Το Forum των φιλάθλων
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σ.Φ.Ο.Α "Νίκος Ξυλούρης": Κόκκινη κάρτα στον Φασισμό

Πήγαινε κάτω

02112012

Δημοσίευση 

Σ.Φ.Ο.Α "Νίκος Ξυλούρης": Κόκκινη κάρτα στον Φασισμό Empty Σ.Φ.Ο.Α "Νίκος Ξυλούρης": Κόκκινη κάρτα στον Φασισμό

Το είδαμε κι αυτό! Κατά την διάρκεια του αγώνα της Δευτέρας, στην Θύρα 4 του γηπέδου μας ‘αδέρφια’ ομιλίτες αφαίρεσαν πανό του ΟΦΗ με αντιναζιστικό περιεχόμενο και τραμπούκισαν Ομιλίτες (μεταξύ των οποίων και μέλη του Συνδέσμου μας).

Όλοι εμείς, τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων ΟΦΗ Αθηνών, που έχουμε την τιμή και την τεράστια ευθύνη να είμαστε συνεχιστές της κληρονομιάς του αγωνιστή της Ελευθερίας Νίκου Ξυλούρη, καταδικάζουμε απερίφραστα πράξεις και πρακτικές σαν αυτή.

Τέτοιες ενέργειες, που είναι καθοδηγούμενες και πατρονάρονται από συγκεκριμένες ιδεολογίες δεν έχουν θέση στο Γεντί Κουλέ. Το γήπεδό μας δεν είναι χώρος για την προπαγάνδα κανενός, ειδικά αυτών που εκμεταλλευόμενοι την κερκίδα εκφράζουν μίσος και στρέφονται ενάντια στην Ελευθερία των ατόμων. Ο Κρητικός Λαός έχει βιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο τον φασισμό, είναι ανεπίτρεπτο να κλείνουμε μάτια και αυτιά όταν αυτός σέρνεται δίπλα μας.

Γεγονότα σαν αυτό, καθώς και το ατυχές περιστατικό του φιλάθλου με τον ποδοσφαιριστή Μαυρία, δεν εμφανίστηκαν μέσα σε μια μέρα. Ούτε έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα λυθούν μέσα σε μια νύχτα. Αλλά όσο ΟΛΟΙ εμείς δεν κάνουμε κάτι για να τα αποτρέπουμε, συνεχώς θα υπονομεύουν τον ΟΦΗ μας και θα απαξιώνουν την εικόνα του Γεντί Κουλέ, που ολοένα και αδειάζει.

‘Γύρισε ν’ ανοίξεις τις πόρτες
τις μεγάλες που κλείσανε μια νύχτα..
Μάζεψε το σπόρο από τ’ αλώνια
τα μαρμαρένια και σπείρε τα καρπερά χωράφια..
Aκρίτες ν’ αναστηθούν, καβαλάρηδες.’

Νίκος Ξυλούρης

Σύλλογος Φίλων ΟΦΗ Αθηνών “Νίκος Ξυλούρης”
sellos
sellos
Respected
Respected

Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα : ΠΑΣ
Registration date : 01/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: reddit

Σ.Φ.Ο.Α "Νίκος Ξυλούρης": Κόκκινη κάρτα στον Φασισμό :: Σχόλια

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 13:58 από giorgos37

Οταν λέμε ότι καλό είναι να μένει η πολιτική έξω από το γήπεδο, δεν αφορά μόνο τη δεξιά μεριά αλλά και την αριστερή. Το γήπεδο είναι ένας χώρος που κάτω από το σήμα μιας ομάδας ενώνονται άτομα απ' όλες τις πολιτικές παρατάξεις και γνώμη μου είναι πως είναι καλό είναι να το σεβόμαστε αυτό για να αποφεύγονται τέτοια διχαστικά γεγονότα.
Εγώ πριν λίγα χρόνια είχα σκίσει έναν στόχο που είχε αναρτηθεί στη Νεάπολη. Δεν θα είχα πρόβλημα να κάνω το ίδιο και για ένα πανώ αριστερού περιεχομένου. Στον Ιωνικό, ευτυχώς, εξακολουθούμε να κρατάμε την πολιτική μακριά.

Serraios-5-

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 14:00 από Serraios-5-

Ο φασισμός είναι, όπως και ο ρατσισμός, κοινωνικά φαινόμενα. Δε θεωρείται πολιτική.

PasGiannina

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 14:19 από PasGiannina

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο Γιώργο.
Τα πολιτικά δεν έχουν καμία θέση στις εξέδρες των γηπέδων.
Ούτε ΦΑ - ούτε ΑΝΤΙΦΑ - ούτε Χίτλερ και ΝΑΖΙ - ούτε Ν.Δ. - ούτε ΣΥΡΙΖΑ - ούτε Χ.Α. ούτε ΠΑΣΟΚ - ούτε ΚΚΕ - ούτε γυμνούς ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ με λουλούδια στα χέρια και τις φούτσες σηκωμένες.....τίποτε απ`όλα αυτά.
Μόνο φωνή, χορός, τύμπανα και συνθήματα για την αγαπημένη μας ομάδα....!
NOTHING ELSE......
Ευτυχώς που και στα Γιάννινα στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ δεν έχουμε τέτοια......
Κάποιοι ελάχιστοι προσπάθησαν να περάσουν τα δικά τους κομματικά στην εξέδρα, αλλά δεν τα κατάφεραν, τους έκαναν πέρα οι ίδιοι τους οι φίλοι. Μπορεί όλα αυτά που υποστηρίζουν και φωνάζουν να είναι σωστά...αλλά στο γήπεδο δεν κολλάνε, δεν ταιριάζουνε σου λέω...... Very Happy

sellos

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 14:32 από sellos

Σημεία των καιρών είναι ολα..
η αλήθεια είναι πως στα γήπεδα υπάρχουν ακραίες ιδεολογιες
(οπως πολλα ακραία συμβαίνουν στις κερκίδες).
Οπως επισης, αλήθεια είναι πως μια μετατώπιση παρατηρείται το τελευταιο
διαστημα απο την ακρα αριστερα, σε αυτην της άκρας δεξιας
(οπως και στην κοινωνια γενικότερα).

Καλο θα είναι παντως να καταννοει καποιος και τις διαφορές μεταξυ των συμβόλων (και συμβολισμών)

Σαφώς δεν θα πρεπει να έχουν θεση σε μια κερκίδα τα "Αλφαδια", όπως και τα "Στοχάδια" (οπως και σηματα κομματων σαφώς) γιατι όντως προδίδουν πολιτικη κατευθυνση είναι η αλήθεια.

Αλλα, ενα Αντι-Ναζί πανο είναι κοινωνικη σταση με την εννοια πως θεωρειται δεδομενο πως ΔΕΝ θα επρεπε να υπάρχουν Ναζι που να τους ενοχλει κατι τετοιο.
επισης, και να υπάρχουν δεν θα έπρεπε να μας απασχολει αν τους ενοχλει.
ο Ναζισμός δεν μπορει να ειναι αποδεκτή ιδεολογια (οπως θα μπορουσε π.χ. να ειναι ο Εθνικισμός) σε μια κοινωνία.

Αυτό γιατι καλό θα ήταν να ξεχωριζουμε κάποιες εννοιες απεναντι στην προσπάθεια εξομοιωσης που επιχειρείται.

Περαν ολων αυτων, προσωπικα ενα τετοιο πανο (Αντι-Ναζι) δεν θα το ήθελα σε ενα γήπεδο, για εναν και μονο λογο. Γιατι για στην δικια μου αντιληψη δεν διαννοουμαι να σκεφτώ πως υπάρχουν τετοιοι τυποι.

Πρακτικά, στο γηπεδο επικρατει παντα ο πιο δυνατός
ως εκ τουτου αυτοι που ενοχλήθηκαν ειναι βεβαιο πως το εκαναν
όχι επειδή τους ενοχλουν τα πανό, αλλα επειδή τους ενόχλησε το συγκεκριμενο πανό.
Και ναι, σε καποια πράγματα (καλώς ή κακώς) υπάρχουν "στρατοπεδα"
είναι ιδεολογική "μαχη"

και εν προκειμενω δεν μπορω παρα να δηλώσω την αλληλεγυη μου στους συντακτες της ανακοινωσης, στους φίλους του ΟΦΗ που αντιμετωπιζουν μια πραγματικοτητα εδω και καιρο και ήταν θεμα χρόνου να εμφανιστει αυτο προς τα εξώ. Και ιδιαίτερα στον ιστορικο (με βαριά κληρονομιά) Σ.Φ.Ο.Α.

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 14:56 από giorgos37

Είναι τεράστια κουβέντα αυτή φίλε, δεν γίνεται να εξαντληθεί σε 10 posts. Το θέμα είναι ότι την πολιτική μας δράση μπορούμε να την εξαντλήσουμε οπουδήποτε αλλού, πλην του γηπέδου. Οταν προσπαθούμε να εκφράσουμε την πολιτική μας ή κοινωνική μας άποψη μέσα από το γήπεδο, εννοείται ότι μετά θα πρέπει να περιμένουμε ανάλογη έκφραση κι από την άλλη πλευρά, είτε μας αρέσει, είτε όχι, γιατί η εξέδρα συνυπάρχουν όλοι.
Εσύ κι εγώ π.χ. τον μαίανδρο μπορεί να τον θεωρούμε φασιστικό σύμβολο, αυτός που τον απλώνει στο γήπεδο όμως, μπορεί να τον θεωρεί ελληνικό σύμβολο. Το γήπεδο όμως δεν είναι χώρος για να λυθούν τέτοιες διαφορές. Είναι χώρος για να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας κα μόνο. Τουλάχιστον όπως το βλέπουμε εμείς.
Δεν με αφορά αν ο δίπλα μου είναι ακροδεξιός ή ακροαριστερός, από τη στιγμή που δεν φέρει σύμβολα και είναι δίπλα μου στα κάγκελα να φωνάζει για την ομάδα και μόνο. Εξω από το γήπεδο, μπορεί να σκοτωθούμε, μέσα στο γήπεδο είμαστε αδέρφια.

Στο γήπεδο ο δίπλα σου μπορεί να είναι φονιάς. Κι η εγκληματικότητα κοινωνικό φαινόμενο είναι. Δεν απλώνεις όμως στο γήπεδο πανώ "Οι φονιάδες στη φυλακή", ούτε "οι τρελοί στο φρενοκομείο".
Αυτό, θα το διαφυλάξουμε με κάθε κόστος στον Ιωνικό.

sellos

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 15:11 από sellos

Δεν πολυ διαφωνουμε, οντως είναι μεγαλη κουβεντα.
Δυσκολή.

PAS

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 15:44 από PAS

Καλα,αυτά τα μαϊμουδίστικα νόθα του Χιτλερ δεν ειναι μυστικό πως
εξαπλώνονται σε όλα τα γήπεδα.

Εσεις οι μπεταφανιστες διυλίζετε τον κώνωπα και λετε τα κλασσικά περί πολιτικής και
γηπέδου και αγνοείτε επιδεικτικά το γεγονός πως τα γήπεδα απ
ακρη σε ακρη του πλανήτη ειναι γεμάτα πολιτικά μηνύματά.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην ήταν.

mario4

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 17:48 από mario4

Συγγνώμη αλλά όλα αυτά που νομίζαμε αυτονόητα δεν είναι πλέον.
Νομίζαμε ότι δεν θα ζήσουμε τη βία και την τρομοκρατία αλλά
όλα γύρω μας είναι γεμάτα βία και τρομοκρατία, νομίζαμε ότι
στο μαρτυρικό τόπο μας δεν θα βρεθεί εραστής των ναζί και όμως
το σκοτάδι του μίσους εξαπλώνεται. Η πολιτική είναι μια λέξη
που εκπόρνευσαν ξεδιάντροπα για να φτάσουμε να λέμε νο-πολίτικα.
Πολιτική είναι η στάση όλων μας μες στην κοινωνία, πολιτική είναι
το πως θες να ζεις τη ζωή σου. Ακόμα και σε απολυταρχικά καθεστώτα
που έδιναν άρτο και θεάματα σε αρένες και ιπποδρομους, οι ζυμώσεις
είτε για την υποταγή των μαζών είτε για στάσεις και εξεγέρσεις,
από κερκίδες ξεκινούσαν.

Σε ποδοσφαιρικές κερκίδες είναι γνωστό ότι ζυμώνεται ο φασισμός
εδώ και χρόνια. Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μας ως άνθρωποι με μια ελάχιστη
αξιοπρέπεια να τον ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ. Δεν έχει σχέση με κόμματα και παρατάξεις
και πούτσες μπλε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε
για τους προγόνους μας και για τον προδομένο αυτό τόπο από τους επιγόνους των ΝΑΖΙ.
Όλοι αυτοί αντιπροσωπεύουν την Ύβρη προς τον Πολιτισμό και το μίσος για τον άνθρωπο.

Το αντι-ναζί είναι το αυτονόητο, αλλά τα αυτονόητα πέθαναν. Έχουμε πόλεμο.

mario4

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 18:16 από mario4

Σ.Φ.Ο.Α "Νίκος Ξυλούρης": Κόκκινη κάρτα στον Φασισμό 270445_345849788844798_589871501_n

Δημοσίευση Παρ 2 Νοε 2012 - 23:39 από giorgos37

Η ταμπέλα μπαίνει εύκολα. Το να βαφτίσουμε όμως ως ναζί 700.000 Ελληνες που είτε από απόγνωση, είτε από απογοήτευση, είτε από μαλακία ψήφισαν πριν λίγους μήνες τη χρυσή αυγή, εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω.
Τους δίνετε-ουμε βούτυρο στο ψωμί τους.
Στην άνοδο της χρυσής αυγής, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συν-ευθύνης βαραίνει την αριστερά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα κάθημερινά προβλήματα του κόσμου.
Οταν πριν 6-7 χρόνια η χρυσή αυγή δεν υπήρχε πουθενά, μάζευε δεν μάζευε 10.000 ψήφους, κάποιοι βάφτιζαν "φασίστες" όσους κρατούσαν ελληνική σημαία και κάποιοι άλλοι την έκαιγαν έξω από το Πολυτεχνείο!
Οταν ο κόσμος φώναζε για τους λαθρομετανάστες και τα προβλήματά του, αντί να σκύψουμε να τους ακούσουμε, τους λέγαμε φασίστες.
Τώρα αναγνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό, όμως καταφέραμε - γιατί περί κατορθώματος πρόκειται - να προσφέρουμε στον μιχαλολιάκο 680.000 ψήφους μέσα σε 4 μόλις χρόνια.
Το αν οι 680.000 γίνουν 1.680.000 στις επόμενες εκλογές δεν είναι κάτι που εμάς μας αφήνει άμοιρους ευθυνών.
Το κακό της αριστεράς είναι ο δογματισμός. Το κακό της δεξιάς, είναι ο λαϊκισμός. Αν δεν αντιληφθούμε τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν εκεί, είναι πολύ δύκολο να προβλέψεις ποιος θα κερδίσει τελικά.
Αυτά.

palios-4

Δημοσίευση Σαβ 3 Νοε 2012 - 0:01 από palios-4

Συγχαρητηρια στα παιδια του ΟΦΗ για το θεμα που θιγουν με την ανακοινωση, και δεν κρυφτηκαν πισω απο το δαχτυλο τους.
Θα ηταν χαρα μας να τους φιλοξενησουμε στο Περιστερι.
Οι φασιστες , οι ρατσιστες και οι φονιαδες και οτι σκατα δεν εχουν θεση διπλα μας για χαρη καμιας ποδοσφαιρικης ομαδας.Δεν εχουν θεση στην πολη μας στο κατω κατω, θα εχουν κανει λαθος την πολη.

Δημοσίευση Σαβ 3 Νοε 2012 - 0:39 από giorgos37

Το ξέρω, αλλά υπάρχουν δίπλα σου χωρίς να έχεις βγάλει ούτε ανακοίνωση, ούτε πανί

PAS

Δημοσίευση Σαβ 3 Νοε 2012 - 0:49 από PAS

Πάντως,για να πιαστώ από αυτά που λέει ο Γιώργος
υπάρχει όντως μια τάση ουδετερότητας πλέον σε πολλά γήπεδα.

Βλέπεις πιτσιρικάδες να σου λένε έξω τα πολιτικά από τα γήπεδα
δεν έχουν θέση εδώ,είμαστε οπαδοί κ τίποτα άλλο και διάφορα τετοια.

Έτσι έχει μάθει να σκεφτεται ο πιτσιρικάς σήμερα.Έχει απαξιώσει
παντελώς μέσα του την πολιτική γιατί μένει απλώς στα αποτελέσματα
της εφαρμοζόμενης και δεν κοιτάει παραπέρα.

Πρώτο σκαλί για την άνοδο του φασισμού δεν ειναι η αναλγησία
της αριστεράς(που όντως υπάρχει)αλλά η αποπολιτικοποίηση
του πληθυσμού.

Πανιά και πλακάτ ψηλά σε όλα τα γήπεδα λοιπόν.Πρώτα τα κοινωνικοπολιτικά
σεβόμενοι το ανθρώπινο αξιακό ανά τους αιώνες και μετά τα οπαδικα.

Πρώτα σκεπτόμενοι και μετά οπαδοι.Το αντίστροφο ειναι καταστροφικό.

veteranos-6-

Δημοσίευση Σαβ 3 Νοε 2012 - 0:58 από veteranos-6-

Κανενας ΕΛΛΗΝΑΣ δεν ειναι φασιστας η ναζιστης ετσι και αλλιως αυτοι ειναι εχθροι μας και κανανε εγκληματα στους Παππουδες και τις Γιαγιαδες μας,απλα ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ μην μας αποκαλειτε ΦΑΣΙΣΤΕΣ ειναι κατι σαν λες τα Παοκια Βουλγαρους ,ξεκολιστε ποια με αυτην την καραμελα,Γιωργο σου φανηκα για ναζιστης η φασιστας???
Πανω απο ολα η ΕΛΛΑΣ,και οι ΕΛΛΗΝΕΣ τα ΠΑΙΔΙΑ μας και τα ΑΔΕΛΦΙΑ μας,οχι στα παραμυθια τις αριστερας περι αυγα φιδιου και παπαριες που μαθανε απο την παπαριγα και την καννελη,οχι στην χρυση αυγη οχι στο κκε οχι στο μπατσοκ και στην νδ,ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ και μην ασχολειστε με πολιτικα,απλα δεν αξιζει......
ΜΟΝΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Δημοσίευση Σαβ 3 Νοε 2012 - 2:26 από giorgos37

PAS έγραψε:Πάντως,για να πιαστώ από αυτά που λέει ο Γιώργος
υπάρχει όντως μια τάση ουδετερότητας πλέον σε πολλά γήπεδα.

Πλέον; Εγώ θα το αντέστρεφα φίλε, γιατί πριν 15 χρόνια δεν υπήρχε σε κανένα γήπεδο πολιτικό πανό. Εγώ θα έλεγα ότι πολύ μικρές ομάδες ατόμων, σε σχέση με τον συνολικό όγκο φιλάθλων, επιχειρούν σε κάποια - λίγα - γήπεδα να εμφανίσουν πολιτική δράση. Ξενόφερτη συνήθεια κι αυτή, που ευτυχώς για μένα, δεν έχει πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα. Γιατί αν πάρει, αλίμονό μας. Στην Ιταλία δεν υπάρχει μόνο η Λιβόρνο, υπάρχει κι η Λάτσιο. Κι ο νοών, νοείτω. Εγώ αυτό το ποδόσφαιρο δεν το θέλω κι όσο περνάει από το χέρι μου, η έδρα κι η ομάδα μου θα μείνει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες.
Και κάτι άλλο, φίλε PAS. Αν νομίζεις ότι εγώ π.χ. που δεν γουστάρω πολιτικοκοινωνικές αποχρώσεις στο γήπεδο είμαι "απολιτίκ", κάνεις μεγάλο λάθος. Εχω 300 24ωρα το χρόνο να ασχοληθώ και με την κοινωνία και με την πολιτική. Οι ποδοσφαιρικές Κυριακές όμως, ανήκουν στην ομάδα μου και μόνο.

DIO

Δημοσίευση Σαβ 3 Νοε 2012 - 13:36 από DIO

Το σωστό και για μένα είναι να μένει η πολιτική έξω από το ποδόσφαιρο. Αυτό έχει γίνει νόμος και στον σύνδεσμό μας,όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλει η κουλτούρα του Πιερικού ο οποίος προήλθε από μια επαναστατική συμφιλίωση αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι δεν αξίζει να χαλάσουμε κάτι που μας ενώνει για κάτι που μπορεί να μας διασπάσει.Αν είναι να ψάχνουμε τις διαφορές μας θα ξεκινούσαμε με διαγραφές των Αλβανών μελών μας αλλά είναι και γαμώ τα παιδιά.Πολιτικές συζητήσεις γίνονταν και θα γίνονται,δεν αφήνουμε όμως να γίνεται η κερκίδα πεδίο δράσης τους εκτός βέβαια από μηνύματα που αφορούν κάποια τοπικά θέματα ή συμβολικά πανό στήριξης/αλληλεγγύης (και φυσικά την ελληνική σημαία καθώς και της Μακεδονίας).Το κάθετι έχει τον χώρο του,το ότι το γήπεδο είναι ένας εύκολος τρόπος να περάσει το οποιοδήποτε ναζιστικό ή εθνομηδενικό μήνυμα αυξάνει την ευθύνη του κάθε συνδέσμου ώστε να μην οικειοποιείται ο καθένας που σηκώνει ένα πανό τον κόσμο πίσω από αυτό.

Στην μόνη περίπτωση που θα συμφωνούσα με πολιτικά συνθήματα και πανό θα ήταν αν υποστήριζα μια ομάδα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον λόγο.Για παράδειγμα υπάρχει μια ομάδα εδώ στην γειτονιά μου,η Προοδευτική Τούμπας (Προοδευτική Εκρηξη λέγεται πλέον) η οποία δημιουργήθηκε από αναρχικούς και λειτουργεί με τα πρότυπά τους (είναι ωραίοι τύποι και γνήσιοι σε αυτό που κάνουν).Μια τέτοια ομάδα δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα,είναι πολιτική μέσω αθλητισμού,επομένως είναι μια επιλογη του καθενός να την υποστηρίξει,δεν ήρθε να καπελώσει καμια συνείδηση.

Δημοσίευση Σαβ 3 Νοε 2012 - 17:56 από giorgos37

Προοδευτική Εκρηξη; Πείτε τους να αλλάξουν το πρώτο συνθετικό, τι όνομα πήγαν και διάλεξαν...

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης