δεν ήταν κατόρθωμα μόνο των "εχθρών και
αλλοθρήσκων"..
Η ιστορία είναι επιστήμη όχι ιδεολόγημα. Και το ελληνοχριστιανικό
ιδεολόγημα είναι βιασμός της λογικής: Πώς ενώθηκαν σε ένα
δύο διαφορετικά πράματα τα οποία στην ουσία είναι σαν το νερό με τη φωτιά.
mario4- Respected
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
giorgos37 έγραψε:Εννοείται ότι το Βυζάντιο είναι τμήμα της ελληνικής ιστορίας,
Φυσικά είναι μπερδεμένη όπως λες η κατάσταση. Για παράδειγμα οι Έλληνες
είχαν ξεχωριστή θέση στη Ρωμαική αυτοκρατορία πριν ακόμα αρχίσουν οι αυτοκράτορες να μοιράζουν τίτλους ρωμαίου πολίτη. Ο εξελληνισμός που άρχισε όταν η Ρώμη ήταν μια
κωμόπολη υπό ετρουσκική διοίκηση είχε τη βάση του στον πολιτισμό. (σημείο αναφοράς η υιοθέτηση του ελληνικού πάνθεου στην επίσημη θρησκεία) Ο Ρωμαικός
ιμπεριαλισμός ενσωμάτωσε στην επικράτειά του ελληνιστικα βασίλεια και πόλεις, αλλά
όσο έστεκε ακόμα η ελληνική παιδεία, υπήρχε ένας σεβασμός για τους Έλληνες.
Ο συκοφαντημένος από τους χριστιανούς Νέρωνας απελευθέρωσε από τους φόρους των κατακτημένων εκατοντάδες ελληνικές πόλεις, η λεγόμεη "5άδα των καλών αυτοκρατόρων"
Νέρβας, Τραιανός, Αδριανός, Αντωνίνος, Μάρκος Αυρήλιος ήταν στην ουσία φιλόσοφοι
με 100% ελληνική παιδεία (άλλωστε έγραφαν στην ελληνική) και λάτρεις της ελλάδας.
Ο ελληνισμός ήταν η ψυχή της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας και αυτό άρχισε να χάνεται
για διάφορους λόγους, (υπάρχουν μερικές θεωρίες) με την επικράτηση στα πράματα βαρβάρων, κρυπτο ή φανερά χριστιανών. Ακολούθησε η εθνοκτονία των Ελλήνων με διάφορα διατάγματα της εγκληματικής ιστορίας της χριστιανικής επικράτησης, μέχρι να φτάσει να χρησιμοποιείται το όνομα Έλληνας ως αυτοπροσδιορισμός χωρίς φόβο ζωής.
Όταν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες στα καλά τους, όχι όταν έμειναν ένα απομεινάρι αυτοκρατορίας άκουγαν προσφωνήσεις από τους ξένους πρέσβεις "γραικός βασιλιάς ή γραικών" πρέπει να τους κρεμούσαν ανάποδα..
Τώρα για να σχολιάσω το Βυζάντιο:
φυσικά και είναι μέρος της ιστορίας αυτου του τόπου,
όπως ήταν η οθωμανική αυτοκρατορία, η ενετική ρεπούμπλικα
και η αραβοκρατία για μας στην Κρήτη.
Η λογική λέει ότι με τον ίδιο τρόπο οι Ελληνικές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας είναι
μέρος της ιστορίας της Ιταλίας και αυτές της Μικράς Ασίας της Τουρκίας.
Η ουσία είναι όμως ότι η εθνική ταυτότητα των περιοχών του παρελθόντος
ήταν τελείως διαφορετική από αυτήν που αισθάνεται η πελιοψηφία των πολιτών
των σημερινών κρατών που ύψωσαν τα σύνορά τους και τις σημαίες τους χωρίζοντας τις περιοχές αυτές.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mario4 στις Τετ 30 Μάης 2012 - 13:42, 1 φορά
mario4- Respected
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
Ναι ρε ο Ελληνισμος καποτε εξαπλωνοτανε παντου σε ολοκληρη την γη,ειμασταν η αμερικη τις τοτε εποχη η μαλλον καλυτερα η μαμα Ρωσια
Μεγαλειο η Ελληνικη φυλη που βεβαια αφησε την δικη της ιστορια στην ιστορια των κοσμων.
Παμε για αλλα αδελφια
Μεγαλειο η Ελληνικη φυλη που βεβαια αφησε την δικη της ιστορια στην ιστορια των κοσμων.
Παμε για αλλα αδελφια
diagoras-paranoia- Αριθμός μηνυμάτων : 452
Τόπος : Ανω Ηλιουπολη
Ομάδα :
Ομάδα : ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
Τσαμπικος το ονομα μου
Registration date : 11/11/2011
Πλατειάζεις Μάριε, κρίνοντας την ιστορία με όρους 20ου αιώνα.
Ο πρώτος ολοκληρωτικός πόλεμος στην παγκόσμια ιστορία ήταν ο Πελοποννησιακός, όπου το σύνολο του πληθυσμού κάποιων κατακτημένων πόλεων οδηγήθηκε στη σφαγή ή πουλήθηκε. Αλλες πόλεις κατασκάφηκαν εκ θεμελίων. Ο πραγματικά φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος κατέσφαξε τους Γερμανούς για να τους υποτάξει.
Ο αρχαίος κόσμος (όχι μόνο ο ελληνικός) ήταν βίαιος, πόσο μάλλον ο μεσαιωνικός.
Πρώτα απ' όλα, διωγμοί χριστιανών κατά εθνικών βεβαιώνονται κυρίως στην Ασία και την Αίγυπτο, όπου κυριαρχούσε η αίρεση των "αρειανών", πολύ φανατικότερη των "ορθόδοξων". Οι ανασκαφές στην Ελλάδα δεν αφήνουν χώρο ούτε καν για ενδείξεις καταστροφής των ναών σε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αντίθετα φαίνεται ότι υπήρξε πιο ομαλή μετάβαση από την παλιά στη νέα θρησκεία, με αλλαγή λατρείας κάποιων ναών ή εγκατάλειψης άλλων και χρήση του οικοδομικού υλικού τους σε νεότερα κτίσματα.
Οι περισσότεροι αρχαιοελληνικοί ναοί που καταστράφηκαν βίαια σε πρωτοχριστιανικούς χρόνους ήταν κατά την επιδρομή των Ερούλων και Βησιγότθων του Αλάριχου, τον οποίο συνόδευαν αρειανοί μοναχοί.
Ο πρώτος ολοκληρωτικός πόλεμος στην παγκόσμια ιστορία ήταν ο Πελοποννησιακός, όπου το σύνολο του πληθυσμού κάποιων κατακτημένων πόλεων οδηγήθηκε στη σφαγή ή πουλήθηκε. Αλλες πόλεις κατασκάφηκαν εκ θεμελίων. Ο πραγματικά φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος κατέσφαξε τους Γερμανούς για να τους υποτάξει.
Ο αρχαίος κόσμος (όχι μόνο ο ελληνικός) ήταν βίαιος, πόσο μάλλον ο μεσαιωνικός.
Πρώτα απ' όλα, διωγμοί χριστιανών κατά εθνικών βεβαιώνονται κυρίως στην Ασία και την Αίγυπτο, όπου κυριαρχούσε η αίρεση των "αρειανών", πολύ φανατικότερη των "ορθόδοξων". Οι ανασκαφές στην Ελλάδα δεν αφήνουν χώρο ούτε καν για ενδείξεις καταστροφής των ναών σε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αντίθετα φαίνεται ότι υπήρξε πιο ομαλή μετάβαση από την παλιά στη νέα θρησκεία, με αλλαγή λατρείας κάποιων ναών ή εγκατάλειψης άλλων και χρήση του οικοδομικού υλικού τους σε νεότερα κτίσματα.
Οι περισσότεροι αρχαιοελληνικοί ναοί που καταστράφηκαν βίαια σε πρωτοχριστιανικούς χρόνους ήταν κατά την επιδρομή των Ερούλων και Βησιγότθων του Αλάριχου, τον οποίο συνόδευαν αρειανοί μοναχοί.
και αυτά δείχνουν ότι οι μεγάλοι καταστροφείς του πολιτισμού
διαχρονικά ήταν οι Γερμανοί. Από τον καιρό που κατέστρεφαν τους
δρόμους των Ρωμαίων στον Μέλανα Δρυμό, τις εισβολές του Αλάριχου στην Ελλάδα
και τις σφαγές των Ελλήνων από τους φανατισμένους μοναχούς, τον συνεχή πόλεμο
με επιδρομές, τους φανατικούς τεύτονες που έσπερναν τρόμο για να εκχριστιανίσουν
τα τελευταία μη χριστιανικά έθνη της ευρώπης (βαλτικές χώρες μετά τον δέκατο αιώνα)
ως τα κατορθώματα τους με τους παγκόσμιους πολέμους
και τον σημερινό οικονομικό φασισμό τους αποκαλύπτουν μια ιστορία
καθόλου τιμητική.. Και πάμε πάλι στο νήμα περί χρυσής αυγής..
μια χαρά είναι το πλάτειασμα.
διαχρονικά ήταν οι Γερμανοί. Από τον καιρό που κατέστρεφαν τους
δρόμους των Ρωμαίων στον Μέλανα Δρυμό, τις εισβολές του Αλάριχου στην Ελλάδα
και τις σφαγές των Ελλήνων από τους φανατισμένους μοναχούς, τον συνεχή πόλεμο
με επιδρομές, τους φανατικούς τεύτονες που έσπερναν τρόμο για να εκχριστιανίσουν
τα τελευταία μη χριστιανικά έθνη της ευρώπης (βαλτικές χώρες μετά τον δέκατο αιώνα)
ως τα κατορθώματα τους με τους παγκόσμιους πολέμους
και τον σημερινό οικονομικό φασισμό τους αποκαλύπτουν μια ιστορία
καθόλου τιμητική.. Και πάμε πάλι στο νήμα περί χρυσής αυγής..
μια χαρά είναι το πλάτειασμα.
mario4- Respected
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» 29 Μαιού 1453 - Άλωση της Κωνσταντινούπολης
» 2 χρονια μετά...
» 30 χρόνια: πρώτα φωτιά, μετά... βίλες
» Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία μετά από 557 χρόνια
» 86 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-86 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ(ΓΕΝΕΘΛΙΑ)
» 2 χρονια μετά...
» 30 χρόνια: πρώτα φωτιά, μετά... βίλες
» Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία μετά από 557 χρόνια
» 86 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-86 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ(ΓΕΝΕΘΛΙΑ)
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης