Έλληνας=Souvlaki=Mousaka=Μαλ**ας ;;;
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Χρησημοποιείται συχνά την λέξη "Μαλάκα" ;;;
Έλληνας=Souvlaki=Mousaka=Μαλ**ας ;;;
Θα ανοίξω μια μεγάλη συζήτηση και θέλω να μου πείτε κατά τη γνώμη σας ποιός είναι μαλάκας, τι είναι ο μαλάκας και όλα τα σχετικά...
Εγώ να σας πω 2 λόγια από την πλευρά μου πάντως...
Στην Φιλλιπινέζικη Μυθολογία ο Μαλακάς (Malakas) ήταν ο πρώτος άνδρας που δημιουργήθηκε. Η λέξη σημαίνει «δυνατός» και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ομόηχη ελληνική λέξη (Μαλάκας).
Εδώ μπορείτε να βρείτε την έννοια την ετυμολογία και την διαφοροποίηση σε τοπικές διαλέκτους :
Μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός,
Και εδώ μπορούμε να δούμε άλλη μια έννοια του Μαλάκα :
Η λέξη αυτή είναι ένα συνώνυμο του Έλληνας (όπως γρεκός, γκιαούρης κ.τ.λ.). Ξεκίνησε από την αρχαιότητα, καθώς ο Σωκράτης ήθελε να βρει κάποιο όνομα για αυτούς που τον δολοφόνησαν (ως γνωστόν, ήταν φίλοι του) και τους ονόμασε με αυτήν την όμορφη λέξη που γεμίζει το στόμα (για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και ως σήμερα).
Με την πάροδο του χρόνου όλοι οι Έλληνες άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτήν τη λέξη ως ένδειξη καταγωγής. Μερικοί ανίδεοι υποστηρίζουν ότι μαλάκας είναι αυτός που παίζει την πούτσα του πρωί-βράδυ, αλλά φυσικά δεν είναι δυνατόν όλοι οι Έλληνες να το κάνουν αυτό.
Φυσικά, ακόμα και οι ξένοι πλέον γνωρίζουν τη λέξη και μάλιστα είναι σε θέση να ξεχωρίσουν έναν Έλληνα μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιεί αυτήν τη λέξη. Φυσικά, προσβάλλονται άμα τους αποκαλέσεις έτσι, αλλά και τι μας νοιάζει εμάς; Άλλωστε οι ξένοι δεν ξέρουν από αυτά.
Στην ρίζα νομίζω θα συμφωνήσουν όλοι και...:
Η λέξη μαλάκας έχει τις ρίζες της στη λέξη μαλθακός, πριν από κάποια χρόνια δε είχε αποκλειστικά την έννοια του αυνάνα. Πλέον όμως, με την πάροδο των χρόνων, έχει αποκτήσει διαφορετικό περιεχόμενο και έχει εξελιχθεί, περικλείοντας πολλά και διαφορετικά νοήματα.
Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε μερικά από αυτά τα είδη του μαλάκα :
Υ.Γ. Αν έχετε κάποιο να προσθέσω πείτε το !!! (γράψτε το με κάποιο χρωματιστό γράμμα να το δω σίγουρα !!)
Αν έχω γράψει κάποιο διπλό επισημάνετε το !!
Περιμένω τις απόψεις σας !!!
Το administration team ελπίζω να επιτρέψει τη συζήτηση
Εγώ να σας πω 2 λόγια από την πλευρά μου πάντως...
Στην Φιλλιπινέζικη Μυθολογία ο Μαλακάς (Malakas) ήταν ο πρώτος άνδρας που δημιουργήθηκε. Η λέξη σημαίνει «δυνατός» και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ομόηχη ελληνική λέξη (Μαλάκας).
Εδώ μπορείτε να βρείτε την έννοια την ετυμολογία και την διαφοροποίηση σε τοπικές διαλέκτους :
Να σημειώσω από το κείμενο αυτό για όσους δεν διαβάσουν :
Μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός,
Και εδώ μπορούμε να δούμε άλλη μια έννοια του Μαλάκα :
Η λέξη αυτή είναι ένα συνώνυμο του Έλληνας (όπως γρεκός, γκιαούρης κ.τ.λ.). Ξεκίνησε από την αρχαιότητα, καθώς ο Σωκράτης ήθελε να βρει κάποιο όνομα για αυτούς που τον δολοφόνησαν (ως γνωστόν, ήταν φίλοι του) και τους ονόμασε με αυτήν την όμορφη λέξη που γεμίζει το στόμα (για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και ως σήμερα).
Με την πάροδο του χρόνου όλοι οι Έλληνες άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτήν τη λέξη ως ένδειξη καταγωγής. Μερικοί ανίδεοι υποστηρίζουν ότι μαλάκας είναι αυτός που παίζει την πούτσα του πρωί-βράδυ, αλλά φυσικά δεν είναι δυνατόν όλοι οι Έλληνες να το κάνουν αυτό.
Φυσικά, ακόμα και οι ξένοι πλέον γνωρίζουν τη λέξη και μάλιστα είναι σε θέση να ξεχωρίσουν έναν Έλληνα μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιεί αυτήν τη λέξη. Φυσικά, προσβάλλονται άμα τους αποκαλέσεις έτσι, αλλά και τι μας νοιάζει εμάς; Άλλωστε οι ξένοι δεν ξέρουν από αυτά.
Στην ρίζα νομίζω θα συμφωνήσουν όλοι και...:
Η λέξη μαλάκας έχει τις ρίζες της στη λέξη μαλθακός, πριν από κάποια χρόνια δε είχε αποκλειστικά την έννοια του αυνάνα. Πλέον όμως, με την πάροδο των χρόνων, έχει αποκτήσει διαφορετικό περιεχόμενο και έχει εξελιχθεί, περικλείοντας πολλά και διαφορετικά νοήματα.
Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε μερικά από αυτά τα είδη του μαλάκα :
- Βρώσιμος: Φάε ένα μαλάκα
- Έχει βάρος: Πολλά κιλά μαλάκας
- Φορητός: Πάρε ένα μαλάκα
- Πανταχού παρών: Να ένας μαλάκας
- Ορατός: Κοίτα ένα μαλάκα
- Αυτοπαθής: Μαλάκα μου
- Interactive Multimedia: Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι
- Απτός: Με πιάσανε μαλάκα
- Κατοχυρωμένος: Μαλάκας με πατέντα
- Ήρωας της επανάστασης: Μαλάκας με περικεφαλαία
- Εγκεκριμένος hindu: Μαλάκας με βούλα
- Ορθογράφος: Μαλάκας με Μ κεφαλαίο
- Στάσιμος: Έμεινα μαλάκας
- Αλγεβρικός: Μαλάκας στο τετράγωνο
- Tefal: Ξεκόλλα ρε μαλάκα
- Περιοχή: Πάλι πέρασα από τη Μαλακάσα
- Συνοδός: Έλα, με το μαλάκα τώρα...
- Ο αδιόρθωτος: ε τον μαλάκα
- Ο επώνυμος: έλα ρε Μαλάκα
- Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα
- Ο χαμένος: που σε ρε μαλάκα;
- Ο φευγάτος: την έκανε ο μαλάκας
- Ο βαθμοφόρος: Α, τον αρχιμαλάκα
- Ο αμφίβολος: καλά μαλάκας είσαι;
- Ο διττός: και πούστης και μαλάκας
- Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας
- Ο καλοδεχούμενος: καλώς τον μαλάκα
- Ο εξακριβωμένος: Είναι μαλάκας τελικά
- Ο επιρρεπής: Μη γίνεσαι μαλάκας τώρα
- Ο εκνευριστικός: Αει γαμήσου ρε μαλάκα
- Ο ανεκδιήγητος: μα πόσο μαλάκας μπορείς νά 'σαι!
- Ο αργοκίνητος: άντε ρε μαλάκα, κουνήσου
- Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα
- Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας
- Ο σωβινιστής: μαλάκας μπορεί να είμαι, πούστης όμως όχι!!
- Ο αυτογνώστης: Είμαι πολύ μαλάκας ..
Υ.Γ. Αν έχετε κάποιο να προσθέσω πείτε το !!! (γράψτε το με κάποιο χρωματιστό γράμμα να το δω σίγουρα !!)
Αν έχω γράψει κάποιο διπλό επισημάνετε το !!
Περιμένω τις απόψεις σας !!!
Το administration team ελπίζω να επιτρέψει τη συζήτηση
Απ: Έλληνας=Souvlaki=Mousaka=Μαλ**ας ;;;
ο νεοέλληνας είναι γρόθος. κυρίως..
mario4- Respected
- Αριθμός μηνυμάτων : 16471
Τόπος : ΛΑΣΙΘΙ
Ομάδα :
Ομάδα :
Μισή μυριάδα έτη
λατρεύουμε του ΟΦΗ την Ιδέα..
Registration date : 27/05/2009