Κανόνες

Πήγαινε κάτω

Κανόνες Empty Κανόνες

Δημοσίευση από Betafans Την / Το Τρι 28 Οκτ 2008 - 22:17


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥΜ
1. Η εγγραφή ενός μέλους στο forum του betafans.net συνεπάγεται πλήρη αποδοχή του παρόντος κανονισμού.

2. Η πρόσβαση στο forum είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη και σε επισκέπτες. Η δημοσίευση κειμένων (posts) επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμένα μέλη. Κάθε κείμενο αντιπροσωπεύει μόνο τον συγγραφέα του και αυτός είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενό του. Το betafans.net δεν ευθύνεται για τις δημοσιεύσεις των μελών του.

3. Κάθε χρήστης δικαιούται να διατηρεί έναν και μοναδικό λογαριασμό μέλους στο forum. Απαγορεύεται η διατήρηση πολλαπλών λογαριασμών μέλους από τον ίδιο χρήστη (οι διευθύνσεις IP καταγράφονται). Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι οι εν λόγω λογαριασμοί θα αποκλείονται (ban)

4. Ο κάθε λογαριασμός χαρακτηρίζεται από το ψευδώνυμο (nickname) και το εικονίδιο (avatar) που επιλέγει το μέλος. Η επιλογή αυτή είναι ελεύθερη, υπόκειται όμως στους πιο κάτω όρους:
- Το nickname δεν πρέπει να περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς, δεν πρέπει να είναι παράγωγο ρατσιστικού, φασιστικού ή/και κομματικού λήμματος (εννοείται ακόμα και με την χρήση συνθετικού που αντιστρέφει την έννοια) και δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 20 χαρακτήρες,
- Το avatar πρέπει να έχει μέγιστες διαστάσεις 150 x 150 pixels,
- Το avatar δεν πρέπει να περιέχει ρατσιστικά ή φασιστικά σύμβολα (ακόμα και στην αρνητική τους μορφή), σύμβολα πορνογραφικού περιεχομένου, σύμβολα παρανόμων οργανώσεων, σύμβολα με προφανή στόχο να προκαλέσουν μέλη του forum για οποιοδήποτε λόγο.
- Ο χρήστης μέλος επιτρέπεται να έχει για υπογραφή κάποια εικόνα (Banner). Το Banner δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 850 pixels σε πλάτος και τα 250 σε ύψος. Δεν θα πρέπει επίσης το εμβαδόν να ξεπερνά τα 100.000 pixels. (πχ banner διαστασεων 600Χ200 έχει 120.000 pixels, άρα μη αποδεκτό)
- Αν για υπογραφή χρησιμοποιηθεί κείμενο, τότε το κείμενο αυτό υπόκειται στους ίδιους κανόνες των δημοσιεύσεων (posts) και όσον αφορά το περιεχόμενο και όσον αφορά την μορφή.
Σε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω, ο εν λόγω λογαριασμός μέλους θα αποκλείεται (ban).

5. Η συμμετοχή στις συζητήσεις του forum γίνεται με βασική κατεύθυνση τον σεβασμό προς τη γνώμη των υπόλοιπων συμμετεχόντων και τη διατήρηση της ποιότητας και της ομαλότητας στις συζητήσεις (σε αντίθετη περίπτωση, ο Administrator και οι Moderators θα προβαίνουν σε επεξεργασία / διαγραφή των posts και εφαρμογή του Ποινολογίου, όπου απαιτείται). Ως εκ τούτου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι παρακάτω ενέργειες:
- Συζητήσεις και τοποθετήσεις που μπορούν να πυροδοτήσουν πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις.
- Υβριστικοί χαρακτηρισμοί.
- Προσωπικές επιθέσεις σε άλλα μέλη του forum (εννοείται και μέσω pm).
- Προσβλητικά, ειρωνικά ή προβοκατόρικα σχόλια.
- Σχόλια με σκοπό τον εκτροχιασμό του θέματος της συζήτησης ή/και τη δημιουργία αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών.
- Σχόλια άσχετα με το θέμα του κάθε topic.
- Εσκεμμένη παραπληροφόρηση.
- Άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών.
- Συνεχής και υπερβολική αποστολή μηνυμάτων που δεν προσφέρουν τίποτα στην ποιότητα ή το εύρος των συζητήσεων.
- Chat μεταξύ των μελών. Η προσωπική συζήτηση μεταξύ δύο μελών που δεν αφορά το υπόλοιπο forum και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω ΡΜ ή ChatBox λογίζεται ως chat. Επίσης, η συγγραφή σχολίων της μορφής "μπράβο", "συγχαρητήρια", "ευχαριστώ", "+1" κλπ ή σχoλίων που περιέχουν αποκλειστικά ή επί το πλείστον emoticons λογίζεται επίσης ως chat.
- Χρήση λατινικών χαρακτήρων (greeklish).
- Δημοσίευση φωτογραφιών των οποίων το πλάτος υπερβαίνει τα 850 pixels. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται μόνο η παράθεση του σχετικού link (με την χρήση των tags "url" αντί για "img").

Ειδικότερα ως προς τη μορφή και εμφάνιση των μηνυμάτων, καλό θα ήταν να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες:
- Αποφυγή πολλαπλών συνεχόμενων posts στο ίδιο topic από το ίδιο μέλος. Αντ'αυτού, πρέπει να πραγματοποιείται επεξεργασία (edit) του αρχικού post και προσθήκη του νέου σχολίου σε αυτό.
- Αποφυγή χρήσης εντόνων (Bold) γραμμάτων σε όλο το κείμενο. Τα έντονα είναι για να τονίσουμε λέξεις ή μέρος του κειμένου.
- Αποφυγή χρήσης μεγάλων γραμμάτων σε όλο το κείμενο. Τα μεγάλα γράμματα είναι μόνο για επικεφαλίδες ή δηλώνουν φωνασκία.
- Αποφυγή χρήσης χρωμάτων γραμμάτων διαφορετικών του προκαθορισμένου σε όλο το κείμενο. Το διαφορετικό χρώμα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν χρειάζεται. (πχ για έμφαση, σχολιασμό, κατάδειξη). Εάν ωστόσο επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε θα σας παρακαλούσαμε να είναι ένα απαλό χρώμα σε σχέση με τον φόντο (πορτοκαλί ή κίτρινο).
- Αποφυγή παράθεσης αποσπάσματος (quote) του αμέσως προηγούμενου post.
- Αποφυγή αναδημοσίευσης πλήρους κειμένου προερχόμενου από άλλη ιστοσελίδα. Αντί της αντιγραφής και επικόλλησης (copy-paste) ολόκληρου άρθρου, θα πρέπει να παρατίθεται το σχετικό link, το οποίο καλό θα ήταν να συνοδεύεται από κάποια ερώτηση ή κάποια γνώμη (το forum δεν πρέπει να λειτουργεί ως πίνακας ανακοινώσεων). Επιτρέπετε η αντιγραφή-επικόλληση μέρους ενός άρθρου (μέχρι 6 σειρές), για το οποίο θέλετε να σχολιάσετε κάτι σε περίπτωση που το σχόλιό σας δεν αφορά ολόκληρο το άρθρο. Και στις δυο περιπτώσεις η αναγραφή της πηγής είναι υποχρεωτική, και θα παρακαλούσαμε στην 2η υποπερίπτωση να αναγράφετε το ακριβές link του αποσπάσματος σας.

6. Η από μέλη του forum επισήμανση posts, τα οποία θεωρούνται ότι εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες, πρέπει να γίνεται ή μέσω ΡΜ στον Διαχειριστή (Administrator) και στους τους Συντονιστές (Moderators) ή με την χρήση του "!" στο συγκεκριμένο post. Απαγορεύονται οι απευθείας υποδείξεις προς άλλα μέλη σχετικά με την καταλληλότητα των posts, με τη μορφή απάντησης στο forum.

7. Ο Administrator και οι Moderators είναι οι μοναδικοί αρμόδιοι να κρίνουν τη μη τήρηση οποιουδήποτε όρου του παρόντος Κανονισμού, κατά την απόλυτη κρίση τους. Σε περίπτωση μη τήρησης του Κανονισμού, θα διενεργούνται, κατά περίπτωση, τα παρακάτω:
- Σε περίπτωση ελάσσονος σημασίας παραβίασης, θα διενεργείται επεξεργασία (edit) του μηνύματος, με ταυτόχρονη πρόσθεση ενός warn στο προφίλ του υπευθύνου μέλους.
- Η πρώτη μείζονος σημασίας παραβίαση του Κανονισμού από κάποιο μέλος ή η συμπλήρωση όλων των warns θα έχει ως συνέπεια την αναγραφή του υπευθύνου στο topic «Ποινολόγιο», ως αποδέκτη προειδοποιητικού ημερίσιου ban.
- Αν το ίδιο μέλος προβεί σε δεύτερο μείζον παράπτωμα, θα δέχεται ποινή εβδομαδιαίου ban.
- Αν το ίδιο μέλος δεχθεί και τρίτη κατά σειρά παρατήρηση λόγω μείζονος παραπτώματος, θα διαγράφεται οριστικά.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος, είναι δυνατή η παράκαμψη του Ποινολογίου και η απευθείας διαγραφή μέλους από το forum.

8. Ο ρόλος και οι υποχρεώσεις του Administrator και των Moderators έχουν ως ακολούθως:
- Ο Administrator φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία του forum, κρίνοντας αν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού. Έχει την δυνατότητα να επεξεργάζεται, να διαγράφει, να κλειδώνει και να διαχωρίζει τα posts και τα topics. Επίσης έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές και να διαγράφει (ban) τα μέλη που υποπίπτουν σε παραπτώματα σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό και το Ποινολόγιο. Τέλος, ο Administrator καθορίζει την ευρύτερη πολιτική λειτουργίας του forum.
- Οι Global και General Moderators κρίνουν αν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού και έχουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται, να διαγράφουν, να κλειδώνουν, να διαχωρίζουν τα posts και τα topics. Επίσης μπορούν να επιβάλλουν ποινές σύμφωνα με το Ποινολόγιο εκτός της ποινής της οριστικής διαγραφής, δυνατότητα που την έχει μόνο ο Administrator.
- Οι Team Moderators κρίνουν αν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού και έχουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται, να διαγράφουν, να κλειδώνουν, να διαχωρίζουν τα posts και τα topics στην ενότητα που είναι υπεύθυνοι.
- O Administrator και όλοι οι Moderators έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τον Κανονισμό, να αντιμετωπίζουν ισότιμα και αντικειμενικά όλα τα μέλη του forum, να αιτιολογούν με σαφήνεια κάθε παρέμβασή τους και να βοηθούν τα νέα μέλη.

*Συνοπτικά τα warn:
7 προειδοποιήσεις = ban 1 ημέρα
14 προειδοποιήσεις = ban για 7 ημέρες
21 προειδοποιησεις = οριστικό ban


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Betafans στις Τετ 4 Νοε 2009 - 20:31, 12 φορές συνολικά (Λόγος της επεξεργασίας : Τελευταία ανανέωση 1/8/2009, 1:41)
Betafans
Betafans
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 4548
Ομάδα : Καβάλα
Ομάδα : Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ
Registration date : 28/10/2008

http://bethniki.catsboard.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κανόνες Empty Απ: Κανόνες

Δημοσίευση από Betafans Την / Το Πεμ 2 Ιουλ 2009 - 16:16

Ανανεώθηκαν οι κανόνες.
Betafans
Betafans
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 4548
Ομάδα : Καβάλα
Ομάδα : Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ
Registration date : 28/10/2008

http://bethniki.catsboard.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κανόνες Empty Απ: Κανόνες

Δημοσίευση από PasGiannina Την / Το Πεμ 2 Ιουλ 2009 - 20:55

Betafans έγραψε:Ανανεώθηκαν οι κανόνες.
Στους οποίους όλοι μας ανεξαιρέτως πρέπει να ρίξουμε μία ματιά και να συμμορφωθούμε σύμφωνα με αυτούς.

_________________
BLUE VAYEROS
PasGiannina
PasGiannina
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 12603
Ηλικία : 56
Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ομάδα : ΠΑΣ
Registration date : 31/10/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κανόνες Empty Απ: Κανόνες

Δημοσίευση από Κρόνιος Την / Το Πεμ 2 Ιουλ 2009 - 22:14

Ο κανονισμός αυτός φτιάχτηκε για να "διορθώσει" μερικά πραγματάκια εδώ μέσα, για να γίνει το φόρουμ μας ακόμα καλύτερο.
Τα κακώς κείμενα μέχρι σήμερα μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε σε 2 κατηγορίες, άρα δύο και οι κατηγορίες κανόνων.
Πρώτη κατηγορία είναι οι κανόνες για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αποστολής δημοσιεύσεων όσον αφορά το ύφος και το περιεχόμενο. Μπήκαν λοιπόν κάποιες απαγορεύσεις, με σκοπό να λείψουν οι δημοσιεύσεις που πυροδοτούν στείρες αντιπαραθέσεις και μάλιστα ξένες προς τον σκοπό αυτού του φόρουμ.
Δεύτερη κατηγορία είναι οι κανόνες που σκοπό έχουν τον "οπτικό" καλλωπισμό του φόρουμ, για να γίνει δηλαδή το φόρουμ πιο ευανάγνωστο και πιο λειτουργικό, γιατί έτεινε να καταντήσει απέραντο και δυσλειτουργικό, αποθαρρύνοντας την εγγραφή νέων μελών αφ' ενός, και το κυριώτερο αποδιοργανώνοντας την όποια λογική δομή είχε αφ' ετέρου.
Εν περιλήψει οι "νέοι" κανόνες για την πρώτη προαναφερθείσα κατηγορία εμπεριέχουν περιορισμούς όσον αφορά τα ονόματα των μελών, τα avatars, το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων.
Για την δεύτερη κατηγορία εμπεριέχουν περιορισμούς όσον αφορά τις υπογραφές, την αναίτια και χωρίς λόγο δημοσίευση (spamming), την επιλογή των μορφών της χρησιμοποιούμενης γραμματοσειράς (μέγεθος, κεφαλαία, λατινικά, χρώμα).

Η δημιουργία αυτού του κανονισμού έγινε πράξη μετά από την εμπειρία των εννέα μηνών λειτουργίας, αφού είδαμε που πάσχουμε και αφού μελετήσαμε και κανονισμούς άλλων φόρουμ. Το θέμα αυτό απασχόλησε την συντονιστική ομάδα την τελευταία εβδομάδα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνέβησαν και αντιπαραθέσεις κομματικοπολιτικού περιεχομένου, και ένα ατέλειωτο spamming με σκοπό μάλλον την αναφορά κάποιων σε πίνακες με κορυφαίους posters.
Οπτικά και με την πάροδο του χρόνου, το φόρουμ έχει αρχίσει και γίνεται απαράδεκτο. Ενώ ήταν ένα υγειές ψηφιδωτό οπαδών διαφόρων ομάδων, διαφόρων ηλικιών, διαφόρων κατοίκων περιοχών, έτεινε να καταντήσει ένα απέραντο δυσανάγνωστο κιτς ψηφιδωτό με την χρησιμοποίηση τεραστίων banner ως υπογραφή, τεραστίων γραμμάτων λες κι έχουμε πρεσβυωπία άνω του 3,5 , κείμενα ολόκληρα με bold γραμματοσειρές, χρώματα διαφορετικά σε κάθε κείμενο λες και βρισκόμαστε στο ετήσιο φεστιβάλ cosmopolis. Οι λέξεις και οι έννοιες όπως απέριττο, μέτρο και αρμονία, φαίνεται ότι είναι μακρυνές για κάποιους.

Παρακαλούνται τα μέλη να διαβάσουν προσεκτικά τον Νέο αυτό Κανονισμό και να συμμορφωθούν με τους νέους μας κανόνες. Η συντονιστική ομάδα συμφώνησε ώστε να δοθεί στα μέλη κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει ανάγνωση και κατανόηση του κανονισμού. Πιστεύω σε μια βδομάδα από τώρα να έχουν γίνει γνωστά και κατανοητά τα νέα άρθρα του Κανονισμού, και να βαδίσουμε πλέον με αυτά.
Κρόνιος
Κρόνιος
Respected
Respected

Αριθμός μηνυμάτων : 4243
Ηλικία : 58
Τόπος : Καβάλα
Ομάδα : Πιερικός
Ομάδα : ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Registration date : 17/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης