Το Forum των φιλάθλων
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις]

+46
veteranos-6-
katakoyzinos1973
thanosleeds
roni4
orestis 7
red bull
PANSERRAIKARA
zaxos4snakes
ΔΟΞΑ1918
WolfOfRuin
ayuto PAS
sellos
coldlife
Centaur
the_Next
doxale
SONICPUNK 4
COOPER 14
κεμπαπ-δοξαρα
MYKONOS
vsoulis
gioricas
apaixtos
PasGiannina
Serraios-5-
gatzilakis
LeeHooker
pasas4
DOXARAS4
PYTHON
duan
miltosdoxa
dd1918
doxa dramas athens club 4
fumangus
Michael
fil
Sir George
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
mavraetos_4
burgos
eddy
monoDOXA!!!
morfi
remali
mario4
50 απαντήσεις

Σελίδα 2 από 11 Επιστροφή  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις] - Σελίδα 2 Empty Απ: ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις]

Δημοσίευση από morfi Τρι 26 Οκτ 2010 - 14:04

Τοπαλίδης: Μπήκα μέσα και τα κατάφερα!

Ξεκίνησε στην δυσκολότερη μέχρι τώρα στροφή του φετινού πρωταθλήματος και για το θέμα αυτό ο ίδιος υποστηρίζει ότι: «Ήξερα από την αρχή ότι με εμπιστεύεται ο προπονητής μου και δεν ένιωσα κάποιο ιδιαίτερο άγχος. Μάλλον αυτό που ένιωσα είναι ότι ήρθε η ώρα να βοηθήσω την ομάδα μου και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν αγχώθηκα γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που παίζω. Ούτε φοβήθηκα από την έδρα. Μου ζητήθηκε από τον προπονητή μου να μπω να παίξω και νομίζω ότι μπήκα και τα κατάφερα».

Σε ότι αφορά το παιχνίδι θα μας πει: «Ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε. Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να ανοίξει την άμυνα μας, που ήταν πολύ κλειστή. Πήγαμε πολύ καλά στα μαρκαρίσμα, ήταν πολύ σωστά, μαρκάραμε, πιέσαμε και καταφέραμε να τον κρατήσουμε όσο πιο ακίνδυνο γινόταν για την εστία μου. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και πάλι το ίδιο σκηνικό. Σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκα το παιχνίδι».

Υπήρξε μια σύγχυση σχετικά με την φάση του 1-0 όπου υπήρχε μια διχογνωμία, αν επρόκειτο για γκολ του Κούσα ή αυτογκόλ που μάλιστα αρχικά καταλογίστηκε στον Γελαδάρη. Την διευκρινιστική τοποθέτηση για μια πιο καθαρή παρουσίαση της φάσης του 1-0, μας δίνει ο Λευτέρης Τοπαλίδης. «Έγινε το κόρνερ, πήρε την κεφαλιά ο Κούσας κάπου στο ύψος του πέναλτι. Πίσω μου, στο δεύτερο δοκάρι είχα τον Μοσχάκη. Έτσι όπως ήρθε η μπάλα, χτύπησε μπροστά του και την βρήκε λίγο στις τάπες. Δεν νομίζω όμως ότι είναι αυτογκόλ γιατί η μπάλα είχε ήδη πορεία προς τα δίχτυα. Πέφτω και εγώ προς τα πίσω, αλλά όταν την πήγα να την διώξω με το δεξί χέρι, ήταν ήδη μέσα. Χτύπησε λίγο και στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού».

Αν όμως υπάρχει ένα σημείο του κυριακάτικου αγώνα όπου ή παρουσία του Τοπαλίδη ήταν καταλυτική σε ότι έχει να κάνει με το τελικό αποτέλεσμα αυτή είναι η φάση του 96’. Το ανέβασμα του στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, που συνηθίζεται να γίνεται σε στιγμές όπου μια ομάδα τα παίζει όλα για όλα, ήταν αυτό που ουσιαστικά δρομολόγησε την ισοφάριση.
«Κατ’ αρχή όταν κερδίσαμε το φάουλ από τον Μπαϊκαρά για το οποίο ο παίκτης του Παναιτωλικού πήρε την κίτρινη κάρτα. Μέχρι να γράψει ο διαιτητής την κάρτα, σε εκείνα τα 20-30 δευτερόλεπτα, βρήκα την ευκαιρία να πάω στον πάγκο για να ρωτήσω πόσος χρόνος απομένει. Εκεί ο προπονητής μου, μου κάνει νόημα και μου λέει «ανέβα», δηλαδή να πάω στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Μόλις έφτασα εκεί, πήρα θέση.
Εκεί ήταν ο Άγγος και ο Καρακώστας που είχαν από ένα παίκτη επάνω τους. Ο Άγγος μου είπε να κάνω σκριν καθώς ήμουν χωρίς αντίπαλο πάνω μου, ώστε να τραβήξω παίκτη και να απελευθερωθεί κάποιος από τους δύο συμπαίκτες μου. Επειδή είμαι ψηλός τραβήχτηκαν επάνω μου και τους μπέρδεψα τα μαρκαρίσματα τους. Αυτό που κοίταξα στην συνέχεια ήταν να μπω ανάμεσα στον Καρακώστα και τον προσωπικό του αντίπαλο. Έκανα ανάμεσα τους το σκριν και έτσι ελευθερώθηκε ο Καρακώστας και μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά για να κάνει το γκολ».

«Πιο δύσκολο το παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα»

«Το παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα είναι πιο δύσκολο από αυτό του Αγρίνιου. Όποιος κληθεί να παίξει πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που θα κάνει. Δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών. Αν κανείς νομίζει ότι είναι μια εύκολη ιστορία κάνει μεγάλο λάθος. Η διαφορά από το προηγούμενο παιχνίδι είναι ότι εκεί δεν είχαμε άγχος για το τι θα κάνουμε. Μπήκαμε για να παίξουμε και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τώρα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Για να αξιοποιήσουμε αυτό το βαθμό που πήραμε στο Αγρίνιο».
morfi
morfi

Αριθμός μηνυμάτων : 2593
Τόπος : Κάτω Νευροκόπι
Ομάδα : Δόξα
Registration date : 26/05/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις] - Σελίδα 2 Empty Απ: ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις]

Δημοσίευση από Michael Παρ 29 Οκτ 2010 - 18:08

«Στη Σούπερ Λίγκα σε βάθος 3 χρόνων!»

Για την απόφασή του να αφήσει την Αθήνα και να ανηφορίσει στη Δράμα, προκειμένου να αναλάβει τη Δόξα Δράμας και για τους στόχους που έχει θέσει σαν προπονητής των "μαυραετών", μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου. (29/10/2010)

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μιχάλη Γρηγορίου στο περιοδικό της ΠΑΕ Δόξα Δράμας

Εξηγήστε μας λίγο την απόφασή σας να ανηφορίσετε στη Δράμα, τη συμφωνία με τον κ. Σάμιο, τη σκληρή πραγματικότητα της Β' Εθνικής και τα σχέδιά σας;

Το καλοκαίρι συνομίλησα με τον κύριο Σάμιο και μου εξήγησε το όραμά του και τα σχέδιά του για μια νέα ομάδα, που θα την χτίσουμε από την αρχή, ουσιαστικά από το μηδέν. Η επιθυμία του προέδρου, η ομάδα να έχει ταυτότητα και προπονητή με διάρκεια ήταν οι λόγοι που με έπεισαν, όμως το πρώτο στίγμα στην ομάδα το δίνει ο ίδιος.
Ο κ. Σάμιος νομίζω πως είναι εξαιρετικός ως προς την φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο και δεν έχει καμία σχέση με τους παράγοντες που υπάρχουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλει να διαφέρει και πιστεύει οτι θα τα καταφέρει σε βάθος χρόνου. Από εκεί και πέρα, οκ. Σάμιος με επέλεξε για να έχει η ομάδα στίγμα που θα την κάνει ξανά μεγάλη για να την καμαρώνει όχι μόνο η τοπική κοινωνία αλλά όλη η Ελλάδα!
Έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία. Σιγά σιγά, βήμα βήμα, έχοντας έναν βασικό κορμό, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό σύνολο για τους φιλάθλους ώστε να έρχονται παιδιά και γυναίκες στο γήπεδο χωρίς ακραία επεισόδια. Αυτό που πάει να δημιουργηθεί είναι σίγουρα πέρα από τα συνηθισμένα και θέλουμε την επόμενη τριετία να δούμε και πάλι την Δόξα στην Super League και να την φέρουμε εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται γιατί είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία και πλούσιο παρελθόν που δεν της αρμόζει να βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε, κυρίως στον χώρο του γηπέδου και πόσο επηρέασαν την λειτουργία της ομάδας;

Είναι πραγματικά ιδιαίτερες οι δυσκολίες. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ένας νομός, μια πόλη, δεν μπορεί να διαθέσει τις κατάλληλες κυρίως γηπεδικές συνθήκες για την προετοιμασία και προπόνηση, ανάλογη με τις προσδοκίες της ομάδας. Στα άλλα επίπεδα, πέραν του γηπεδικού, η έλευση και η παρουσία του κ.Σάμιου ήταν καταλυτική. Ότι ζήτησα σε οργανωτικό επίπεδο το είχα και με το παραπάνω θα έλεγα.
Η εμπλοκή του κ. Σάμιου για τα δεδομένα της κατηγορίας και του χώρου είναι εξαιρετική αφού οικονομικά η ομάδα λειτουργεί άψογα. Πιστεύω να λυθεί και το γηπεδικό θέμα για να μπορέσει αυτή η ομάδα στο άμεσο μέλλον, σε βάσεις καθαρά επαγγελματικές να δείξει τις ικανότητές της.

Η προσωπική σας αποδοχή από τον κόσμο;

Ο κόσμος με δέχτηκε θερμά και με προσδοκίες ,ήξεραν πριν έρθω ότι είμαι νέος και φιλόδοξος και πιστευω ότι έχουν δείξει μια εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Να τονίσω ότι στη Δράμα συνάντησα καθαρή ποδοσφαιρική αντίληψη και παιδεία και αυτό γιατί η ομάδα ήταν για πολλά χρόνια στην Α εθνική, με αποτελεσμα ο κοσμος να έχει μάθει το ποδόσφαιρο Το κοινό έχει ποδοσφαιρική κρίση που ουσιαστικά ταυτίζεται με την δική μου, ένα στοιχείο που με διευκολύνει.

Οι προσωπικές σας φιλοδοξίες με την Δοξα, που οριοθετούνται;

Στην συνομιλία με τον κ.Σάμιο όταν οριοθέτησε τους στόχους μου ειπε ότι ήθελε να υλοποιηθούν με έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι και όπως σου είπα σε ένα βάθος χρόνου τριών ετών θα θέλαμε να δούμε και πάλι την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου Ίσως σε κάποιους να ακούγεται παράξενο, παράλογο για κάποιους γιατί η ομάδα ήταν στα αζήτητα για 15 χρόνια, με επακόλουθο την επιφυλακτικότητα και την αμφισβήτιση του κόσμου. Ο χρόνος και η εμπιστοσύνη θα φέρουν την κατάκτηση των στόχων.

Παλιά Λουκανίδης, τώρα Φετφατζίδης, αρα το DNA της περιοχής υπάρχει ακόμη, αλλά παραμένει ανενεργό. Είναι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο και για σας φυσικά...

Αγαπώ τα νέα παιδιά και στο σύντομο προπονητικό βιογραφικό μου έχω την χαρά της σημερινής παρουσίας του Κοντοέ του Πανιώνιου τον οποίο πήρα μετά από δοκιμές στον Αγ. Δημήτριο στην Γ' εθνική και του Ελινι Διμούτσο ο οποίος από τον Φωστήρα στην Δ' εθνική βρέθηκε να παίζει στον Παναθηναϊκό κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Πιστεύω στα νέα παιδιά και στο ταλέντο που έχουν.
Η ανάδειξη νέων παικτών αποτελεί επιθυμία και του πρόεδρου, αλλά φυσικά αυτά θέλουν χρόνο, δεν γίνονται από τη μέρα στην άλλη. Η δημιουργία εγκαταστάσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορέσουνε να δουλέψουν τα τμήματα ακαδημιών της ομάδα της Δόξας. Διάθεση έχω και να είστε σίγουροι ότι οποτε έχω χρόνο θα είμαι κοντά στα σωματεία της Δράμας και τις δικές μας Ακαδημίες.

http://www.mikriliga.com/portal/synenteukseis_.php?id=104
Michael
Michael
Team Moderator
Team Moderator

Αριθμός μηνυμάτων : 10995
Ομάδα : Εθνικός Π.
Ομάδα : Εθνικάρα
Registration date : 05/11/2008

Δημοσίευση από morfi Τετ 3 Νοε 2010 - 18:53

Τσιμπλίδης: Ο Σάμιος οργάνωσε τη Δόξα

Αποσπάσματα της συνέντευξης στο περιοδικό της ΠΑΕ, Glorius

Νίκο, ποιό πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για μια ομάδα, για να έχει επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής;

Το πρωτάθλημα της Β Εθνικής είναι, ίσως, το δυσκολότερο στην Ελλάδα, καθώς σε αυτό αγωνίζονται πολλές ομάδες με μικρή διαφορά δυναμικότητας. Από τη μια αγωνιστική στην άλλη, μπορείς να βρεθείς σε δύσκολη θέση και φυσικά το αντίθετο. Αυτό που χρειάζεται μια ομάδα είναι οργάνωση, διοικητική ηρεμία χωρίς οικονομικά προβλήματα και φυσικά την στήριξη των φιλάθλων της.

Στη Δόξα Δράμας, υπάρχουν αυτά τα στοιχεία;

Με την έλευση του κ. Σάμιου, η διοικητική οργάνωση που υπάρχει στη Δόξα είναι άρτια, κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας. Φυσικά, μετά από πολύ καιρό, δε μας απασχολεί το οικονομικό θέμα, καθώς οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους, όσο για τον κόσμο, είναι πάντα κοντά μας τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια όσο και στα εκτός.

Είσαι ένας από τους 4 αρχηγούς της Δόξας Δράμας. Πώς αισθάνεσαι;

Σίγουρα, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Δόξας Δράμας, το οποίο έχουν φορέσει στο παρελθόν τόσοι και τόσοι μεγάλοι άσσοι του ποδοσφαίρου. Η καθολική αναγνώριση των συμπαικτών μου και η επιλογή μου για τη θέση ενός εκ τεσσάρων αρχηγών με γεμίζει ευθύνη απέναντί τους και απέναντι στο σύλλογο, καθώς ένας από τους ρόλους του αρχηγού είναι να αποτελεί το συνδετικό κρίκο των παικτών με τον προπονητή και πολλές φορές και με τη διοίκηση μιας ομάδας. Φυσικά, ένας από τους ρόλους
του αρχηγού, ο σημαντικότερος κατά την άποψή μου είναι να βοηθά τους συμπαίκτες του σε όλους τους τομείς, ειτε αγωνιστικά ειτε εξωαγωνιστικά και να γίνεται στήριγμα σε αυτούς και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά.

Σε αντίθεση με γήπεδα άλλων ομάδων, αυτό της Δοξας Δράμας δεν διαθέτει προβολείς. Πέρα από το «πρεστίζ» για έναν σύλλογο, ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα μειονεκτήματα αυτής της κατάστασης;

Από την εμπειρία μου, μπορώ να σας πω ότι το να αγωνίζεσαι σε γήπεδο με προβολείς σε κάνει να νιώθεις «ποδοσφαιριστής». Δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδι 4 και 5 το απόγευμα με θερμοκρασίες 35-40 βαθμούς λόγω έλλειψης προβολέων. Φυσικά, είναι και το θέμα προσέλευσης των φιλάθλων. Άλλο είναι να γίνεται ο αγώνας βράδυ, όταν έχουν όλοι τελειώσει με τις υποχρεώσεις τους και άλλο είναι να γίνεται απόγευμα. Αυτό είναι πρόβλημα, όπως πρόβλημα είναι και η απουσία σκεπαστής κερκίδας, καθώς εδώ στη Δράμα οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές δεν επιτρέπουν σε κάποιον να παρακολουθήσει έναν αγώνα ιδιαίτερα αν έχει προηγηθεί βροχή ή όταν βρέχει την ώρα του ματς.

Ποια η γνώμη του Νίκου Τσιμπλίδη για τους φιλάθλους της Δράμας;

Σε όλη την πορεία μου έχω γνωρίσει φιλάθλους και φιλάθλους. Οι φίλαθλοι της Δόξας Δράμας ξέρουν από μπάλα. Μπορούν να διακρίνουν ποια ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και ποιοί παίκτες τα δίνουν όλα για τη νίκη. Αυτό βέβαια, μερικούς τους κάνει ιδιαίτερα απαιτητικούς, που κατά τη γνώμη μου είναι καλό γιατί μας κρατά όλους σε εγρήγορση. Ποτέ δεν μας έχουν αφήσει μόνους μας και ιδιαίτερα σε εκτός έδρας αγώνες όπου καί η κούραση καί τα χιλιόμετρα είναι πολλά.
Και αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ότι από το υστέρημά τους πληρώνουν για να δούν την Δόξα Δράμας, από μόνο του λέει πολλά. Σύντομα, ελπίζω ότι θα πείσουμε τον κάθε Δραμινό ότι η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και μάχεται για τη νίκη, γεγονός που πιστεύω ότι θα φέρει ακόμη περισσότερους στο γήπεδο.

morfi
morfi

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Πεμ 4 Νοε 2010 - 12:56

Γκονζάλες: «Όλη η Ελλάδα θέλει τη Δόξα στη Σούπερ λιγκ»
Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Τόνι Γκονζάλες στην αγωνιστική δράση ξεκίνησε. Ο Ισπανός μέσος ανεβάζει καθημερινά στροφές ώστε να δώσει το παρών στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ και σήμερα το μεσημέρι μίλησε στην εκπομπή revolution του «Αθλητικού Metropolis» για την πορεία της Δόξας στο φετινό πρωτάθλημα της λίγκας. «Προς το παρών πάμε καλά», είπε και συμπλήρωσε: «Στόχος αρχικά ήταν και είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα ότι έρθει είναι σίγουρα καλό. Ήταν αρνητικό για εμάς ότι χάσαμε δύο βαθμούς στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα όμως πρέπει να κοιτάμε μπροστά». Το διάστημα που έμεινε εκτός αγώνων ήταν σημαντικός και ο Γκονζάλες περιμένει με ανυπομονησία για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. «Ήμουν περίπου ενάμιση μήνα εκτός γιατί είχα έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό όμως τώρα μπήκα στις προπονήσεις και αισθάνομαι έτοιμος», τόνισε και εξήγησε ότι προσαρμόστηκε στις συνθήκες της λίγκας: «Είναι η τρίτη χρονιά που αγωνίζομαι στην Β΄ εθνική και φυσικά έχω προσαρμοστεί. Δεν γίνεται και διαφορετικά. Υπάρχει βέβαια μεγάλη διαφορά από την Σούπερ λιγκ όμως όπου αγωνίζεσαι οφείλεις να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου». Το όνειρο των φίλων της Δόξας είναι η επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ λιγκ, αλλά αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους για να επιτευχθεί ο στόχος. «Όλη η Ελλάδα πιστεύω ότι θέλει να δει την Δόξα και πάλι στην Σούπερ λιγκ. Εγώ μπορεί να μην έχω ζήσει την ιστορία της ομάδας αυτής, όμως δεν είναι τυχαίο πως οπουδήποτε κι αν πάμε ακούμε τα καλύτερα για την ομάδα και όλοι θέλουν να την ξαναδούνε ψηλά. Γι΄ αυτό δουλεύουμε και μακάρι να πετύχουμε τον σκοπό μας». Για τη δική του επιστροφή στη Σούπερ λιγκ ο Γκονζάλες εξέφρασε την επιθυμία του αυτό να γίνει με τη δραμινή ομάδα. «Θα ήταν τέλειο να αγωνιστώ με τη Δόξα στη μεγάλη κατηγορία».

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=1924
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Αριθμός μηνυμάτων : 5412
Τόπος : ΞΑΝΘΗ ΠΛΕΟΝ
Ομάδα : ΜΟΝΑΧΑ ΔΟΞΑ
Registration date : 23/09/2009

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Δευ 8 Νοε 2010 - 0:37

Γελαδάρης: «Τα καλύτερα έρχονται για τη Δόξα»

Ανήκει στην κατηγορία των «αθάνατων» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας συμπληρώσει 511 συμμετοχές! Το Σάββατο είχε τα γενέθλια του. Έκλεισε τα 36 του χρόνια. Αν κάποιος τον παρακολουθήσει αγωνιζόμενος και δεν γνωρίζει θα τον περάσει για… εικοσάρη. Η απόκτηση του προκάλεσε κάποια σχόλια για την ηλικία του, αλλά από το καλοκαίρι που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Γελαδάρης στη Δόξα Δράμας κατάφερε να κερδίσει τους πάντες για την αγωνιστική του αξία. Πολύτιμο εργαλείο μέσα στο γήπεδο. Τρέχει ακατάπαυστα και καλύπτει την αριστερή πτέρυγα από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι να σφυρίξει για τελευταία φορά ο εκάστοτε διαιτητής. Αυτούς τους παίκτες του γουστάρουν οι φίλοι των μαυαρετών γιατί διαπιστώνει σε κάθε παιχνίδι ότι καταθέτει την καρδιά και τη ψυχή του στον αγωνιστικό του χώρο. Πάνω στην ποδοσφαιρική του σοφία η διοίκηση και ο προπονητής θέλει να χτίσει την ομάδα που θα κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος γιατί όπως χαρακτηριστικά τονίζει «θα παίζω μέχρι να ματώσουν οι φτέρνες μου». «Δεν αλλάζει κάτι για μένα λόγω του γεγονότος ότι έκλεισα τα 36», τονίζει αποκλειστικά στο dramagoal στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ήρθε στη δραμινή ομάδα και προσθέτει: «Βλέπω τη ζωή όπως την έβλεπα και νεότερος. Πάνω απ’ όλα θέλω να είμαι γερός και να έχω την υγεία μου».

Πόσα χρόνια θα σε βλέπουμε ακόμη να αγωνίζεσαι στα γήπεδα;
«Στο μυαλό μου δεν έχει περάσει ακόμη η σκέψη να σταματήσω. Μπροστά μου έχω πολλά χρόνια να παίξω. Προσέχω πάρα πολύ στη ζωή μου. Ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο οι δύο ώρες προπόνηση στο γήπεδο. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι σημαντικά όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν ξενυχτάω και προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος. Αν αφήσεις τον εαυτό σου είναι σίγουρο ότι κι αυτός θα σε αφήσει. Επειδή έχω πάθος και τρέλα γι’ αυτό που κάνω αυτό φαίνεται στα εργομετρικά που είναι τα καλύτερα στην ομάδα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Η περίοδο που διανύεις είναι η δέκατη όγδοη στην επαγγελματική σου καριέρα. Περίμενες ότι θα φτάσεις εδώ όταν ξεκινούσες;

«Δεν έχω καταλάβει πως πέρασαν τα χρόνια. Ξεκίνησα 17 χρονών στους Πόντιους Βέροιας και μάλιστα σε κάποια στατιστικά με κλέβουν πολλές συμμετοχές. Με αυτές που έχω κάνει στη Δόξα είμαι στις 511 και βαδίζω με πολύ χαρά για να φτάσω μακριά. Δεν ξέρω που είναι ο τερματισμός, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα την αγάπη μου να την κάνω επάγγελμα. Αν ξεκινούσα τώρα πάλι ποδοσφαιριστής θα γινόμουν».

Στο άκουσμα της απόκτησης σου από τη Δόξα υπήρξαν κάποια αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι είσαι 36 χρονών. Πως τα αντιμετωπίζεις όλες αυτές τις αρνητικές κριτικές;

«Κλείνω τα μάτια και τα αυτιά μου. Πολλοί έχουν να πουν πολλά, αλλά στην αρχή δεν με γνωρίζουν. Με το χρόνο τους κερδίζω γιατί πραγματικά σε όποιες ομάδες και να αγωνίστηκα έκανα πολλούς φίλους γιατί τα έδωσα όλα. Προσπαθώ σε όλες τις ομάδες να δίνω και τη ψυχή μου. Ο κόσμος το εκτιμάει και όταν επιστρέφω ως αντίπαλος υπάρχει ένα ζεστό χειροκρότημα. Υπάρχει κάτι καλύτερο».
Αν κάποιος δει την ποδοσφαιρική πορεία σου θα διαπιστώσει ότι στις ομάδες που αγωνίζεσαι μένεις για πολλά χρόνια. Πόσα σκοπεύεις να μείνει στη Δόξα;

«Αυτό δεν το γνωρίζω γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Υπέγραψα για ένα χρόνο, αλλά θα ήθελα να παραμείνω και να δώσω τα πάντα γιατί συντελείται κάτι που καλό και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια κρύβουν πολλές χαρές στους φίλους της Δόξας που τις έχουν στερηθεί. Θέλω να φορέσω αυτή τη φανέλα γιατί την έχουν ιδρώσει πολύ μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο κύριος Τάκης Λουκανίδης, αλλά και οι Γεωργιάδηδες, ο Τοχούροχλου και άλλοι πολλοί».
Μετά από δεκατρία χρόνια επιστρέφεις στη Foodball leage. Ποια είναι οι μέχρι τώρα οι εντυπώσεις σου;

«Στα πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκα με τη Δόξα στη Foodball leage ένιωσα κάπως διαφορετικά. Είναι μεγάλη αλλαγή να έρχεσαι από τη Σούπερ λιγκ. Δεν έχεις περιθώρια να σκεφτείς και το μόνο που κάνεις είναι να προσαρμοστείς στις νέες σου συνθήκες και να προσπαθήσεις να βοηθήσεις την ομάδα σου. Η κατηγορία είναι δύσκολη και τη μία αγωνιστική μπορεί να πηγαίνεις για άνοδο και τη άλλη για υποβιβασμό. Χρειάζεται κάθε παιχνίδι να είσαι συγκεντρωμένος και να κυνηγάς τη νίκη».

Η Δόξα είναι ο ένατος επαγγελματικός σου σταθμός. Γιατί επέλεξες να υπογράψεις στη δραμινή ομάδα αν και είχες καλύτερα οικονομικά προτάσεις και από ομάδα της Σούπερ λιγκ;

«Είναι αλήθεια ότι είχα αρκετές προτάσεις και από τις δύο κατηγορίες. Ωστόσο, οφείλω να ευχαριστήσω τον γενικό αρχηγό της ομάδας, τον Αντώνη Κασδοβασίλη γιατί ο τρόπος προσέγγισης του ήταν άκρως επαγγελματικός. Πείστηκαν από τον ίδιο και τον μεγαλομέτοχο Αθανάσιο Σάμιο ότι πάει να γίνει κάτι πολύ σημαντικό στη Δόξα. Συνέλεξε πληροφορίες από φίλους που αγωνίζονταν στην ομάδα και πληροφορήθηκα τα καλύτερα για τη νέα διοίκηση. Ένας από αυτούς ήταν ο Κώστας Άγγος που μου είπε τα καλύτερα. Όλα αυτά με έκαναν να γείρει η πλάστιγγα προς τη Δόξα παρά το γεγονός ότι είχα καλύτερες οικονομικά προτάσεις. Δεν παίζει ρόλο μόνο το οικονομικό για μένα. Η δίψα της διοίκησης και η οργάνωση ήταν παράγοντες που με έπεισαν για μία νέα αρχή».

Αυτά που σου υποσχέθηκε η διοίκηση τα βρήκες στη Δόξα;
«Ναι. Οι συζητήσεις που προηγήθηκαν μέχρι να υπογράψω δεν αποδείχθηκαν μόνο λόγια. Η διοίκηση είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της. Πρώτη του μηνός πληρωνόμαστε. Ήμουν από τους τυχερούς που είχα συνεργαστεί με διοικήσεις που ήταν σωστές απέναντι στους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό που ζω στη Δόξα είναι μοναδικό χάρη στον μεγαλομέτοχο γιατί μας πληρώνει και πριν την ώρα μας».

Πως είναι να συνεργάζεσαι με έναν μεγαλομέτοχο που είναι κοντά στη δική σου ηλικία;
«Σαφώς και είναι ευχάριστο γιατί δεν υπάρχει χάσμα. Ο κύριος Σάμιος είναι νέος στο χώρου του ποδοσφαίρου και άφθαρτος και ήρθε στη Δόξα για να την κάνει πολύ μεγάλη. Ήταν μία κοιμώμενη δύναμη, αλλά ο μεγαλομέτοχος θέλει να την οδηγήσει στη Σούπερ λιγκ. Υπάρχει ένα πλάνο μεταξύ της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου και βαδίζουμε όλοι πάνω σ’ αυτό. Καμία ομάδα δεν χτίζεται από τη μία ημέρα στην άλλη ειδικότερα όταν έχει περάσει κάποια χρόνια δύσκολα. Η Δόξα χτίζεται σε στέρεες βάσεις και όχι σε χάρτινους πύργους που μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή. Είναι λογικό στην αρχή από τον κόσμο να υπάρχει μία δυσπιστία, αλλά πλέον όλοι βλέπουν ότι ο κύριος Σάμιος θέλει να προσφέρει σε αυτή την ομάδα και την πιστεύει. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα και τη στηρίζει την ομάδα γιατί οι παίκτες που ήταν στην ομάδα πριν έρθω βλέπουμε πολύ μεγάλες αλλαγές».
Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση με το προπονητικό κέντρο της Αδριανής. Πως υποδεχτήκατε αύτη την είδηση;

«Είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μία ομάδα. Χωρίς προπονητικές εγκαταστάσεις δεν μπορείς να προχωρήσεις στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσα να διανοηθώ εν έτη 2010 ότι μία ομάδα με την ιστορία της Δόξας δεν διέθετε το δικό της σπίτι. Ντρεπόμουνα που πηγαίναμε από χωριό σε χωριό για να κάνουμε προπόνηση. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις διοικήσεις που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα και μας έδιναν με μεγάλη χαρά το γήπεδο τους για να προπονηθούμε. Ο κόσμος αυτός έχει μεγάλη αγάπη για τη Δόξα».

Πως κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία της Δόξας στο πρωτάθλημα;
«Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι είμαστε μία καινούργια ομάδα. Το καλοκαίρι ήρθαν 19 παίκτες και χρειάζεται χρόνος. Οι διαφορές είναι μικρές στο βαθμολογικό πίνακα. Είμαι ευχαριστημένος από τη συγκομιδή στα εντός έδρας, αλλά χρειάζεται να παρουσιαστούμε περισσότερο αποφασιστικοί και να γυαλίζουν τα μάτια μας και στα εκτός έδρας αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη».

Δύο βαθμούς πετάξατε στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα στη Δράμα. Γιατί;
«Αυτοί που ήταν στο γήπεδο είδαν τι έγινε. Ο αντίπαλος έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από το πρώτο λεπτό έπαιξαν με σκοπιμότητα, έπεφταν κάτω και ήταν κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. Παρόλα αυτά θα πρέπει εμείς οι παίκτες της Δόξας να ξεπερνάμε αυτά τα εμπόδια. Να βρίσκουμε το κλειδί και να ανοίγουμε τις αντίπαλες άμυνες. Να παίρνουμε αυτό που θέλουμε».

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έφυγες από την Κρήτη. Τη Δευτέρα θα παίξεις εναντίον του ΟΦΗ και είσαι ο μοναδικός που γνωρίζει τα κατατόπια λόγω της παρουσίας σου στον Εργοτέλη; Πως θα είναι το παιχνίδι αυτό;
«Με δύο λέξεις θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι ευχάριστο για μένα που θα παίξω κόντρα σε μία ιστορική επαρχιακή ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ. Μαζί με τη Δόξα μοιάζουν σε πολλά και έχουν πολύ κόσμο στο γήπεδο τους. Για κάθε ποδοσφαιριστή αυτό είναι ευχάριστο. Θέλει να παίζει μπροστά σε γεμάτα γήπεδα. Θα υπάρχει πίεση και εμείς έχουμε μάθει να ζούμε μέσα απ’ αυτήν. Αν δεν αντέχεις σταματάς. Η κρητική ομάδα έχει πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Θα μας τα αναλύσει ο προπονητής από αύριο που ξεκινάει η προετοιμασία».

Ποια θα είναι τα στοιχεία που θα χρειαστεί να έχετε για να φύγετε με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Κρήτη;

«Το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τις εντολές του προπονητή γιατί κάνει πολύ καλή ανάλυση των αντιπάλων. Να δουλέψουμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα γιατί ότι κάνεις στις προπονήσεις θα βγει και στο γήπεδο. Χρειάζεται 100% αυτοσυγκέντρωση και ο καθένας να ξεπεράσει τον εαυτό του και να είναι κυρίαρχος στο χώρο που παίζει».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας την περίοδο που διανύουμε;
«Δεν μου αρέσει να λεω μεγάλα λόγια. Μου αρέσουν περισσότερος οι πράξεις. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».

Από το ξεκίνημα ο κόσμος είναι δίπλας σας. Στη Δράμα, αλλά και μακριά από αυτήν τον έχετε κοντά σας. Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να τους στείλεις;

«Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στη Δράμα συνάντησα ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να δακρύζουν όταν μιλούσαν για τη Δόξα. Το λεω και συγκινούμαι. Μάλιστα έχω τύχει να περνάω από ένα βιβλιοπωλείο της πόλης και ο ιδιοκτήτης του να με τραβάει μέσα για να μου δείξει ιστορικές φωτογραφίες. Υπάρχει πολύ αγάπη από τους Δραμινούς για τη Δόξα. Γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και σέβονται τον ποδοσφαιριστή πραγματικά. Θέλω να τους ευχαριστήσουν τους φίλους της ομάδας γιατί σε μία εποχή οικονομικής κρίσης μας στηρίζουν και από το υστέρημα τους προσπαθούν να είναι κοντά μας. Είναι κοντά μας εντός και εκτός έδρας. Θα μου μείνει αξέχαστο όταν στην Κουτσούφλιανη, όπου προετοιμαζόμαστε και καθημερινή ανέβηκαν στο βουνό για να μας δουν στο πρώτο φιλικό με τον Ιωνικό. Το πάθος τους, αλλά και οι σκηνές που ζήσαμε ήταν μοναδικές όταν το λεωφορείο πήγαινε στο γήπεδο. Πρέπει να ξέρουν οι φίλοι της ομάδας ότι μας στεναχώρησε ότι στα παιχνίδια με τα Τρίκαλα και το Θρασύβουλο δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε τη χαρά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να πάει όσο ψηλότερα γίνεται γιατί η Δόξα πρέπει να επιστρέψει στη φυσική της έδρας. Απλά χρειάζεται υπομονή γιατί πρώτα πρέπει να οργανωθείς και να πατήσεις γερά για να προχωρήσεις προς το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται για τη Δόξα. Πρέπει να στηρίξουν όλοι τον μεγαλομέτοχο, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά ότι ήρθε για να μείνει στη Δράμα και να την οδηγήσει ψηλά».

Ποιο είναι το δώρο που θα ζητήσεις από τους συμπαίκτες σου;
«Θέλω όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από τον ΟΦΗ».

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=1934

ΥΓ Τεραστιος ''ΑΘΛΗΤΗΣ''-παρα πολυ καλος ποδοσφαιριστης με γνωσεις-ωραιος ανθρωπος με καλο χαρακτηρα...Χαρα μας που τον εχουμε στην ΔΟΞΑ... Smile
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από morfi Σαβ 13 Νοε 2010 - 12:48

Γρηγορίου: Πληρέστερος ο ΟΦΗ από πέρυσι

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Γρηγορίου στον "Athletic Radio 104,2":

Για την Δόξα Δράμας: «Έπειτα από 16 χρόνια που ταλαιπωρήθηκε η Δόξα Δράμας, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα τάξη πραγμάτων με την έλευση του κυρίου Σάμιου, τόσο στην πόλη όσο και στο νομό».

Για τους στόχους της ομάδας του: «Εν αντιθέσει με άλλες ομάδες, εμείς επενδύσαμε σε νέα παιδιά, έχουν έρθει 19 νέα παιδιά. Με τα δεδομένα που επικρατούν στην ομάδα και τον σχεδιασμό που κάναμε το καλοκαίρι, είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Πέρυσι επ’ ουδενί δεν ήταν στόχος του Εθνικού η είσοδος στην εξάδα. Αυτός ο στόχος βγήκε μέσα από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας καθ’ όλη την χρονιά. Το ίδιο ισχύει και φέτος με την Δόξα. Η ομάδα σώθηκε πέρυσι στα πλέι-άουτ, δεν θεωρώ ότι είναι αυτοσκοπός η άνοδος, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πρώτιστο μέλημα είναι να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κέντρο και από εκεί και πέρα θέλουμε φέτος να βάλουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν μας τύχει κάτι καλό φέτος, εμείς θα πούμε όχι όμως θεωρώ ότι έχουμε τα φόντα για να μπούμε στα πλέι-οφ».

Για τις ομάδες-φαβορί για την άνοδο: «Έχω πει από την αρχή του χρόνου ότι οι τρεις ομάδες που έχουν επενδύσει αρκετά, δηλαδή ο ΟΦΗ, τα Γιάννενα και ο Παναιτωλικός έχουν τον πρώτο λόγο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν έξι με επτά ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο στα πλέι-οφ ενώ θεωρώ ότι θα γίνει μάχη στα πλέι-άουτ».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε αγωνιστική ανάκαμψη, διαθέτει εξαιρετικό υλικό ενώ έχει και μια από τις πιο καυτές, αν όχι την πιο καυτή έδρα της κατηγορίας. Νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί σαν ομάδα».

Για την εικόνα που έχει για τον ΟΦΗ: «Δίχως να έχουμε τεθεί αντίπαλοι, οι πληροφορίες μου είναι ότι διαθέτει το πληρέστερο και πιο πλούσιο ρόστερ στην κατηγορία. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα του ΟΦΗ έχει μια περισσότερη χρονιά εμπειρίας από αυτό το πρωτάθλημα, γεγονός που βοηθάει τους παίκτες να αντιληφθούν σε ποια κατηγορία αγωνίζονται».
morfi
morfi

Δημοσίευση από morfi Δευ 22 Νοε 2010 - 15:08

Χλωρός: Έμεινε μια γλύκοπικρη γεύση...

"Μας έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση γιατί ενώ παίξαμε καλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους βαθμούς. Έτσι για πέμπτη φορά μείναμε χωρίς νίκη. Προσωπικά ήταν ένα παιχνίδι που από την αρχή μου βγήκαν οι προσπάθειες. Κάτι τέτοιο τις πιο πολλές φορές είναι θέμα ημέρας και θέμα πολλών συγκυριών.
Η φάση του δικού μου γκολ θα έλεγα ότι ήταν μια έμπνευση της στιγμής. Χρειαζόμασταν το γκολ και όταν μου ήρθε μια μακρινή μπαλιά από τον Λίμα ήθελα να πετύχω το γκολ. Πέρασα πρώτα τον Κανοτίδη και μετά τους άλλους δύο και μετά από εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να μην σκοράρω. Το ήθελα πολύ και έγινε.
Όσο για την φάση της ισοφάρισης και εκεί έγινε κάτι ανάλογο. Είχα την μπάλα από δεξιά και έψαξα να βρω τον Μάρκο. Όμως είδα σε καλή θέση τον Κάπελ και του την έδωσα σε αυτόν. Για την φάση του γκολ που μας ακύρωσε ο διαιτητής και ο επόπτης το γκολ, την είδα πολλές φορές στην επανάληψη και είναι σίγουρο ότι ακόμη και αν χρέωσε σε μένα οφσάιντ ήταν λάθος γιατί και σε μια τέτοια περίπτωση με κάλυπτε ο αντίπαλος μπακ".

«Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε»

Το παιχνίδι με την ομάδα της Θράκης θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη των Δοξαίων σαν ένας φόρος τιμής στον αδικοχαμένο 15χρονο Θεόφιλο Κομνηνό. Όμως εξίσου αλησμόνητη θα μείνει και η κίνηση του Γιάννη Χλωρού στο 18ο λεπτό και μετά το γκολ που πέτυχε να δείξει προς τον ουρανό, εκεί όπου αναπαύεται ο μικρός Θεόφιλος και στην συνέχεια να πάει και να φιλήσει το πανό με την φωτογραφία του.
«Ήμασταν όλοι πολύ συγκινημένοι από την περίπτωση του μικρού Θεόφιλου. Ο πατέρας του ήρθε και μας ζήτησε να παίξουμε για αυτόν. Προσωπικά ένιωσα τον πόνο της οικογένειας γιατί και εγώ πριν από ένα χρόνο έχασα τον πατέρα μου. Ήθελα να βάλω ένα γκολ και να του το αφιερώσω. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για τον πατέρα αλλά και για την αγάπη του ίδιου του Θεόφιλου στην ομάδα μας».

«Να πάρουμε το πρώτο φετινό διπλό»

Μπροστά ακολουθεί το παιχνίδι με την προηγούμενη ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, τον Εθνικό, που αν και είναι αποδυναμωμένος, παραμένει ένας δύσκολος αντίπαλος.
«Από την Τρίτη ξεκινάμε την προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εθνικό. Θα είναι σίγουρα δύσκολο το ταξίδι μας αλλά ο στόχος μας είναι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να καλύψουμε μέρος από τις τελευταίες βαθμολογικές απώλειες μας. Και για να είμαι πιο σαφής, στόχος μας είναι να πάρουμε το πρώτο φετινό διπλό Και πιστεύω ότι είναι μέσα στις δυνατότητες μας».
morfi
morfi

Δημοσίευση από morfi Δευ 22 Νοε 2010 - 15:09

Ο Σάμιος μιλάει το βράδυ στο «Σπορ στο 3» στην ΕΤ3...Ο Πειραιώτης εφοπλιστής σήμερα το βράδυ θα μιλήσει στην ανανεωμένη εκπομπή «Σπορ στο 3» με τον Γιώργο Τραπεζανίδη, ο οποίος θα έχει καλεσμένο στο στούντιο της Μουρούζη στην Αθήνα τον ισχυρό άνδρα της δραμινής ομάδας...
morfi
morfi

Δημοσίευση από morfi Τετ 1 Δεκ 2010 - 12:55

Γελαδάρης: Αξίζουμε το κάτι παραπάνω!
«Άμα κερδίζαμε θα ήμουν ακόμη καλύτερα και πιο χαρούμενος. Δύο φορές προηγηθήκαμε και δύο φορές μας ισοφαρίσανε. Είχαμε την δυνατότητα να καθαρίσουμε νωρίτερα το παιχνίδι, γιατί είχαμε τις ευκαιρίες. Όμως δεν είχαμε συνεχόμενη αυτοσυγκέντρωση και αυτό ήταν καθοριστικό.
Πάντως δεν μπορεί κανείς να μας αρνηθεί ότι η ομάδα προσπαθεί, ότι παίζει μπάλα. Έχουμε καλή ομάδα, με καλό κλίμα και διάθεση για το κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι αξίζουμε, αυτό το κάτι παραπάνω, από αυτό που έχουμε τώρα».

Γκολ με το δεξί από έναν αριστεροπόδαρο!

Και συνεχίζοντας την αναφορά του στο γκολ που πέτυχε, θα μας πει: «Πρώτα απ’ όλα ο Μαρκόφσκι φέρθηκε πολύ έξυπνα στην φάση αφού γύρισε πίσω, γιατί αν έκανε έστω και το παραμικρό θα ήταν καθαρά οφσάιντ και θα χάλαγε η ευκαιρία. Παίξαμε την εναλλαγή με τον Γκοντζάλες και τον Χατζηπαντελίδη και προωθήθηκα. Να πω όμως ότι αν και αριστεροπόδαρος τα πιο πολλά γκολ τα έχω βάλει με το δεξί. Βλέποντας από πίσω να έρχεται αντίπαλος αμυντικός άλλαξα πόδι στην μπάλα και από το αριστερό την πήγα στο δεξί, έπιασα ένα καλό σουτ και βγήκε το γκολ.
Είχα να βάλω γκολ από το 2007. Ένα γκολ το χρόνο βάζω αλλά αυτή την φορά βρέθηκα σε πλεονεκτική θέση και τα κατάφερα. Όμως είναι και μια λεπτομέρεια που θέλω να αναφέρω. Το γκολ αυτό το πέτυχα σε βάρος της ομάδας –του Εθνικού- όπου έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Το προηγούμενο γκολ το πέτυχα σε με την φανέλα του Ατρόμητου σε βάρος της Ξάνθης όταν έφυγα από εκεί και επέστρεψα σαν αντίπαλος…
Στην Δόξα δεν θα το κάνω γιατί θα μείνω εδώ στην Δράμα. Είμαι πολύ χαρούμενος και εγώ και η οικογένεια μου –και όλοι οι παίκτες- από το καλοκαίρι που ήρθαμε. Είναι μια πολύ φιλόξενη πόλη, ο κόσμος ξέρει από ποδόσφαιρο και φέρεται πολύ ζεστά και σέβεται τον ποδοσφαιριστή. Το λέω και το αισθάνομαι ότι είναι βαριά η φανέλα και η ιστορία της Δόξας και θα κάνω ότι περνάει από τα χέρια και τα πόδια μου για αυτό το σύλλογο».

Παιχνίδι από αυτά που λέμε … «πάνω σε τεντωμένο σχοινί».

Για τους λόγους που διαμόρφωσαν την ισοπαλία: «Το παιχνίδι θα μπορούσε να κριθεί στο 0-1 όπου αν η φάση του Χλωρού έμπαινε γκολ και γινόταν από νωρίς το 0-2 τότε θα μιλούσαμε τώρα πολύ διαφορετικά. Δεν έγινε, μας ισοφαρίσανε αλλά είχαμε την ευκαιρία και πάλι για να κερδίσουμε. Προηγηθήκαμε πάλι, χάσαμε ξανά φάσεις για γκολ και για δεύτερη φορά δεχθήκαμε ισοφάριση. Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, όπου στο τέλος θα μπορούσαμε και να το χάσουμε.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Ένα παιχνίδι από αυτά που λέμε … «πάνω σε τεντωμένο σχοινί». Έπρεπε να ήμασταν από την αρχή μέχρι το τέλος απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένοι, όμως αυτό δεν έγινε. Είχαμε διαστήματα που χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Και σε τέτοια παιχνίδια που κρίνονται στην λεπτομέρεια και θέλουν απόλυτο έλεγχο από την αρχή και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν έχεις την πολυτέλεια να επαναπαύεσαι. Αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιούνται και να γίνονται γκολ.
Δυστυχώς ακόμη και αυτή την φορά την Δόξα την κυνηγούν. Δεν είδα την φάση του πέναλτι καθαρά από εκεί που βρισκόμουν, όμως τα άλλα παιδιά είναι απόλυτοι, ότι δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι. Και αν όπως λέγεται από κάποιους άλλους, ήταν μια φάση που αν θέλει η διαιτησία την δίνει, τότε εγώ θα αναρωτηθώ και θα πω… πως γίνεται σε βάρος μας πάντα να δίνονται… Βέβαια αυτό είναι θέμα που ανήκει στην διοίκηση. Σε μας αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να ξεπερνάμε κάθε είδους τέτοια προβλήματα και να παίρνουμε νίκες».

Νίκη για ρεφάρισμα

Θα μπορέσει η Δόξα να επιστρέψει στις νίκες στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη που σημειωτέον θα είναι και με καινούργιο προπονητή στον πάγκο της, είναι το πλέον επίκαιρο ερώτημα στην σκέψη του κόσμου της Δόξας και εδώ η άποψη του Δημήτρη Γελαδάρη είναι πως: «Θεωρούμε αναμενόμενο ότι η Ηλιούπολη θα έρθει στην Δράμα και θα παίξει κλειστά. Εμείς θα πρέπει να βρούμε τρόπους να της χαλάσουμε τα σχέδια και να πάρουμε την νίκη.
Αυτό που πρώτιστα πρέπει να γίνει είναι να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που θα μας δώσει ο προπονητής μας και να κάνουμε πράξη όλα αυτά που θα πούμε στην διάρκεια της εβδομάδας. Θα έχουν φυσικά ήδη εντοπιστεί τα υπέρ και τα κατά του αντιπάλου και θα πρέπει όλα αυτά να αξιοποιηθούν.
Ευκαιρίες σίγουρα θα έχουμε, θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. Να παίξουμε αυτό που μπορούμε και όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα πρέπει να κερδίσουμε να πάρουμε το τρίποντο και να καλύψουμε τους πόντους που μας αφαίρεσαν. Η θέση της Δόξας είναι πολύ ψηλότερα από εκεί που είναι τώρα».
morfi
morfi

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Τρι 14 Δεκ 2010 - 1:27

Μοσχάκης: «Στην έδρα μας δεν φοβόμαστε κανέναν»

Κλίμα ευφορίας επικρατεί στη Δράμα για το παρθενικό διπλό της Δόξας με τον Αγροτικό Αστέρα , με τον σκόρερ, Γιώργο Μοσχάκη, που πρωταγωνίστησε μαζί με τον Μάρκο Μαρκόφσκι, να υπόσχεται στα «Αθλητικά Νέα» αντίστοιχη συνέχεια και αύριο με τον Πιερικό. Η καλύτερη ίσως φετινή εμφάνιση των «μαυραετών» σφραγίστηκε και με την πρώτη εκτός έδρας νίκη, που βεβαίως μπορούσε να έρθει νωρίτερα χρονικά. Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πανηγύρισε δυο σερί νίκες, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα και ικανοποιώντας το εκδηλωτικό κοινό που την ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη. Η Δόξα εδραιώθηκε στην πρώτη εξάδα, με την επιτυχία επί ενός βασικού ανταγωνιστή της και αν κερδίσει αύριο εντός έδρας και τον επικίνδυνο Πιερικό, θα ταξιδέψει την Κυριακή στα Γιάννενα για το δύσκολο ματς με τον ΠΑΣ χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Πρωταγωνιστής για τους Δραμινούς, εκτός από τον Μάρκο Μαρκόφσκι, που «χτύπησε» δις, ήταν ο Γιώργος Μοσχάκης, που διαμόρφωσε το 2-0, ενώ είχε σκοράρει και το νικητήριο γκολ με τον Λεβαδειακό (2-1 εντός). Ο νεαρός πρώην μέσος του Ηρακλή, του Θερμαϊκού και της Αναγέννησης Γιαννιτσών σχολίασε το παιχνίδι. «Ο Αγροτικός Αστέρας είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και εμείς με την απόδοσή μας κάναμε εύκολο το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη», είπε και συμπλήρωσε: «Μπορούσαμε να πάρουμε νωρίτερα το πρώτο διπλό, ειδικά με ΟΦΗ και Εθνικό. Νιώσαμε πολύ οικεία μπροστά σε τόσο κόσμο μας στον Εύοσμο, ήμασταν σαν στο… σπίτι μας! Δεν πετύχαμε ακόμη τίποτα και η προσπάθεια συνεχίζεται». Στη συνέχεια ο Μοσχάκης εξήγησε ότι το μοναδικό αποτέλεσμα στοπ επόμενο παιχνίδι είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. «Για να έχει αξία το διπλό, πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε την Τετάρτη τον Πιερικό. Άλλωστε, πάντα κυνηγάμε τη νίκη και ειδικά στην έδρα μας δεν φοβόμαστε ποτέ, όλα εξαρτώνται από την Δόξα. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε την συγκριτικά μεγαλύτερη κόπωση που θεωρητικά θα έχουμε από τον αντίπαλο. Θέλουμε να τερματίσουμε ψηλά. Γιατί όχι και στην εξάδα, είναι εφικτός στόχος, ενώ για μένα θα ήθελα να συνεχίσω ακόμα καλύτερα».

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2067
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Τετ 15 Δεκ 2010 - 3:19

Μαρκόσφκι: «Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Δόξα»

«Όλα για τη Δόξα». Είναι ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος της αθλητικής εφημερίδας «Εξέδρα» που αφιερώνει το κεντρικό θέμα στον Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο Σέρβος επιθετικός μετά δύο γκολ που πέτυχε στον Εύοσμο έφτασε τα οκτώ και είναι ένα από τα ποιο καυτά… πιστόλια της δεύτερης κατηγορίας. Κάποιες ομάδες είναι στη γωνία και περιμένουν, αλλά ο αγαπημένος Μάρκο των φίλων της δραμινής ομάδας μίλησε για το πώς βιώνει τις επιτυχίες της ομάδας, αλλά και τα γκολ τα δικά του. «Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η Δόξα» τόνισε και πρόσθεσε: «Αν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί, αρχικά την ομάδα και μετά εμένα, τότε θα καθίσουμε στο τραπέζι να το συζητήσουμε. Το συμβόλαιο μου λήγει το καλοκαίρι και δεν γνωρίζω αν θα το εξαντλήσω μένοντας στη Δράμα μέχρι τέλος της σεζόν. Μέχρι στιγμής δεν έχω στα χέρια μου επίσημη πρόταση. Στόχος μου είναι να πετύχω περισσότερα γκολ από πέρυσι (15), αλλά θα άλλαζα τη δεύτερη θέση που κατέχω στον πίνακα των σκόρερ προκειμένου να βρισκόταν η ομάδα ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα». Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ είπε: «Ποιος δεν θα κολακευόταν από το γεγονός ότι μία ομάδα όπως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για σένα; Από το καλοκαίρι ξεκίνησε αυτή η ιστορία, αλλά δεν προχώρησε. Από την πλευρά μου Θέλω να δείχνω σε κάθε αγωνιστική ότι αξίζω να βρίσκομαι στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων», ενώ ερωτηθείς για την πορεία και τις φιλοδοξίες της Δόξας στο πρωτάθλημα απάντησε: «Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έχουμε δυνατότητες να πάμε ψηλά, αλλά είναι νωρίς ακόμη. Αυτό που κοιτάζουμε είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Πιερικο».

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2070
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από fil Παρ 17 Δεκ 2010 - 1:20

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2074
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ...ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟΥ..
(ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ...Ο ΞΑΝΘΟΣ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ...)
fil
fil

Αριθμός μηνυμάτων : 740
Τόπος : ΟΠΟΥ ΠΕΤΑ Ο ΜΑΥΡΑΕΤΟΣ
Ομάδα : ΔΟΞΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ....
Registration date : 22/10/2010

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Τετ 22 Δεκ 2010 - 0:06

Ασχετο βρηκα ενα βιντεο αφιερωμα του Μαρκο Μαρκοφσκι οταν ηταν ακομα στη Σερβια...

ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Πεμ 23 Δεκ 2010 - 1:15

Χατζηπαντελίδης: «Καλύτεροι στη συνέχεια»
Όλη η οικογένεια του Χρήστου Χατζηπαντελίδη ήταν παρών στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Η επιστροφή του έπειτα από έξι χρόνια σήμανε συναγερμό και το παιχνίδι αυτό δεν ήθελε να το χάσει κανείς. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός τίμησε τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα για δυόμιση χρόνια, αλλά αυτή τη φορά επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ως αντίπαλος με τη Δόξα Δράμας. Δεν κατάφερε όμως τελικά να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν και η απόδοση των μαυραετών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα αυτό που έμεινε στο τέλος ήταν η ήττα. Οι εντυπώσεις καλές, αλλά δεν δίνουν κανένα βαθμό. Κάτι που αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες της Δόξας, οι οποίοι ετοιμάζονται στα παιχνίδια που ακολουθούν την επόμενη χρονιά να μην χαρίσουν τίποτα και σε κανέναν. «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε στα Γιάννενα», τόνισε ο Χατζηπαντελίδης στο dramagoal και αναφέρθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση τονίζοντας: «Μετά το γκολ που δεχτήκαμε και για ένα μισάωρο πιέσαμε πολύ τον ΠΑΣ, αλλά δεν ήρθε η ισοφάριση και χάθηκε ο βαθμός της ισοπαλίας». Οι εντυπώσεις που απέσπασε η Δόξα στα Γιάννενα ήταν εξαιρετικές. Συγγενείς και φίλοι τις μετέφεραν στον 30χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος περιμένει οι εμφανίσεις αυτές να συνδυάζονται και με τους βαθμούς της νίκης. «Αυτό που τους άρεσε ήταν ότι η Δόξα έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο. Δεν κλειστήκαμε και σε αρκετά σημεία του αγώνα πιέσαμε τον ΠΑΣ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Football league”, είπε και κάνοντας έναν απολογισμό για τις δεκαπέντε αγωνιστικές που διανύσαν τόνισε: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Μπορούσαμε να έχουμε άλλους έξι βαθμούς και να είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Κερδίσαμε εύκολα ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς. Με την απόδοση μας αξίζουμε μία θέση στην πρώτη εξάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια». Ξεκινώντας το φετινό μαραθώνιο υπήρξαν πολλοί που δεν πίστεψαν στην ομάδα και θεωρούσαν ότι η Δόξα θα είναι μία από τα ίδια. Προπονητής και παίκτες έχουν καταφέρει με την πορεία τους να αποδείξουν ότι είναι μία ομάδα που κοιτάζει κάθε αντίπαλο στα μάτια. «Δουλεύουμε πολύ καλά. Υπάρχει ένας προπονητής που φροντίζει για τα πάντα και το κυριότερο διαθέτουμε υγιή αποδυτήρια. Όλοι είμαστε μία οικογένεια και η διοίκηση είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της. Δεν λείπει τίποτα», τόνισε και μας εξήγησε ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο που έλειψε από τη Δόξα και δεν κατέκτησε περισσότερους βαθμούς: «Η αναποτελεσματικότητα σε κάποιες φάσεις και κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια». Καταλήγοντας ο Χατζηπαντελίδης δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο, αλλά και να στείλει τις ευχές του ενόψει των Χριστουγέννων: «Είναι μία περίοδος που μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκουραστούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις υποχρεώσεις που έχουμε με την αλλαγή του χρόνου. Ακολουθούν δύο παιχνίδια στη Δράμα με Βέροια και Αναγέννηση Καρδίτσας και θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο. Είναι γνωστό ότι η δύναμη αυτής της ομάδας διαχρονικά είναι οι φίλαθλοι της και τους περιμένουμε στο γήπεδο για να γιορτάσουμε. Λόγω των ημερών θα ευχηθώ σε όλους υγεία, ευτυχία και να έχουν δουλειά ώστε να ξεπεραστεί η κρίση»

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2089
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Σαβ 25 Δεκ 2010 - 12:12

Κουμπρόγλου: «Το όνειρο μου να παίξω στη Δόξα»
Κάνει το αγροτικό του. Ο Αλέξης Κουμπρόγλου παραχωρήθηκε δανεικός το καλοκαίρι από τη Δόξα στο Φωκικό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει πιο έτοιμος και με αγωνιστικές εμπειρίες στη Football league 2. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον ίδιο, αλλά μόλις προσαρμόστηκε έχει γίνει το επιθετικό όπλο της ομάδας της Άμφισσας και φυσικά το απολαμβάνει. Μετά από μεγάλο διάστημα επέστρεψε στη Δράμα ο 19χρονος επιθετικός για τις γιορτές και μίλησε στο dramagoal για τη μοναδική εμπειρία που ζει μακριά από την πατρίδα του. «Δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση, αλλά δεν το έχω μετανιώσει», τονίζει ο Κουμπρόγλου και μας εξηγεί πως αντέδρασε όταν άκουσε ότι θα παραχωρηθεί δανεικός: «Δεν μου άρεσε καθόλου η ιδέα. Περνούσαν πολλά από το μυαλό μου. Κάποια στιγμή είπα: ‘Αλέξη τώρα πέσε και κολύμπα στα βαθιά’. Ευτυχώς πήρα τη σωστή απόφαση και πήγα στο Φωκικό με τον οποίο πραγματοποιούμε μία εκπληκτική πορεία και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση». Μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά ο Δραμινός επιθετικός παρακολουθεί την πορεία της Δόξας στο πρωτάθλημα της Football league. «Μπορούσε να είχε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από την περσινή χρονιά. Θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου και θέλω να παίξω για να προσφέρω τα πάντα στη Δόξα. Περιμένω την ώρα που θα επιστρέψω και θα παίξω μπροστά στους φίλους μου και τους συμπολίτες μου», είπε και ερωτηθείς για τις διαφορές που έχει προλάβει να αντιληφθεί τόνισε: «Υπάρχει ομαδικότητα, πειθαρχία, αγωνιστικότητα, πάθος για τη νίκη και κάθε παιχνίδι τα παιδιά το βλέπουν διαφορετικά. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, ο μεγαλομέτοχος είναι δίπλα στην ομάδα όπως και ο κόσμος που αποτελεί τη μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας». Η αγωνιστική του παρουσία μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τους ανθρώπους της Δόξας που παρακολουθούν στενά την πορεία του και το καλοκαίρι όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει. «Το όνειρο μου από μικρό παιδί είναι να φορέσω τη φανέλα της Δόξας, όπως συμβαίνει με κάθε Δραμινό. Κάθε παιχνίδι δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο γιατί θέλω να επιστρέψω και να παίξω μπροστά στους φίλους της ομάδας που ακόμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι δίπλα και στηρίζει», δηλώνει και μας αποκαλύπτει ποιος στάθηκε δίπλα του στις δύσκολες πρώτες στιγμές που πέρασε στον Φωκικό: «Ένα ευχαριστώ είναι λίγο στον κύριο Κασδοβασίλη. Ποτέ δεν με ξέχασε και πάντα ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνούσε μαζί μου και με συμβούλευε πως θα καταφέρω να ξεπεράσω ανώδυνα την περίοδο της προσαρμογής. Οι συμβουλές του πραγματικά με βοήθησαν και με έκαναν καλύτερο». Το παράδειγμα του Κουμπρόγλου καλείται να ακολουθήσει και ο Τρελλόπουλος. Τι τον συμβουλεύει να κάνει ο Δραμινός επιθετικός; «Χωρίς δεύτερη σκέψη να έρθει στον Φωκικό. Μιλάμε στο τηλέφωνο και του εξήγησα πόσο σημαντικό είναι να κάνει αυτό το βήμα. Καλό το πρωτάθλημα των νέων, αλλά οι εμπειρίες που θα αποκομίσει θα είναι πολύ σημαντικές. Τον περιμένω να έρθει στο Φωκικό, αν και γνωρίζω ότι τον θέλουν κι άλλες ομάδες».

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2095
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από mavraetos_4 Δευ 27 Δεκ 2010 - 10:29

ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ έγραψε:Ασχετο βρηκα ενα βιντεο αφιερωμα του Μαρκο Μαρκοφσκι οταν ηταν ακομα στη Σερβια...

Νομίζω ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι κι εμείς:

Το παρακάτω videάκι, με όλα τα γκολ του Μαρκόφσκι, μέχρι την πρωτοχρονιά του 2011, στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με τη φανέλα της Δόξας, είναι αφιερομένο σε όλους τους Δοξαίους, απανταχού της γης.

Χόνια πολλά σε όλους και με το καλό να έρθει ο νέος χρόνος 2011.

mavraetos_4
mavraetos_4

Αριθμός μηνυμάτων : 1043
Τόπος : Σέρρες
Ομάδα : ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις] - Σελίδα 2 Doxavs

ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις] - Σελίδα 2 19small140

Registration date : 28/09/2009

Δημοσίευση από Sir George Δευ 27 Δεκ 2010 - 20:48

respect για μια ακομη φορα στον mavraetos ... χρονια πολλα σε ολους υγεια και ευτυχια
Sir George
Sir George

Αριθμός μηνυμάτων : 932
Τόπος : Drama
Ομάδα : Δόξα Δράμας Δόξα Δράμας μια ζωή όπου παίζεις θα είμαστε εκεί...

Δημοσίευση από morfi Δευ 27 Δεκ 2010 - 23:45

Κασδοβασίλης: Θέλουμε το τρίτο εισιτήριο!

Ακολουθούν αποσπάσματα της τηλεοπτικής συνέντευξης του Αντώνη Κασδοβασίλη στο ΑΛΦΑ TV Δράμας και τους Σάκη Πετρόπουλο, Λάζαρο Μιχαηλίδη

Η έλευση του Θανάση Σάμιου έδωσε αξιπιστία στη Δόξα Δράμας, ενώ η προπονητική παρουσία του Μιχάλη Γρηγορίου με όλο του το επιτελείο, έδωσε ταυτότητα σε ένα νέο σύνολο. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το καλοκαίρι έγιναν 19 μεταγραφές.

Όπου κι αν αγωνιστήκαμε φέτος, όλοι αναγνώρισαν πως παίζουμε ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία, είμαστε ήδη σε προχωρημένες επαφές με 3 αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ενώ πιστεύουμε πως η πρώτη μεταγραφή θα κάνει ντεμπούτο στον αγώνα με τη Βέροια.

Είναι αλήθεια πως θέλουμε το τρίτο εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα. Αν αυτό δεν γίνει φέτος, τότε είναι αυτοσκοπός για την επόμενη χρονιά.

Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει όλο το εγχείρημα και τους τοπικούς φορείς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κ. Σάμιου. Η απόκτηση του προπονητηρίου έχει λύσει τα χέρια του Γρηγορίου για την προετοιμασία της ομάδας. Θα ανεβάσουμε 3-4 παιδιά από τα ΤΕΠ στην ανδρική ομαδα, με τη μορφή εκπαιδευόμενων.
morfi
morfi

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Παρ 31 Δεκ 2010 - 11:05

Συνεντευξεις απο το περιοδικο Glorious

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ

«Έχω κοινό όραμα για τη Δόξα με τον κ. Σάμιο»

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να μιλήσεις μαζί του και αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο χαρακτήρα, έναν οικογενειάρχη, έναν άνθρωπο που βάζει πάνω από όλα τη ψυχική του ηρεμία και όχι τα χρήματα. Ο λόγος για τον Δημήτρη Γελαδάρη, τον 36χρονο αμυντικό των Μευραετών που ήρθε στη Δράμα το καλοκαίρι με σκοπό να βοηθήσει και αυτός στην προσπάθεια της Δόξας να επανέλθει εκεί που της αξίζει. Πάμε λοιπόν, να τον γνωρίσουμε καλύτερα:

Δημήτρη, για να μπορέσουν να καταλάβουν οι φίλοι της Δόξας, θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για τον εαυτό σου και φυσικά από πού ξεκίνησες το ποδόσφαιρο.

Γεννήθηκα στις 06 Νοεμβρίου 1974 στο Λιανοβέργι Ημαθείας. Είμαι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού 5,5 ετών. Ξεκίνησα επαγγελματικά το ποδόσφαιρο σε ηλικία 17 ετών στους Πόντιους Βέροιας(3,5 χρόνια), στη συνέχεια πήγα στον Εθνικό Πειραιώς(2,5 χρόνια), μετά υπόγραψα στη Skoda Ξάνθης όπου έμεινα 5 χρόνια, έπειτα πήγα στη Χαλκηδόνα-Ατρόμητος Αθηνών(είχαν συγχωνευτεί) όπου παρέμεινα 5 χρόνια και στη συνέχεια πήγα στον Εργοτέλη για 2 περιόδους. Από φέτος το καλοκαίρι, είμαι εδώ στη Δράμα και δεν το έχω μετανιώσει.

Αλήθεια Δημήτρη, είχε ακουστεί ότι είχες δελεαστικότερη πρόταση, από πλευράς χρημάτων, από ομάδα της Μακεδονίας που αγωνίζεται στη Super League. Γιατί επέλεξες τη Δόξα και όχι αυτή;

Είναι αλήθεια ότι μου έγινε πρόταση από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Όμως, όπως οι διοικούντες ενός συλλόγου ρωτάνε να μάθουν για έναν παίκτη(για τον χαρακτήρα του, την εξωγηπεδική του ζωή κ.α.), έτσι και εγώ ρώτησα και έμαθα πληροφορίες για τη διοικητική λειτουργία της Δόξας, για τον κ. Σάμιο και διάφορα άλλα στοιχεία που αφορούν τη διαβίωσή μου στην πόλη σας. Μάλιστα, δεν το κρύβω ότι ζήτησα και τη γνώμη ενός παλιού μου συμπαίκτη στον Εθνικό, του Γιάννη Τσιπλάκη, ο οποίος μου είπε τα καλύτερα λόγια και τον ευχαριστώ δημόσια. Τα ίδια μου είπε και ο Κώστας Άγγος. Φυσικά, τα ίδια μου είπαν και όσοι τους ρώτησα για τον κ. Σάμιο, για τη φερεγγυότητά του και το όραμα που έχει για τη Δόξα Δράμας. Το διαπιστώνω, βέβαια και ο ίδιος προσωπικά, τώρα που βρίσκομαι στο σύλλογο. Βλέπω ότι ήρθε για να μείνει και για να προσπαθήσει να επαναφέρει τη Δόξα στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιας και αναφέρθηκες στη διοικητική λειτουργία, έχοντας περάσει από πολλές ομάδες, πως την κρίνεις;

Ευτυχώς και ευχαριστώ το Θεό για αυτό, είμαι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα με φερέγγυους προέδρους. Τι να πω για τον κ. Πανόπουλο, τον κ. Παπουτσάκη, τον κ. Σπανό; Τι να πω για τον κ. Σάμιο, που σε επίπεδα Β Εθνικής και με αυτήν την οικονομική κρίση που περνάμε, όλοι πληρωνόμαστε στην ώρα μας. Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν παίκτη να μην έχει το μυαλό του στον τρόπο διαβίωσής του, γιατί μην ξεχνάμε ότι και οι ποδοσφαιριστές έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις. Στην τωρινή Δόξα, μπορεί ένας παίκτης να βρει την ηρεμία του και τις ιδανικότερες συνθήκες για να δουλέψει. Μη νομίζεται ότι αυτά δεν «ακούγονται» μεταξύ των παικτών όλων των ομάδων και αυτό θα το δείτε σίγουρα στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους όπου πολλοί θα είναι αυτοί που θα θέλουν να φορέσουν τη φανέλα με το Μαυραετό στο στήθος.

Πέρασες από ομάδες που είχαν περισσότερους φιλάθλους από τη Δόξα και από άλλες που είχαν λιγότερους. Πως κρίνεις το δραμινό φίλαθλο;

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Δράμα, κατάλαβα ότι οι φίλαθλοι του νομού αγαπάνε υπερβολικά τη Δόξα. Έμεινα άναυδος, όταν μια μέρα περπατούσα στην πλατεία και ένας κύριος που πετάχτηκε μέσα από ένα βιβλιοπωλείο, αφού στην αρχή με κοίταξε και κατάλαβε ποιος ήμουν, με πήρε μέσα και μου έδειξε τόσες πολλές παλιές φωτογραφίες της ομάδας, ενώ σε μια στιγμή τον είδα να συγκινείτε. Βλέπω, επίσης, με έκπληξη ότι σε πολλά μαγαζιά της πόλης υπάρχουν φωτογραφίες της Δόξας. Δεν το συναντάς αυτό σε τόσο μεγάλη έκταση αλλού. Και φυσικά, έχω διαπιστώσει ότι ο κόσμος της Δράμας ξέρει από μπάλα και μπορεί να καταλάβει πότε «ματώνεις» τη φανέλα και πότε είσαι «δημόσιος υπάλληλος». Ευτυχώς, μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει ότι όλα τα παιδιά προσπαθούμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι θα πείσουμε ακόμη περισσότερους να έρθουν κοντά στη Δόξα. Όσον αφορά το πρόσωπο μου, έχω καταλάβει ότι τρέφουν έναν σεβασμό προς εμένα, τον οποίο προσπαθώ να ανταποδίδω σε αυτούς με την αγωνιστική μου παρουσία μέσα στο γήπεδο. Καταλαβαίνω μερικούς, που όταν ήρθα στη Δόξα μιλούσαν για την ηλικία μου, αλλά θα πρέπει να πω σε όλους ότι η αγωνιστική παρουσία κάθε ποδοσφαιριστή εξαρτάται από πολύ περισσότερα πράγματα.

Νιώθω ότι βγάζεις ένα παράπονο προς τα έξω?

Όχι βέβαια. Δεν ήρθα στη Δόξα για να αποδείξω ποιος είμαι. Ήρθα για να τη βοηθήσω, καθώς ένοιωσα ότι έχω τα ίδια οράματα με τον κ. Σάμιο και τον κ. Γρηγορίου που με εμπιστεύτηκαν. Είχα 17 «γεμάτες» περιόδους στην Α’ Εθνική, προσέχω την εξωγηπεδική μου ζωή, οι εργομετρικές εξετάσεις μου είναι από τις καλύτερες και προσπαθώ να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου μέσα στο γήπεδο. Τώρα πλέον, βλέπω ότι και ο κόσμος μου ανταποδίδει αγάπη και χαίρομαι για αυτό. Όλα αυτά βέβαια, τα οφείλω στην οικογένεια μου και συγκεκριμένα στη σύζυγό μου, χωρίς τη βοήθεια της οποίας δεν θα είχα πετύχει όλα όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Διετέλεσες συμπαίκτης με τον τωρινό σου προπονητή. Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή αυτό;

Κάθε άλλο παρά δύσκολο είναι. Αντίθετα, για μένα είναι μεγάλη χαρά που συνεργαζόμαστε και δεν σας κρύβω ότι ήταν και ένας ακόμη λόγος που ήρθα στη Δόξα. Τον πολύ καλό χαρακτήρα του τον γνώριζα, ενώ έμαθα από άλλους και για τις προπονητικές του ικανότητες. Τον θεωρώ ένα από τους ανερχόμενους έλληνες τεχνικούς, ενώ στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω ότι όλο το προπονητικό τιμ είναι εξαιρετικό και δουλεύει σε επιστημονικά-επαγγελματικά πρότυπα..

Να έρθουμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Τελευταία βλέπουμε κάτι περίεργα σφυρίγματα εις βάρος της Δόξας τα οποία, μάλιστα, ώθησαν τον κ. Σάμιο στο να προβεί σε ανακοινώσεις. Πως το σχολιάζεις;

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση. Επαναλαμβανόμενες καταστάσεις παύουν να είναι σύμπτωση. Άκουγα από τους συμπαίκτες μου κάποια πράγματα και όπως μου λένε ίσως γίνουν χειρότερα. Όντως, σε πολλά παιχνίδια αδικηθήκαμε και δεν πήραμε ότι αξίζαμε. Είναι άδικο αυτό για μας, όπως και για τον καθένα. Δεν θέλουμε χάρη από κανέναν. Θέλουμε το 50-50. Νομίζω ότι η διοίκηση, με πολύ σοβαρότητα προσπαθεί να το λύσει και να προφυλάξει την ομάδα.

Πέρσι, με την προηγούμενη διοίκηση, η ομάδα είχε στόχο την άνοδο και κατέληξε στα Play-out. Φέτος, άλλαξαν τα δεδομένα και ο κ. Σάμιος μίλησε για «χτίσιμο» της Δόξας. Ποια η άποψή σου;

Τον κόσμο δεν πρέπει να τον κοροϊδεύεις. Οι «Δοξαίοι» ξέρουν από μπάλα και δεν τρώνε «κουτόχορτο». Είμαστε 19 νέοι παίκτες. Πολύ σωστά, πιστεύω, ότι ο κ. Σάμιος είπε την αλήθεια στους φιλάθλους. Ότι δηλαδή, πάμε να φτιάξουμε μια ομάδα σε βάθος τριετίας. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Φτιάχνεις ένα σύνολο, προσθέτεις-αφαιρείς τον Ιανουάριο, το καλοκαίρι, πάντα όμως με τη συνεργασία προπονητικού τιμ-διοίκησης. Αυτό είναι δικό τους θέμα. Εμείς οι παίκτες πρέπει να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως ένα «κομμάτι του παζλ».

Δημήτρη, το περιοδικό αυτό το καρτούν στα χέρια τους αυτή την ώρα πολλά νέα παιδιά που έχουν σαν στόχο να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, λίγα ίσως τα καταφέρουν. Τι θα ήθελες να τους πεις;

«Ποδοσφαιριστής» δεν είσαι μόνο τις δύο-τρεις ώρες της προπόνησης ή στη μιάμιση ώρα του αγώνα. «Ποδοσφαιριστής» είσαι και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Πρέπει να προσέξεις τι θα φας, πότε θα το φας, πότε θα κοιμηθείς, πόσο θα κοιμηθείς και προ πάντων πρέπει να επιδιώκεις τη ψυχική σου ηρεμία. Αυτό λέω πάντα στα νεαρά παιδιά που βρίσκω σε κάθε ομάδα που πηγαίνω, αυτό λέω και σε όσους μας διαβάζουν αυτή την ώρα. Άφησα τελευταία συμβουλή την δουλειά. Αν δεν δουλέψεις και αφήσεις τον εαυτό σου, θα σε αφήσει και αυτός !!!!

MARKO MARKOVSKI

«Προτίμησα τη Δόξα και δεν το έχω μετανιώσει»

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι κατάφερε από την πρώτη ημέρα να ενθουσιάσει τους φίλους της Δόξας με τις ποδοσφαιρικές του επιδώσεις. Είναι γεγονός· όταν ο Μάρκο βρίσκει δρόμο προς τα δίχτυα, η Δόξα δε χάνει. Και αυτό γιατί σύμφωνα με στοιχεία, η Δόξα έχει πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης ή τον 1 βαθμό της ισοπαλίας όσες φορές έχει σκοράρει ο Μαρκόφσκι, εκτός από το παιχνίδι με την Κέρκυρα την περσινή σεζόν, με τον Θρασύβουλο και τον ΟΦΗ φέτος. Αυτό και μόνο τα λέει όλα.

Ο 24χρονος επιθετικός της Δόξας έχει ήδη προλάβει να γίνει πόθος πολλών ομάδων μέσα από την παρουσία του στη δραμινή ομάδα. Στο παιχνίδι με το Αιγάλεω, στις 28 Νοεμβρίου, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές και έχει πετύχει 39 γκολ. Με τη φανέλα της Καλλιθέας έχει αγωνιστεί 53 φορές και έχει σκοράρει 19 φορές. Στα 47 παιχνίδια του με τη Δόξα, ο επιθετικός Μάρκο Μαρκόφσκι έχει αντικατασταθεί μόνο 4 φορές με το χρόνο συμμετοχής του να φτάνει τα 4.153 λεπτά, ενώ 20 φορές έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το όνομα του Μάρκο Μαρκόφσκι ηχεί γνώριμο στα αυτιά ακόμη και στα αυτιά των Δραμινών που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τη Δόξα. Ίσως γιατί βρίσκεται πίσω από τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει η δραμινή ομάδα. Και οι δύο ήμασταν στην ώρα μας στο ραντεβού που κλείσαμε για τη συνέντευξη. Αυτό που δεν προβλέψαμε και μας καθυστέρησε – ευχάριστα βέβαια – ήταν ότι δε σταματούσαν να τον χαιρετάνε συμπολίτες μας, αφού η συνάντηση είχε προγραμματιστεί σε καφέ της πόλης μας.

Μάρκο, υπήρξαν διάφορα σενάρια στο τέλος της περσινής σεζόν που σε ήθελαν να φεύγεις από τη Δόξα και να αγωνίζεσαι σε ομάδα Α’ Εθνικής.

Δέχθηκα προτάσεις από διάφορες ομάδες. Αυτό είναι αλήθεια. Και μάλιστα, η ομάδα που έκανε τις περισσότερες προσπάθειες για να με αποκτήσει ήταν η Κέρκυρα. Όπως επίσης έγιναν και κάποιες συνομιλίες με την ΑΕΚ, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν. Δεν κρύβω ότι επιθυμούσα να πάω πολύ σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, όμως από τη στιγμή που δεν προχώρησαν οι συζητήσεις, αποφάσισα να μείνω στη Δόξα μέχρι τη λήξη του συμβολαίου μου. Ακόμη και λίγες ημέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος, ο κ. Κασδοβασίλης με ενημέρωσε πως είχε εκφράσει επιθυμία και η Ξάνθη, για να με αποκτήσει, όμως τότε η Δόξα δεν μπορούσε να με δώσει αφού δεν είχε παίκτη για να με αντικαταστήσει. Στη Δόξα θα μείνω έξι μήνες ή ένα χρόνο. Δεν μπορώ να το γνωρίζω ακόμη. Θα δείξει. Το καλοκαίρι διάβαζα σε site ότι «ο Μαρκόφσκι δε θα δίνει πλέον το 100% των δυνατοτήτων του», «θα μείνει στη Δράμα μέχρι να περάσει ο καιρός για να φύγει», κ.α. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα με ενόχλησαν πάρα πολύ γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και ποτέ δεν ενεργώ μ’ αυτό τον τρόπο στη ζωή μου. Πάνω απ’ όλα είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και η δουλειά μου είναι να εργάζομαι με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι από την πρώτη ημέρα που μπαίνω σε μία ομάδα μέχρι την τελευταία. Αλλά πάνω απ’ όλα έχω αγαπήσει τη Δόξα και δεν υπάρχει ποτέ η περίπτωση να λειτουργήσω ανέντιμα και χωρίς υπευθυνότητα απέναντι της. Αυτό βέβαια το έχω αποδείξει όσο καιρό είμαι στη Δόξα και οι συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων έχουν πάρει την απάντησή τους.

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου και κόσμος αναρωτιέται τι σκοπεύεις να κάνεις.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι το όνειρό μου. Να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Όμως παράλληλα δε θέλω να χάσει η Δόξα από εμένα, αλλά να κερδίσει. Έτσι, είναι προτιμότερο να μου γίνει πρόταση από μεγάλη ομάδα τον Ιανουάριο, προκειμένου να μπουν λεφτά στο ταμείο της Δόξας. Όσο χρόνο είμαι στη Δόξα, η σχέση μας είναι αμοιβαία. Κι εγώ πήρα πολλά από τη Δόξα και δεν έχω παράπονο, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα της Δράμας που με αγκάλιασε. Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε ομάδες με υψηλούς στόχους στην Α’ Εθνική, παράλληλα όμως επιθυμώ η Δόξα να επωφεληθεί από τη μεταγραφή μου.

Μετά την πολλή καλή περσινή σεζόν φέτος βλέπουμε να «τρως ξύλο», στην προσπάθεια των αντιπάλων να σε μαρκάρουν. Πιστεύεις ότι τα πράγματα στη Β’ Εθνική έχουν αγριέψει;

Είναι λογικό. Σκεφτείτε ότι πολλές φορές μετά το τέλος του παιχνιδιού με πλησιάζουν συνάδελφοι από άλλες ομάδες, με τους οποίους διατηρώ φιλικές σχέσεις, και μου λένε ότι έχουν πάρει εντολή από τους προπονητές τους να κάνουν τα πάντα για να με σταματήσουν. Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο και σε κάθε παιχνίδι ξέρω ότι θα φάω κλοτσιές και ξύλο. Όμως γνωρίζω πως θα παίξω και πως θα ελιχθώ μέσα στο παιχνίδι, προκειμένου να προστατευτώ.

Μάρκο, η δουλειά σου είναι να παίζεις μπάλα και να πετυχαίνεις γκολ και γι’ αυτό πληρώνεσαι. Δεν έρχονται όμως στιγμές που νιώθεις ότι οι κόποι σου δεν έχουν αποτέλεσμα ή ότι αδικείται κατάφορα η συνολική προσπάθεια της ομάδας σου, όταν γίνονται σκόπιμα (Wink λάθη από τη διαιτησία;

Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Η δουλειά μας είναι να σκοράρουμε και αυτό φυσικά επιθυμούμε σε κάθε αγώνα. Βέβαια υπάρχουν φορές που δε σε πάει το παιχνίδι, που χάνεις ευκαιρίες και γενικότερα δε σε θέλει η μπάλα. Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο. Όταν όμως βάζεις ένα καθαρό γκολ και έρχεται ο διαιτητής και στο ακυρώνει, είναι ότι πιο άσχημο μπορεί να συμβεί σ’ έναν ποδοσφαιριστή και φυσικά στην ομάδα του.

Δώσε μου ένα ρεαλιστικό στόχο για το μέλλον της Δόξας.

Στην αρχή της περιόδου κανείς δεν πίστευε ότι θα παρουσιάσουμε κάτι το ιδιαίτερο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε χτιστεί από την αρχή και αποτελούνταν από νέους παίκτες. Επόμενο ήταν να χρειαστούμε έναν Α χρόνο. Όμως με σοβαρότητα και συγκέντρωση, αποδείξαμε στον κόσμο ότι μπορεί να πιστέψει στην ομάδα. Βέβαια τα ατυχή αποτελέσματα που έχουμε σημειώσει στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχουν παγώσει τους φιλάθλους. Πιστεύω όμως ότι αν καταφέρουμε να πετύχουμε τρεις συνεχόμενες νίκες, θα επιστρέψουμε στον καλό μας εαυτό και θα ανέβουμε πολύ στη βαθμολογία. Επιδίωξή μου είναι να μπούμε στην εξάδα κι από κει και πέρα, όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε το κλίμα στην ομάδα φέτος, είναι πολύ καλό και αυτό θα βγει.

Ο φίλαθλος κόσμος της Δόξας μπορεί να γεμίσει το γήπεδο της ομάδας. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει προκειμένου η Δόξα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της;

Πιστεύω ότι εμείς πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο.. Μόνο εμείς, με το να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να φέρνουμε νίκες στην ομάδα. Έχουμε καλό πρόγραμμα και θα το καταφέρουμε. Αν κάνουμε καλή εμφάνιση με την Ηλιούπολη (σ.σ. η συνέντευξη έγινε λίγο πριν το παιχνίδι με την Ηλιούπολη) και φέρουμε τη νίκη, και με τον Αγροτικό φέρουμε διπλό, τότε στο παιχνίδι με τον Πιερικό θα παίξουμε μπροστά σε 6.000 φιλάθλους.

Οι οπαδοί της Δόξας δε χρειάστηκαν πολλά δείγματα γραφής από εσένα. Με το που μπήκες στην ομάδα σε αγκάλιασαν και σε αγάπησαν. Κι εσύ τους επιστρέφεις αυτό το δώρο σχεδόν σε κάθε παιχνίδι με το να παίζεις πολύ καλά και να πετυχαίνεις γκολ. Τι σημαίνει για σένα αυτή η αμοιβαία σχέση με τους φιλάθλους;

Από την πρώτη μέρα οι φίλαθλοι της Δόξας με αγκαλιάσανε. Δε θα ξεχάσω τη συμμετοχή μου στο πρώτο φιλικό της Δόξας με τον Αγροτικό Αστέρα και το χειροκρότημα των οπαδών που εισέπραξα. Για έναν ποδοσφαιριστή είναι ότι πιο σημαντικό να τον αγαπάνε οι φίλαθλοι. Η στιγμή που πανηγυρίζω ένα γκολ με τους φιλάθλους είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα.

Η Δόξα πέρυσι, αλλά και φέτος δύσκολα κερδίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τι πιστεύεις ότι φταίει;

Όντως έχουμε πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Και μάλιστα είμαστε μία ομάδα που ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε κόσμο μαζί μας. Δεν παίζουμε μόνοι μας όπως πολλές ομάδες στη Β’ Εθνική. Το μόνο που μπορώ να εκτιμήσω είναι ότι μας έχει κυριεύσει το άγχος και πρέπει να το αποβάλλουμε. Πιστεύω ότι αν κερδίσουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας θα ανέβει η ψυχολογία μας και θα σημειώσουμε καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.

Πόσο εύκολο είναι να αγαπήσεις μία ομάδα. Αρκεί ένα καλό συμβόλαιο ή υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις;

Γιάννη, το να σου πω ότι για μένα τα λεφτά δεν είναι το παν για να πάω σε μία ομάδα, θα είναι μόνο θεωρία. Θα σου διηγηθώ την ιστορία που έζησα - στην οποία πρώτη φορά αναφέρομαι - ενώ περίμενα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για να έρθω να υπογράψω στη Δόξα στα μέσα του Αυγούστου το 2009. Τότε, είχα προτάσεις από Παναιτωλικό και Δόξα. Μεταξύ αυτών είχα επιλέξει να έρθω στη Δόξα. Ενώ λοιπόν περίμενα μαζί με τον μάνατζέρ μου την πτήση μου για Ελλάδα, για να έρθω να υπογράψω στη Δόξα, δέχομαι ένα τηλεφώνημα από την ομάδα της Κέρκυρας. Όλοι γνωρίζαμε ότι η ομάδα της Κέρκυρας θα πρωταγωνιστούσε και φυσικά ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα και μάλιστα όταν μου εξήγησαν πως από το ποσό που έχω συμφωνήσει με τη Δόξα θα μου έδιναν πολλά περισσότερα. Είχα μία ώρα μπροστά μου για να αποφασίσω. Μάλιστα, ο άνθρωπος της Κέρκυρας, μου είπε ότι μόλις φτάσω στη Θεσσαλονίκη θα με περιμένει κάποιος, ο οποίος θα με πάει απευθείας στην Κέρκυρα για να υπογράψω. Δε χρειάστηκε όμως να το σκεφτώ ούτε για μια ώρα. Άλλωστε αν κάποιος το μετάνιωνε, θα ήμουν εγώ και μόνο. Είχα πάρει την απόφασή μου να έρθω στη Δόξα Δράμας. Και αυτό, γιατί είχα δώσει το λόγο μου. Αλλά επιπλέον, οι άνθρωποι της Δόξας είχαν τρέξει προκειμένου να βγουν γρήγορα όλα τα χαρτιά που χρειαζόμουν για να έρθω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ στη Δόξα. Ένα χρόνο μετά, όχι μόνο δεν το μετάνιωσα καθόλου, αλλά για μένα αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερη η επιλογή το να έρθω στη Δόξα Δράμας.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχεις ζήσει με τη Δόξα;

Έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές στη Δόξα. Αν εξαιρέσω την περσινή περίοδο, που μπήκαμε στα πλέι άουτ, η παραμονή μου στη Δόξα είναι γεμάτη μόνο με καλές στιγμές.

Βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τα αγαπημένα μου γκολ, ένα από τα οποία πέτυχα στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρόδο στα πλέι άουτ. Τότε για μένα το γκολ είχε μεγαλύτερη αξία, επειδή βρισκόμασταν σαν ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση. Έχω πετύχει πολλά γκολ, όμως αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω, γιατί πιστεύω ότι ήταν γκολ κατηγορίας.

Θεωρείς τυχερή τη Δόξα που σε δύσκολους καιρούς βρέθηκε ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ανέλαβε τη διοίκησή της

Όλοι οι ποδοσφαιριστές στη Δόξα είμαστε επαγγελματίες κι έχουμε περάσει κι από άλλες ομάδες. Γνωρίζουμε τι γίνεται στο χώρο. Και πόσο μάλιστα σήμερα, που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες. Να σας πω ότι πολλοί ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει στα διοικητικά της Δόξας. Τα πάντα λειτουργούν άψογα. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς του παίκτες. Μας προσφέρει πρώτα απ’ όλα ηρεμία και τη δυνατότητα να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στην μπάλα και στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Σήμερα, πολύ λίγες ομάδες έχουν πρόεδρο που πληρώνει τους παίκτες του κάθε 1η του μηνός.

Η Δόξα αντιμετωπίζει γηπεδικό πρόβλημα, αφού είναι αναγκασμένη να αναζητά κάθε φορά ένα γήπεδο προκειμένου να προπονηθεί. Ήδη ο κ. Σάμιος έχει κάνει κάποιες κινήσεις, ώστε πολύ σύντομα η ομάδα να αποκτήσει το δικό της προπονητικό κέντρο. Πόσο σημαντικό είναι για εσας;

Είναι πολύ άσχημο για έναν ποδοσφαιριστή να μην ξέρει κάθε φορά σε ποιο γήπεδο θα προπονηθεί. Να μην ξέρει που θα πάει κι αν το γήπεδο θα είναι μαλακό ή σκληρό. Βέβαια είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να κάνουμε υπομονή. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρός μας, κάνει τα πάντα προκειμένου η ομάδα πολύ γρήγορα να έχει στη διάθεσή της ένα αξιόλογο προπονητικό κέντρο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΔΟΒΑΣΙΛΗΣ

Σήμερα η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει τις συνεντεύξεις του γενικού αρχηγού Αντώνη Κασδοβασίλη και των ποδοσφαιριστών της Δόξας Μάρκο Μαρκόφσκι και Δημήτρη Γελαδάρη, όπως αυτές δημοσιεύονται στο δεύτερο τεύχος του «Glorious», του τρίμηνης εκδοσης περιοδικού της ΠΑΕ. Οι συνεντεύξεις δόθηκαν στους εκλεκτούς δημοσιογράφους της Δράμας Σάκη Πετρόπουλο, Λάζαρο Παπαλαζάρου και Γιάννη Κιοσίδη τους οποίους μαζί με τον υπεύθυνο τύπου της ΠΑΕ Γιάννη Μέγα, ευχαριστούμε για την συγκατάθεση τους στην δημοσίευση των κειμένων. Έτσι οι αναγμνώστες μας που δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τις δηλώσεις των τριών διακεκριμένων στελεχών της δραμινής ΠΑΕ.

Αντώνης Κασδοβασίλης:

Ο αμυντικός πύργος της ομάδας του '80, τώρα ξανά σε δράση απ την θέση του team-manager της ΠΑΕ ΔΟΞΑ βάζει οροφή στις προσδοκίες του λέγοντας: "Η Δόξα μπορεί, ο Σάμιος θέλει, να δούμε τον Μαυραετό και πάλι ψηλά!"

Κάθε ομάδα κάθε σύλλογος μέσα και έξω απ τους αγωνιστικούς χώρους θέλει τους κατάλληλους παίκτες η παράγοντες που με την παρουσία τους έχουν ρόλο και έργο στις όποιες εξελίξεις. Έτσι στην νέα εποχή που ξεπρόβαλλε με την παρουσία του Εφοπλιστή Θανάση Σάμιου ξεχωριστό ρόλο στην ΠΑΕ έχει η γνώριμη φιγούρα των ελληνικών γηπέδων ο λόγος φυσικά για τον Αντώνη Κασδοβασίλη που 25 ώρες στο 24ωρο είναι σε δράση για την ΠΑΕ ΔΟΞΑ και όχι μόνο. Πριν από 53 χρόνια είδε το φως της ζωής στην Χρυσούπολη Καβάλας αλλά η ποδοσφαιρική του ταυτότητα έχει αφετηρία την Ποδοσφαιρομάνα Δράμα, αφού εντάχτηκε από νωρίς στις Ακαδημίες του Πανδραμαϊκού για να έρθει το 1980 η κλήση απ την Μητέρα ΔΟΞΑ όπου επί μια πενταετία ο Αντώνης προσφέρει τις υπηρεσίες του με επακόλουθο το άλμα του και την μεταγραφή του Ολυμπιακού όπου με την αγωνιστικότητα του καταφέρνει να γίνει από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές της κερκίδας των ερυθρολεύκων. Ακολουθεί ένα οδοιπορικό σε Λιβαδειά-και Δόξα Βύρωνα οπού κρεμά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Η καριέρα του προπονητή για τον Αντώνη Κασδοβασιλη είναι και αυτή αντίστοιχα επιτυχημένη αφού οι Αθηναϊκές ομάδες Κεραυνός Κερατέας-Χολαργός-Αγία Παρασκευή γιορτάζουν οι δυο απ αυτές ανόδους κατηγορίας .Η επιστροφή στον Ολυμπιακό τον βρίσκει κοντά στον Τάκη Λεμονή σε θέση σκάουτερ. Ακολουθεί ο Ακράτητος στην Α Εθνική, μετά ο Αχαρναϊκός και επιστρέφει ως υπεύθυνος στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ κάνει και ένα πέρασμα από το Βύζα Μεγάρων και τη Μαρκό. Μετά από 24 ακριβώς χρόνια έρχεται η μεγάλη επιστροφή στην ομάδα που τον ανέδειξε κάτι που όπως ο ίδιος λέει ήθελε πάρα πολύ. Έτσι η εμπλοκή του Θανάση Σάμιου στα κοινά των Μαυραετών και η ευθεία κλήση προς τον Αντώνη για συστράτευση ήταν ο κύβος στην ψυχή του Αντώνη παρότι άφηνε στο Λεκανοπέδιο αγαπημένα πρόσωπα και επαγγελματικές ασχολίες. Το ιστορικό μεγαλείο της Δόξας και η προσωπικότητα του Σάμιου ήταν τα στοιχεία που τον οδήγησαν στη θέση του γενικού κουμανταδόρου στην ΠΑΕ. Βρεθήκαμε με τον Αντώνη στο επιβλητικό Μουσείο χώρο κατάλληλο για μια κατάθεση ψυχής απ τον ίδιο Αντώνη ξανά πίσω στην Φωλιά των Μαυραετών, δίπλα στον Σάμιο. Αλήθεια πως προέκυψε αυτή η συνεργασία! Κατ αρχήν το πιο θετικό είναι η έλευση του Σάμιου αφού στην αναζήτηση του για ανάληψη μιας ομάδας με προοπτική το ξεκαθάρισα ότι οι επιλογές είναι συγκεκριμένες όπως Λάρισα-Αγρίνιο -Γιάννενα και φυσικά ΔΟΞΑ με κριτήριο την προοπτική που έχουν. Η αποφαση του δεν ηταν και πολύ δύσκολη καθώς λίγες ομάδες έχουν τη δυναμική της Δόξας και έτσι η παρουσία του στην Δράμα έγινε πραγματικότητα πέρσι τον Φεβρουάριο .

Σε μια ΔΟΞΑ όμως που αναζητά ξανά ρόλο σε μια πιο σκληρή ποδοσφαιρική πραγματικότητα ποιες είναι οι Διοικητικές προσδοκίες ;

Από μόνη της η ιστορική καταβολή δεν φτάνει χρειάζεται συνδυασμένη πολύπλευρη προσπάθεια και εδώ έρχεται η εμπλοκή του κ Σάμιου που δεν θέλει απλή διαχείριση αλλά αποκατάσταση της ιστορίας και γιατί όχι και παραπάνω .Κτίζουμε μια νέα ομάδα και η παρουσία του προπονητή μας κΓρηγοριού είναι πλεονέκτημα μας αφού με τον ερχομό 18-19 νέων παικτών ξεκίνησε η κοινή προσπάθεια σε καθαρά επαγγελματικά δεδομένα Δεχτήκαμε και αμφισβήτηση για πρόσωπα και πράγματα άλλα προχωράμε αφού υπάρχει παρών και μέλλον .Φέτος έχουμε στόχο την 6αδα ανόδου δεν παραβλέπουμε ότι υπάρχουν ομάδες με μπάτζετ περί τα 5 εκ όπως η Λιβαδειά, ο Πανθρακικος, ο ΟΦΗ όπως και άλλες ανταγωνιστικές ομάδες. Θέλουμε εισιτήριο ανόδου και ήδη σχεδιάζουμε την ένταξη νέων παικτών στο δυναμικό μας έτσι ώστε ο προπονητής μας να έχει πιο ποιοτικό ρόστερ και μεγάλο βάθος .Πάρθηκε ήδη απόφαση…

Γηπεδικές υποδομές και επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάνε μαζί αλλα είδαμε την Ομάδα περιπλανώμενη στον Νομό για μια προπόνηση κάτι που ενεργοποίησε άμεσα τον κ.Σάμιο με την απόκτηση Προπονητηρίου κάτι που το έζησες όσο κανείς;

Κατ αρχάς θεωρώ Ιστορική στιγμή για την Δόξα την απόκτηση προπονητηρίου στην Αδριανή έστω και για μια 10ετια μαζί με το γήπεδο Κουδουνιών που παραχωρήθηκε απ τον Δήμο Δράμας φεύγει ο καθημερινός βραχνάς εξεύρεσης χώρου προπόνησης

Μετά την απόκτηση χώρων προπόνησης ας πάμε στο DNA της περιοχής που είναι τα ταλέντα και ποια η δική σας φιλοσοφία επ αυτού για ανάδειξη-αξιοποίηση?

Η ΔΟΞΑ είναι σκαλοπάτι για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει όνειρα κάτι που το βίωσα και εγώ ο ίδιος. Το μέλλον της Δόξας είναι στα νέα παιδιά το έχουμε ύψιστη προτεραιότητα στην ΠΑΕ αφού πέρσι δοκιμάστηκαν 140 παιδιά και φέτος έχουμε από κοντά και τις Μεικτές της ΕΠΣ Δράμας και θα προβούμε την Άνοιξη σε προτάσεις. Εδώ να τονίσω ότι διάφοροι μεσάζοντες 'αδειάζουν' τα μυαλά παιδιών και γονιών με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ταλαντούχα παιδιά περί δήθεν εντάξεων σε ΠΑΟΚ Άρη και Αστέρα Τρίπολης. Δηλώνω η ΔΟΞΑ είναι εδώ αξιόπιστη και δυνατή

Χαράζει το 2011, μια νέα χρονιά, οι φίλαθλοι της Δόξας τι να περιμένουν κ Κασδοβασιλη ;

Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε, προχωρούμε σε νέα αναβάθμιση της ΔΟΞΑΣ πάντα με την καθοδήγηση του ηγέτη μας σε στόχους ορατούς σταδιακά και μεθοδικά .Υπάρχει μια Δυναμική που δίνει ο λαός σε αυτόν πιστεύουμε μαζί του θα πάμε ψηλά.

Αρκετά χρόνια τώρα πληγώθηκε, έφυγε πήγε αλλού...χάσαμε μια γενεά φιλάθλων. Πλέον έχουμε κίνητρο να αρχίσει ο ανοδικός κύκλος. Τέλος να δηλώσω ότι σε εποχές σκληρής οικονομικής πραγματικότητας στην ΠΑΕ ΔΟΞΑ οι πληρωμές και οι καταβολές είναι κάθε 1η του μήνα. Ίσως είμαστε η μοναδική ΠΑΕ με τέτοια συνέπεια και εδώ η παρουσία του κ.Σάμιου είναι καταλυτική .Η κοινωνία της Δράμας ας αναληφθεί το νέο εγχείρημα στη ΔΟΞΑ και πιστεύω σε πιο μεγάλη στήριξη πέρα από την θεωρητική, πρέπει να στηρίξουν την ομάδα σύμβολο της περιοχής μας

Αντώνη ο επίλογος αυτής της συνομιλίας σου ανήκει….

Θα πω κάτι εσώψυχο -προσωπικό Γύρισα στην ομάδα που με ανέδειξε και με οδήγησε έως την Εθνική Ομάδα πέρα από Υλικά αγαθά εδώ έπαιξα στην Α Εθνική εδώ θέλω στον πλευρό του Θανάση Σάμιου να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές και κάτι παραπάνω........Θα το πω δημόσια ίσως ακούγεται μακρινό αλλά θέλουμε τη ΔΟΞΑ μας να δώσει το παρών στην Ευρώπη !!!!!Εκεί ξέρω ότι ακουμπούν τα όρια του Προέδρου και στην πραγματικότητα εκεί είναι το Μεγαλείο αυτού του συλλόγου

Κάπου έδω αγαπητοί αναγνώστες η συνομιλία μας έφτασε στο τέλος με την ευχή η εσώψυχη επιθυμία του Αντώνη Κασδοβασίλη να έρθει η στιγμή της αγωνιστικής πράξης
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Κυρ 2 Ιαν 2011 - 1:28

Ρούτσης: “”Δύο νίκες και αλλάζουμε τροχιά”

Είναι η πρώτη χρονιά που στο δυναμικό της Δόξας είναι μειοψηφία οι δραμινοί παίκτες. Μία ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκε στα δικά της παιδιά και μέσα σε μία δεκαετία πούλησε πάνω από πενήντα παίκτες σε όλες τις ομάδες της Ελλάδας. Από τους τελευταίους των Δραμινών που αγωνίζονται στους μαυραετούς του βορρά έστω και ως αλλαγή είναι ο Χρήστος Ρούτσης, ο οποίος σε κάθε παιχνίδι ξεδιπλώνει την τεχνική αρετή που διαθέτει. Η επιστροφή του στη Δόξα το καλοκαίρι ήταν το μεγαλύτερο δώρο για τον ίδιο γιατί όπως τονίζει στους φίλους του “είναι η μεγαλύτερη ευλογία να παίζεις γι'αυτή την ομάδα και τους συμπολίτες μου”. Από το καλοκαίρι πέρασε έξι μήνες και η δραμινή ομάδα βρίσκεται στην πρώτη εξάδα με τον πήχη να ανεβαίνει... Το dramagoal στην ανατολή του νέου χρόνου επέλεξε να ανοίξει τις συνεντεύξεις με ένα δικό μας παιδί. Τον Χρήστο Ρούτση, ο οποίος θα θυμάται το 2010 γιατί “δημιουργήσαμε μεγάλες προσδοκίες για κάτι καλύτερο από τον αρχικό στόχο που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα της χρονιάς”. Πως κατάφεραν να “χτίσουν” μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως; “Υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Ξεκινάει από τη διοίκηση, περνάει από το τεχνικό επιτελείο, φτάνει στους παίκτες και φυσικά ο κόσμος που αν και είναι δύσκολος και απαιτητικός δεν μας πιέζει καθόλου. Αυτό το τετράπτυχο σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά και το γεγονός ότι όλα τα παιδιά που θα κληθούν να παίξουν δίνουν το απόλυτο σε κάθε παιχνίδι μέσα στο γήπεδο είναι ένα εκρηκτικό μίγμα”, τονίζει ο Δραμινός μέσος και μας εξηγεί που το πάει η φετινή Δόξα: “Πάντα υπάρχει ελπίδα. Αν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έλεγε κάποιος από μας ότι θα είμαστε στην εξάδα δεν θα τον πίστευε κανείς. Δουλέψαμε, τρέξαμε και αν καταφέρουμε να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις και συμμετέχουμε στα πλέι οφ όλα είναι ανοιχτά. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει στο ποδόσφαιρο. Το λέω από πείρα. Πέρσι τέτοια περίοδο ο Πανσερραϊκός ήταν πίσω δέκα βαθμούς από τη Δόξα και όμως κατάφερε να ανέβει στη Σούπερ λιγκ. Γιατί όχι να μην το ζήσουμε και στη Δράμα;” Η χρονιά ανοίγει με δύο εντός έδρας παιχνίδι για τη Δόξα με πρώτο αντίπαλο τη Βέροια και ακολούθως την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο στόχος είναι δύο νίκες και έξι βαθμοί. “Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για μας. Αν καταφέρουμε και νικήσουμε και στα δύο, τότε η Δόξα θα μπει σε άλλη τροχιά. Επειδή η αναγκαιότητα των βαθμών είναι μεγάλη θέλουμε ο κόσμος να σταθεί ακόμη ποιο κοντά μας. Σε κάθε παιχνίδι είναι δίπλα μας, αλλά επειδή είμαι Δραμινός και έζησα τις μαγικές στιγμές της ανόδου στη Γ' εθνική θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε και να γεμίσει το γήπεδο. Οι φίλοι της Δόξας είναι ο δωδέκατος παίκτης και τον θέλουμε πάντα δίπλα μας”, είπε και μας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που του έλειψε στα παιχνίδια που αγωνίσθηκε μέχρι τώρα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος: “Μου λείπει το γκολ. Θέλω να πετύχω πολλά γκολ με τη Δόξα, αλλά σε κάποια παιχνίδια στάθηκα άτυχος. Ελπίζω τη νέα χρονιά να σκοράρω για τον κόσμο”. Είναι αλήθεια ότι ουδείς προφήτης στον τόπο του. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρούτση, ο οποίος είναι ένας από τους δύο Δραμινούς που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Ο άλλος είναι ο Νίκος Τσιμπλίδης. Κάποιοι φίλοι της Δόξας στο πρώτο λάθος τους αρχίζουν τη μουρμούρα και τη γκρίνια. Καλό θα είναι να ξέρουν ότι ο Ρούτσης το καλοκαίρι και ενώ είχε συμφωνήσει με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της Δόξας Αθανάσιο Σάμιο δέχθηκε πρόταση από τη Βέροια με διπλάσιες αποδοχές. Ευχαρίστησε τους ανθρώπους της “βασίλισσας του βορρά” και τους εξήγησε ότι έδωσε το λόγο του, αλλά το κυριότερο ότι θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας της πόλης του. Κάποια πράγματα για κάποιους έχουνε μεγαλύτερη αξία ακόμη και για περισσότερα χρήματα που τα είχε ανάγκη σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι ευκαιρίες αυτές δεν ξέρεις ποτέ αν θα ξαναέρθουν, αλλά ο Ξηροποταμίτης μέσος δεν το διαπραγματεύτηκε και λίγες ημέρες αργότερα υπέγραψε με τα μισά χρήματα στη Δόξα της καρδιάς του.

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2118
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από fumangus Κυρ 2 Ιαν 2011 - 9:19

Εκανα το λάθος και διάβασα τη συνεντευξη Κασδοβασίλη. Δεν την είχα διαβάσει.
Είναι 09:18.
Αρχισα να κατεβάζω την πρώτη πέρδικα.......... ΔΟΞΑ - Γενικα [αρθρα-αφιερωματα-συνεντευξεις] - Σελίδα 2 771339
fumangus
fumangus

Αριθμός μηνυμάτων : 619
Τόπος : Εκεί ψηλά στη Βόρειο Ελλάδα, που διάλεξε ο Διόνυσος να γεννηθεί

Δημοσίευση από morfi Κυρ 2 Ιαν 2011 - 15:14

http://issuu.com/gloriousmagazine

όσοι θέλουν να δουν το επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ,GLORIOUS στο παρακάτω λινκ...
morfi
morfi

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Κυρ 2 Ιαν 2011 - 15:33

Γαματο μπραβο σου morfi που το βρηκες γιατι υπαρχει πολυς κοσμος που δεν μπορει να το διαβασει...Καποτε πρεπει να αρχισουν να το πουλανε κανουν πολυ καλη δουλεια και αξιζει τα λεφτα...
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Τρι 11 Ιαν 2011 - 12:36

Μαρκόφσκι: «Δίνω πάντα και τη ψυχή μου»
Μόνο για λίγες αγωνιστικές ξαποσταίνει και ξανά προς τα γκολ τραβά. Ο Μάρκο Μαρκόφσκι μετά τα δύο γκολ που σημείωσε στο (πρώτο) διπλό της Δόξας με τον Αγροτικό Αστέρα σίγησε για τρεις αγώνες (Πιερικός, ΠΑΣ Γιάννενα και Βέροια), αλλά χθες με την Αναγέννηση Καρδίτσας σκόραρε δις φτάνοντας τα δέκα και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της football league παρέα με τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο που δεν σκόραρε με τον ΟΦΗ. Με αυτά τα γκολ οδήγησε τους μαυραετούς σε υψηλές πτήσεις που τους διατηρεί στην πρώτη εξάδα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επαναφέρει το καλό κλίμα σε όλη την πόλη μέχρι το επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ ιδιαίτερο για τον ίδιο. «Ήταν μία νίκη που τη χρειαζόμασταν πάρα πολύ και τα καταφέραμε», δήλωσε αποκλειστικά στο dramagoal o Σέρβος επιθετικός, ο οποίος εξήγησε ότι οφέλη από αυτή τη νίκη είναι πολλάπλα: «Θέλαμε τους βαθμούς της νίκης, αλλά με την επιτυχία αυτή ανέβηκε και η ψυχολογία μας, κάτι που μας δίνει τη διάθεση να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο στις προπονήσεις που ακολουθούν γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι». Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και η συγκομιδή ήταν είκοσι πέντε βαθμοί για τη δραμινή ομάδα που έχει εδραιωθεί στην έκτη θέση της βαθμολογίας. «Πήγαμε καλά στα πρώτα δεκαεπτά παιχνίδια, αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Χάσαμε κάποιους βαθμούς στην έδρα μας, αλλά αδικηθήκαμε σε κάποια παιχνίδια. Υπάρχει ένας ακόμη γύρος μπροστά μας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε κάθε παιχνίδι», τόνισε και το ρωτήσαμε για το στόχο της Δόξας: «Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συγκεντρώσαμε εικοσιπέντε βαθμούς και όπως είπε ο προπονητής μου αν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε άλλους τόσους και κάτι παραπάνω θα τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα. Αν το καταφέρουμε τότε όλα στο ποδόσφαιρο είναι πιθανά. Πρέπει να διανύσουμε, άλλες δεκαεπτά αγωνιστικές κι αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι το επόμενο παιχνίδι». Η επόμενη αποστολή για τη Δόξα είναι το προσεχές Σάββατο με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» και η αναμέτρηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Μαρκόφσκι, ο οποίος εξηγεί τους λόγους. «Επιστρέφω μετά από ενάμιση χρόνο ως αντίπαλος στην ομάδα που με έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Αυτή η ομάδα έχει ένα κομμάτι της καρδιάς μου. Με αγάπησαν και τους αγάπησα, αλλά πλέον είμαι παίκτης τη Δόξας και θέλω το καλό της. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί θα δω τον φίλο μου Λουκά Καραδήμο, ο οποίος είναι και αρχηγός της Καλλιθέας». Τα μεταγραφικά σενάρια τον φέρνουν στην γειτονική Ξάνθη από το καλοκαίρι. Ο Μαρκόφσκι σκέφτεται μόνο τη Δόξα και τα γκολ. «Είμαι εδώ. Δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα άλλο. Θέλω να βάζω γκολ και να τη βοηθάω. Την έχω αγαπήσει πάρα πολύ την ομάδα. Στεναχωριέμαι όταν δεν βάζω γκολ και όλη η εβδομάδα είναι δύσκολη. Όπως συνέβη με τη Βέροια. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος πως είμαι όταν δεν βάζω γκολ. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του κόσμου και τους δικαιολογώ όταν διαμαρτύρονται γιατί περιμένουν από μένα να σκοράρω. Θέλω να γνωρίζουν ότι όταν μπαίνω στο γήπεδο αυτό που με ενδιαφέρει είναι πρώτα η νίκη της Δόξας και μετά να φεύγει ο κόσμος χαρούμενος όπως με την Καρδίτσα. Είναι σημαντικό για όλους μας», είπε και τον ρωτήσαμε για το σύνθημα των οργανωμένων μετά την επίτευξη του δεύτερου προσωπικού του τέρματος «Μάρκο ψυχάρα για πάντα Δοξάρα»: «Είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Η αγάπη του κόσμου. Τη Δόξα την αγαπώ και θέλω σε κάθε παιχνίδι να σκοράρω για να δίνω χαρά σε όλους τους φιλάθλους. Καταλαβαίνω ότι περιμένουν πολλά από εμένα και θα δίνω τη ψυχή μου σε κάθε παιχνίδι».

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2144
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Δημοσίευση από ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ Κυρ 16 Ιαν 2011 - 23:56

Μοσχάκης: «Να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί»
Ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στο «Ελ Πάσο». Ο Γιώργος Μοσχάκης πέτυχε το μοναδικό γκολ στο ακροτελεύτιο δευτερόλεπτο και χάρισε μία σημαντική νίκη στη Δόξα Δράμας, όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Δράμα που είχε χαρίσει τους τρεις βαθμούς. Ο 21χρονος Θεσσαλονικιός μέσος με το ιδανικό πλασέ ξεκλείδωσε την άμυνα της Καλλιθέας και μαζί ξόρκισε μία κατάρα που κρατούσε δώδεκα χρόνια στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε ιδανικά για τους μυαρετούς, αλλά και για τον Μοσχάκη που έφτασε ήδη τα τρία γκολ και είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας μαζί με τους Χλωρό και Καρακώστα. Αυτό ήταν το δεύτερο διπλό της Δόξας στο φετινό πρωτάθλημα και ο 21χρονος μέσος είχε σκοράρει και στο πρώτο. Στον Εύοσμο. Τυχαίο; Δεν νομίζω. «Η νίκη προήλθε από όλους τους παίκτες και όχι μόνο από εμένα», εξηγεί ο Μοσχάκης στο dramagoal και απονείμει τα εύσημα στον Νίκο Τσιμπλίδη, ο οποίος έδωσε την πάσα πάρε – βάλε στον σκόρερ: «Απλά εγώ έτυχε να είμαι στην επίκαιρη θέση και να τελειώσω τη φάση. Όλα τα λεφτά ήταν η πάσα του Νίκου (Τσιμπλίδη) που με την εμπειρία του κατάφερε να μου δώσει μισό γκολ». Οι τρεις βαθμοί πολύ σημαντικοί για τη Δόξα και τα οφέλη πολλαπλά. Το γιατί το εξηγεί ο 21χρονος μέσος. «Ήταν μία σημαντική νίκη γιατί μπροστά μας έχουμε ένα βατό πρόγραμμα και έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε από το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας ένα νικηφόρο σερί», τονίζει και επαναφέρει στη μνήμη του τη φάση του γκολ που προήλθε η νίκη που είναι αφιερωμένη στον μεγαλομέτοχο Αθανάσιο Σάμιο: «Ήταν μία κίνηση από τα δεξιά και ο Τσιμπλίδης την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την πάσα, ο Μαρκόφσκι έκανε αντίθετη κίνηση και μάζεψε όλη την άμυνα πάνω του με αποτέλεσμα να έρθει η μπάλα και να είμαι ξεμαρκάριστος. Δεν είχα το χρόνο να σκεφτώ πολλά και κατευθείαν πλάσαρα με την μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα της Καλλιθέας και όλα τα παιδιά να πανηγυρίζουμε το γκολ. Η νίκη αυτή ήταν αφιερωμένη στον πρόεδρο μας τον κ. Σάμιο γιατί είχε τα γενέθλια του και μας το είχε ζητήσει μία ημέρα πριν από το παιχνίδι». Καλοί οι τρεις βαθμοί, αλλά δεν πρέπει να παρασέρνουν κανέναν. Να μην ξεχάσει κανείς ότι μετά το διπλό στον Εύοσμο ήρθε η γκέλα με τον Πιερικό. Ο Μοσχάκης ρίχνει τους τόνους ζητώντας απ’ όλους να ξεχάσουν το παιχνίδι με την Καλλιθέα και να αφοσιωθούν στο επόμενο με τον Ιωνικό: «Ήταν απλά μία νίκη που παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί ήταν μακριά από τη Δράμα. Καλό το τρίποντο, αλλά δεν θα έχουν κανέναν νόημα αν δεν κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο στη Football league. Πετύχαμε δύο συνεχόμενες νίκες και δεν πρέπει να στραβοπατήσουμε γιατί και άλλες φορές είχαμε δύο επιτυχίες και δεν τρίτωσε το καλό. Κοιτάζουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι και περιμένουμε τους φιλάθλους μας να σταθούν δίπλα μας», τονίζει και όταν ξεκινούσε η αγωνιστική περίοδος λίγοι πίστευαν ότι η Δόξα στην έναρξη του δεύτερου γύρου θα ήταν στην έκτη θέση της βαθμολογίας με ανοδικές τάσεις: «Δεν είχαμε αυτό το στόχο. Κοιτάζαμε να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα γιατί το καλοκαίρι είχαμε έρθει δεκαεννιά νέοι παίκτες στην ομάδα. Παιχνίδι με το παιχνίδι προχωρήσαμε και φτάσαμε ως εδώ. Τώρα έχουν αλλάξει οι στόχοι μας και μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι που θα πρέπει να πάρουμε πάση θυσία για να προχωρήσουμε». Στο τέλος της συνέντευξης ο «χρυσός» σκόρερ του «Ελ Πάσο» στέλνει ένα μήνυμα στους φίλους της Δόξας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ιωνικό στη Δράμα: «Πάντα είναι δίπλα οι φίλοι της ομάδας και περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση στο επόμενο παιχνίδι. Τους θέλουμε μαζί μας και όλα τα παιδιά θέλουμε να δούμε τις κερκίδες να γεμίζουν και να υπάρχει πολύ μεγάλο πάθος στις κερκίδες γιατί μας δίνει μεγάλο κουράγιο. Την Κυριακή ελάτε όλοι στο γήπεδο σας περιμένουμε για να ζήσουμε κι άλλες όμορφες στιγμές».

http://www.dramagoal.gr/news_details.php?id=2161
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
ΔΟΞΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ
Respected
Respected

Σελίδα 2 από 11 Επιστροφή  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Επόμενο