Η τρομοκρατία των δημοσιογράφων
Σελίδα 1 από 1
03032011
Η τρομοκρατία των δημοσιογράφων
Αρχικά διαβάστε το κείμενο του Γιάννη Πρετεντέρη, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ on line:
«Δυό ΝΕΑΡΌΙ «µπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» δολοφονήθηκαν προχθές κυνηγώντας κακοποιούς που είχαν ληστέψει ένα περίπτερο. Τό ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ είναι αφιερωµένο σεεκείνους τους διαδηλωτές της προηγούµενης ή της επόµενης διαδήλωσης, οι οποίοι αφού τους βρίσουν δεν θα καταφέρουν είτε να τους κάψουν µε καµιά µολότοφ είτε να τους στείλουν στο νοσοκοµείο από καµιά πέτρα ή ροπαλιά στο κεφάλι.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ αυτοί οι διαδηλωτές να είναι εφεξής ήσυχοι: αν οι «µπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» γλιτώσουν από τα χέρια τους, κάπου θα τους πετύχει κάποιο Καλάσνικοφ. Καλά να πάθουν!
ΔΙΌΤΙ ό ΑΓΕΡΩΧΌΣ και ανυπότακτος Ελληνας έχει παλαιόθεν επιλέξει µε ποιους είναι. «Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια, µπάτσοι κ.λπ.». Και ο Ελληνας είναι µε τους µάγκες.
όσό, ΒΕΒΑΙΩΣ, δεν µπλέκεται ο ίδιος. Οταν µπλεχτεί αρχίζει να φωνάζει ότι «πάει, δεν υπάρχει Αστυνοµία» και «διαλύθηκε ο τόπος». ΘΥΜΑΜΑΙ ακόµη το εξής περιστατικό.Ηταν µια Δευτέρα, εκείνες τις τραγικές µέρες του Δεκεµβρίου 2008. Φίλος µου, έµπορος και καταστηµατάρχης της περιοχής Κολωνακίου, µου ανακοίνωσε υπερήφανα ότι το πρωί είχε µετάσχει στη µεγάλη διαδήλωσηεναντίον των «µπάτσων, γουρουνιών, δολοφόνων».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, είχε συνοδεύσει στη διαδήλωση τον µαθητή κανακάρη του, ο οποίος ήθελε να εκφράσει την οργή του για το σύστηµα, αλλά (όπως του είπε και η σύζυγος…) «δεν µπορεί το παιδί να τρέχει µόνο του σε διαδηλώσεις».
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ της Δευτέρας, καίγεται η Αθήνα. Και ενώ κάνω εκποµπή στην τηλεόραση, το κινητό µουδέχεται απεγνωσµένες αλλεπάλληλες κλήσεις από τον φίλο µου. Σε κάποιο διαφηµιστικό διάλειµµα του τηλεφωνώ:
- ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
– ΧΑΌΣ, Μόυ ΛΕΕΙ. Φοβάµαι ότι θα µου κάψουν το µαγαζί. Ξέρεις κανέναν στην Αστυνοµία, να µου στείλει κανέναν άνθρωπο; Τόυ ΕΚΛΕΙΣΑ το τηλέφωνο κατάµουτρα. Το πρωί διαδήλωνε µε τον κανακάρη του εναντίον των «µπάτσων που είναι γουρούνια και δολοφόνοι», αλλά το βράδυ που θα του έκαιγαν το µαγαζί έψαχνε κανέναν «µπάτσο» κι ας είναι «και γουρούνι και δολοφόνος»!
ΝΌΜΙΖΩ ότι το περιστατικό δεν είναιµεµονωµένο. Και ότι αυτή η σχιζοφρένεια χαρακτηρίζει γενικότερα την ελληνική κοινωνία.
ΘΕΛΌΥΜΕ ΝΌΜΌΥΣ; Θέλουµε κράτος δικαίου; Θέλουµε αστυνόµευση; Θέλουµε δηµόσια τάξη; Θέλουµε ή δεν θέλουµε «µπάτσους»; ΑΝ ΘΕΛΌΥΜΕ, θα έχουµε. Αλλά θα έχουµε παντού: και στους δρόµους, και στις γειτονιές, και στις διαδηλώσεις, και στις εκδηλώσεις, και στα γήπεδα.
ΔΕΝ ΘΕΛΌΥΜΕ, δεν θα έχουµε. Και ο καθένας µας θα µπορεί να αρπάξει µια µολότοφ ή έναΚαλάσνικοφ για να επιβάλει τοννόµο και την τάξη που γουστάρει.
ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΌΥΜΕ, λοιπόν. Οταν όµως διαλέξουµε, ό,τι διαλέξουµε, παράπονα δεν χωρούν. Ούτε βρισιές.»
Αυτό λοιπόν ήταν ένα άρθρο του Γ. Πρετεντέρη με αφορμή το τραγικό γεγονός που συνέβη 2 μέρες πριν και οδήγησε στο θάνατο δυο αστυνομικών. Θα μου επιτρέψετε εγώ να μην τους αποκαλέσω- ειρωνευόμενος όσους διαδηλώνουν- μπάτσους. Το άρθρο θα το διαβάσουν σίγουρα πολλοί και αρκετοί πιθανότατα να ταυτιστούν με τις δημοκρατικές (τώρα σε ειρωνεύομαι εγώ Γιάννη) απόψεις του.
Καταλήγω να πιστεύω ότι άτομα σαν αυτόν περιμένουν τέτοια γεγονότα, για να αδράξουν την ευκαιρία, και με πρόσχημα τον φόβο να δημιουργήσουν ψευτοδιλλήματα και να παρασύρουν όσους περισσότερους μπορούν.
«θέλουμε νόμους, θέλουμε αστυνομία, θα τους έχουμε..αλλα θα τους έχουμε παντού. Δέν θέλουμε δεν θα έχουµε. Και ο καθένας µας θα µπορεί να αρπάξει µια µολότοφ ή έναΚαλάσνικοφ για να επιβάλει τοννόµο και την τάξη που γουστάρει» για να καταλήξει στην προφανή ετοιμηγορία «Να διαλέξουμε όμως λοιπόν. Οταν όµως διαλέξουµε, ό,τι διαλέξουµε, παράπονα δεν χωρούν. Ούτε βρισιές.»
Με απλά δημοκρατικά λόγια, δηλαδή, ή δεν θα μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας μην μας πετάξουν μολότοφ, ή όπου πάμε θα έχουμε έναν αστυνομικό να μας ελέγχει και θα το βουλώνουμε κιόλας, γιατι γκρίνιες δεν χωράνε. Και για εμάς τους περίεργους Έλληνες έφτασε επιτέλους η ώρα, να αποφασίσουμε ΤΩΡΑ τί απο τα δύο θέλουμε, γιατι αύτες είναι οι μόνες επιλογές.
Και για να μας πείσει ο Γιάννης, που νοιάζεται για έμας και που ξέρει το καλό μας, μας έδωσε και ένα παράδειγμα με ένα καλό του φίλο, έμπορο στο Κολωνάκι, ο οποίος συνόδευσε το γιο του, σε μία πορεία διαμαρτυρίας και μετά σε επεισόδια έξω απο το μαγαζί του, του ζήτησε τη βοηθειά του!!!!!!!!!!!!! Να μεσολαβήσει στην Αστυνομία να του στείλουν κανένα άνθρωπο!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΣΕΝΑ;;;!!! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣο, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ;;!!!!!!!
…αλλά καλά του έκανες του φίλου σου. Αστον να καεί (αν και τελικά δεν νομίζω να είχε πάθει κάτι, γιατί σίγουρα θα το είχες αναφέρει στο άρθρο σου) για να μάθει να πηγαίνει σε πορείες!
Νομίζω οτι τα τεράστια ατοπήματα είναι δυο. Το πρώτο είναι ότι δεν διάβασε το άρθρο πριν το δημοσιεύσει.
Το δεύτερο είναι ότι ξέχασε τη δουλειά κάνει, όση ώρα το έγραφε.
Υ.Γ : Ειλικρινά δεν ξέρω τι φοβάμαι περισσότερο. Να διατυπώνει προσωπικές του απόψεις ή απλώς να αναπαράγει απόψεις αυτών που τον πληρώνουν.
πηγή: mauroprovato.gr
sellos- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 01/11/2008
Η τρομοκρατία των δημοσιογράφων :: Σχόλια
Απ: Η τρομοκρατία των δημοσιογράφων
Εντάξει! Μετά από αυτό το κείμενο του μέγιστου ρήτορα και μαχητή της Δημοσιογραφίας κυρίου κυρίου Πρετεντέρη συγκλονίστηκε το είναι μου κ δε ξαναπάω σε πορεία. Ούτε διεκδικώ ξανά κάτι παραπάνω από αυτά που μου προσφέρει η κάθε καλή κυβέρνηση...
Ανάξιο λόγου! Ο γνωστός (κύριος) Πρετεντέρης. Τίποτα το μη αναμενόμενο.
Κατευθυνόμενη δημοσιγραφία που δε μπορεί να σεβαστεί τίποτα.
Από την άλλη βέβαια,όσο η
παιδεία μας έχει αυτά τα χάλια όλο και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα
πιστεύουν τον κάθε Πρετεντέρη.
Ανάξιο λόγου! Ο γνωστός (κύριος) Πρετεντέρης. Τίποτα το μη αναμενόμενο.
Κατευθυνόμενη δημοσιγραφία που δε μπορεί να σεβαστεί τίποτα.
Από την άλλη βέβαια,όσο η
παιδεία μας έχει αυτά τα χάλια όλο και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα
πιστεύουν τον κάθε Πρετεντέρη.
Είναι φοβερό πως σκέψεις, ισχυρισμοί και επαγωγές, που δεν έχουν καμία σχέση με την λογική (μου είπε καλημέρα η γειτόνισσα, άρα δεν θα βρέξει σήμερα), διατυπώνονται από κάποιον σε μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, χωρίς την παραμικρή ντροπή.
Είναι ακόμα χειρότερο, πως με καλό χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας, και ένα καλογραμμένο κείμενο, αυτοί οι ισχυρισμοί θα κάνουν κάποιους να προβληματιστούν.
Ωραία.........
Είναι ακόμα χειρότερο, πως με καλό χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας, και ένα καλογραμμένο κείμενο, αυτοί οι ισχυρισμοί θα κάνουν κάποιους να προβληματιστούν.
Ωραία.........
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης