ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ
Σελίδα 1 από 1
22032010
ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ
Καθε φορα που αντιμετωπιζουμε μια απο τις αθηναικες ομαδες ξυπνανε μεσα μου μνημες διαφορων προελευσεων. Στο βαθος βαζελος. Το ποσο μεγαλος ειναι ο επομενος αντιπαλος μας φανηκε και χτες στο παιχνιδι με τον αιωνιο του. Μεγαλες ομαδες, πολυ μεγαλες... Του πρωκτου τα εννιαημερα. Παντοτε στην ελλαδαρα μας τα μεγαλειωδη πραγματα αποκτουσαν τις διαστασεις τους πριν καν δημιουργηθουν. Δημαρχοι, νομαρχες, προεδροι κομματων, πρωθυπουργοι, αθλητικα σωματεια και παει λεγοντας, καμια φορα και κλαιγοντας. Σωνει και καλα καποιος να ειναι μεγαλος. Αρωστημενα πραγματα. Οι δυο μεγαλες ομαδες της αθηνας, κυριως αυτες, αλλα οχι μονο, ειναι ο καθρεφτης της ελληνικης κοινωνιας τα τελευταια 30 χρονια. Εξω κουκλα μεσα πανουκλα. Φτιασιδωμενη απαστραπτουσα ομορφια, εικονα απειρου καλους, πλασματικη οσο και υφισταμενη. Δυσπροσιτες και αχτυπητες παντοκρατοριες, κατα βαση αιωνιες, εκπορνευμενα ειδωλα απλοχερα προσφερομενα σε στρατιες επιδοξων ειδωλολατρων που βιωνουν τις δικες τους εωσφωρικες αυταπατες. Αυτες οι ομαδες απαιτουν εκ των προτερων το σεβασμο, τους τιτλους, τα χρηματα και την ανυπαρξια αντιλογου. Την ισχυ τους οποια μορφη και αν εχει την κανουν λαβαρο, πισω απο το οποιο στοιχιζονται χιλιαδες οπαδων που κρυβουν τα πραγματικα προβληματα τους κατω απο το χαλι, ζωντας στον ονειρικο κοσμο της παντοδυναμιας του συμβολου. Ακουω συζητησεις απο το πρωι για το πως ο ΠΑΣ των χιλιων προβληματων θα σταθει απεναντι στον ΠΑΟ τον πανισχυρο εντος και εκτος γηπεδων, τον οικονομικο γιγαντα... Γιατι ο ΠΑΟ ειναι ισχυρος και εχει και λεφτα και εκτος απο λεφτα εχει και πολλα λεφτα και μηπως να παζαρευαμε για να μας δωσει το τριποντο στο τελος (Αν βεβαια δεν το χρειαζεται). Ο τοπος μας ειναι σκληρος και αγονος, και κατα βαση φτωχος. Πολλες φορες εκληθησαν οι Ηπειρωτες για παζαρια και αλισβερισια προκειμενου κατι να εκποιησουν. Καποτε, καποιος, προτεινε σε καποιους υπερορεισιβιους Ηπειρωτες να φυγουν απο τον τοπο τους για να... ζησουν αλλου, καλυτερα. Ιστορικος καλοθελητης. Η απαντηση ειχε ως εξης "Τα βραχια της πατριδος μας ειναι πολυτιμοτερα απο ολους τους παραδεισους της πλασης οπου εσυ μας ταζεις, προχωρησε λοιπον απιστε." Καπεταν Λαμπρος Τζαβελας.
Το παραπάνω κείμενο το έγραψε ένας ανώνυμος (όπως ειμαστε όλοι μας ) ΠΑΣολές
στο pas.gr και επειδη με αγγιξε νομιζω πως αξιζει τον κοπο να το μοιραστώ..
κι όχι επειδη το έγραψε Γιαννιωτης
κι όχι επειδη αφορα την Ηπειρο και τον ΠΑΣ..
Είναι λογια που τα έχουν σκεφτει όλοι οι μικροι-μεγαλοι του Ποδοσφαιρου
όλοι οι μικροι-μεγαλοι της ίδιας της ζωης...
ειναι στιγμες που τις έχουμε αναλογιστει όλοι μας..
άλλωστε η ιστορια του Δαβιδ και του Γολιαθ διαδραματηστηκε πριν πολλα χρονια
και αναδειχθηκε ο "μυθικός" ήρωας με την αναλογη θεικη παρεμβαση..
αλλα απο τοτε μεχρι σημερα η ιστορια αυτη επαναλαμβανεται συνεχως με διαφορετικούς
πρωταγωνιστες,με διαφορετικους ήρωες..
Ισως οι περισσοτεροι να σκεφτομαστε..
"Μπορει,αξιζει τον κοπο να βαλει σε κινδυνο την παραμονη και να χτυπησει τον Βάζελο ο ΠΑΣ?"
Τον ίδιο προβληματισμο εχω κι εγω και πλεον πιστευω πως αξιζει..
αξιζει να κανουμε αυτο που κανουμε τοσα χρονια
κι ας μην καταφερουμε τιποτα στο τελος..
Για μενα η τιμη της ομαδας μου ο τιτλος του "Αγιαξ της Ηπειρου" ειναι πολυτιμοτερος απο
οποιαδηποτε σωτηρια,απο οποιαδηποτε κατακτηση εν τελει..
Ελπιζω και ευχομαι να έχει την ίδια άποψη και η ομάδα..
sellos- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 25978
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Ομάδα :
Registration date : 01/11/2008
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης